Gjennom en lensmanns kameralinse.

Gjennom en lensmanns kameralinse.

En folkekjær lensmann og smalfilmentusiast, fattigbarn i rike Norge og Anders Langes «hundegutt» – les mer om prosjektene som i går fikk tilskudd fra Vestnorsk filmsenter.

Vestnorsk filmsenters styremøte i går ble det vedtatt produksjonsstøtte til 3 kortfilmer og 3 dokumentarer. Det ble videre bevilget utviklingsstøtte til 11 prosjekter fordelt på 3 dokumentarer, 2 dokumentarserier, 5 spillefilmer og 1 spill, melder senteret i en pressemelding.

Bakom med manus og regi av Einy Åm-Sparks fikk den største potten fra kortfilmstøtten. Hun er også produsent på den 15 minutter lange kortfilmen. Filmen «inviterer oss inn i ei abstrakt filmatisk vandring gjennom arkitekturen til Parken kulturhus. Gjennom dans, musikk og installasjonskunst kjem bygningen til live der ein minst ventar det».

Filmkonsulent begrunner tildelingen slik: «En vakker film skapt av samspillet mellom dans og arkitektur. Parken kulturhus og den sunnmørske naturen blir kulisser til en eksperimentell dansefilm med internasjonalt potensiale.»

To andre kortfilmprosjekter fikk også tilskudd:

Chroma av Aninaut studios med manus og regi av Ruben B. Nerheim. «En abstrakt og suggererende animasjonsfilm om utenforskap fortalt i kontrasten mellom farger og grått. Filmen blir regidebuten til en erfaren animatør.»

Kanskje for deg av Pandora Film v/Trude Refsahl. Manus og regi: Alexander Ophaug. «En sår historie om å være fattig barn i rike Norge. Den talentfulle regissøren bruker thrillergrep for å skape en intens og spennende fortelling fra norsk hverdag, inspirert av altfor mange sanne historier.»

Blant mottakerne finner vi Frode Fimlands nye dokumentarprosjekt, med tittelen Politi for ei heil øy og Anita Vedå i Fimfilm som produsent.

«Den erfarne regissøren av blant annet Bergen – i all beskjedenhet skal nå fortelle Askøys historie gjennom linsen til lensmann Brekke. Den folkekjære politimannen som døde i 1968, var smalfilmentusiast som filmet et Askøy som ikke lenger eksisterer. I filmen møter vi menneskene han filmet, og livene han berørte.»

Et annet interessant dokumentarprosjekt er Anders Lange og hundegutten, produsert, regissert og skrevet av Eivind Tolås.
«På Paradis i Bergen bur den eldre NHH-professoren, Sigurd Villads Troye. I sin oppvekst var han ein av dei første såkalla «hundegutane» til ein av dei mest fargerike politikarane i Noregs historie, Anders Lange. Denne filmen fortel den snodige historia om deira etterkvart konfliktfylte forhold, men óg om «Hundeavisen» til Lange, menneskets kamp mot statsmakten, fattigdom og andre både meir og mindre belyste sider ved Fremskrittspartiet si byrjing.» 

Lys i mørket – Lysleite II er et dokumentarprosjekt av Tindefilm v/Hilde Nerland. Manus og regi er ved Tor Sivertstøl.
«Lys i mørket – Lysleite II» er ein film der fotograf Tor Sivertstøl gjev si personlege tolkning av ei mørketid der verda har blitt annleis for oss alle pga Covid19. For Sivertstøl vart tida ekstra tung då han mista mor si. Og behovet for å leite etter lys vart endå større.

Les mer om prosjektene. Her kan du også få oversikt over prosjektene med utviklingsstøtte, deriblant et prosjekt om 50 år med Vossajazzen.

Gjennom en lensmanns kameralinse.

Gjennom en lensmanns kameralinse.

En folkekjær lensmann og smalfilmentusiast, fattigbarn i rike Norge og Anders Langes «hundegutt» – les mer om prosjektene som i går fikk tilskudd fra Vestnorsk filmsenter.

Vestnorsk filmsenters styremøte i går ble det vedtatt produksjonsstøtte til 3 kortfilmer og 3 dokumentarer. Det ble videre bevilget utviklingsstøtte til 11 prosjekter fordelt på 3 dokumentarer, 2 dokumentarserier, 5 spillefilmer og 1 spill, melder senteret i en pressemelding.

Bakom med manus og regi av Einy Åm-Sparks fikk den største potten fra kortfilmstøtten. Hun er også produsent på den 15 minutter lange kortfilmen. Filmen «inviterer oss inn i ei abstrakt filmatisk vandring gjennom arkitekturen til Parken kulturhus. Gjennom dans, musikk og installasjonskunst kjem bygningen til live der ein minst ventar det».

Filmkonsulent begrunner tildelingen slik: «En vakker film skapt av samspillet mellom dans og arkitektur. Parken kulturhus og den sunnmørske naturen blir kulisser til en eksperimentell dansefilm med internasjonalt potensiale.»

To andre kortfilmprosjekter fikk også tilskudd:

Chroma av Aninaut studios med manus og regi av Ruben B. Nerheim. «En abstrakt og suggererende animasjonsfilm om utenforskap fortalt i kontrasten mellom farger og grått. Filmen blir regidebuten til en erfaren animatør.»

Kanskje for deg av Pandora Film v/Trude Refsahl. Manus og regi: Alexander Ophaug. «En sår historie om å være fattig barn i rike Norge. Den talentfulle regissøren bruker thrillergrep for å skape en intens og spennende fortelling fra norsk hverdag, inspirert av altfor mange sanne historier.»

Blant mottakerne finner vi Frode Fimlands nye dokumentarprosjekt, med tittelen Politi for ei heil øy og Anita Vedå i Fimfilm som produsent.

«Den erfarne regissøren av blant annet Bergen – i all beskjedenhet skal nå fortelle Askøys historie gjennom linsen til lensmann Brekke. Den folkekjære politimannen som døde i 1968, var smalfilmentusiast som filmet et Askøy som ikke lenger eksisterer. I filmen møter vi menneskene han filmet, og livene han berørte.»

Et annet interessant dokumentarprosjekt er Anders Lange og hundegutten, produsert, regissert og skrevet av Eivind Tolås.
«På Paradis i Bergen bur den eldre NHH-professoren, Sigurd Villads Troye. I sin oppvekst var han ein av dei første såkalla «hundegutane» til ein av dei mest fargerike politikarane i Noregs historie, Anders Lange. Denne filmen fortel den snodige historia om deira etterkvart konfliktfylte forhold, men óg om «Hundeavisen» til Lange, menneskets kamp mot statsmakten, fattigdom og andre både meir og mindre belyste sider ved Fremskrittspartiet si byrjing.» 

Lys i mørket – Lysleite II er et dokumentarprosjekt av Tindefilm v/Hilde Nerland. Manus og regi er ved Tor Sivertstøl.
«Lys i mørket – Lysleite II» er ein film der fotograf Tor Sivertstøl gjev si personlege tolkning av ei mørketid der verda har blitt annleis for oss alle pga Covid19. For Sivertstøl vart tida ekstra tung då han mista mor si. Og behovet for å leite etter lys vart endå større.

Les mer om prosjektene. Her kan du også få oversikt over prosjektene med utviklingsstøtte, deriblant et prosjekt om 50 år med Vossajazzen.

MENY