Filmbib kjøper inn 39 nye norske filmer.

Filmbib kjøper inn 39 nye norske filmer.

«Formørkelsen», «Nattebarn» og «Trond Giske – Makta rår» er blant filmene som Filmbib nå har kjøpt inn og gjør tilgjengelig for bibliotekene. Her kan du se listen over allle de 39 nye filmene som er kjøpt inn.

I forrige runde etterspurte utvalget et mer variert tilbud innen barnefilm. Denne etterlysningen ga resultater, forteller bibliotekar Bodil Aga Aandstad. Hun sitter i utvalget sammen med klipper Margrete Vinnem og produsent Jarle Bjørknes.

– Etter vårrunden etterspurte utvalget mer barnefilm, og det har vi heldigvis fått. Blant dem som kom med, vil vi trekke frem den festlige animasjonen Bædi & Bødi – flaskepost fra verdensrommet. Vi falt også for kortdokumentaren Charlie Surfer, en film som viser livsgleden og utfordringene til en funksjonsnedsatt gutt som elsker å surfe.  I tillegg har vi fått inn den nydelige kortfilmen Barna. Den har en drømmende palett der barn leker seg i naturen før de oppdager at de voksne har lyst til å ta fra dem hulen der de koser seg som best.

Norsk filminstitutt kjøper denne gangen inn 39 nye filmer til distribusjon gjennom strømmetjenesten Filmbib. Her kan alle med nasjonalt lånekort på biblioteket se norsk kortfilm og dokumentar gratis. Innkjøpsordningen er søknadsbasert og filmene blir nøye vurdert av et utvalg bestående av regissører, produsenter og bibliotekansatte.

Utvalget har vurdert 33 kortfilmer og 23 dokumentarfilmer i denne høstrunden, og anbefalt innkjøp av 22 kortfilmer og 17 dokumentarer for til sammen 1.470.000 kroner. Filmene kommer på Filmbib i løpet av våren.

Blant dokumentarene i denne runden vil utvalget fremheve den kritikerroste Formørkelsen. «Dette er et sterkt verk som er rikt på innhold og tankevekkende i sin poesi».  Denne runden inneholder også flere dokumentarer basert på personlige dokumentarer, som Veien hjem og Nattebarn. Utvalget har også tatt inn flere musikkfilmer, som for eksempel Alt som kunne vært, Vegg Vegg Vegg (om Karpe) og The Subharchord

Disse filmene blir kjøpt inn:

Kortfilmer 

Attila, Tallfilm AS, regi Fredrik Lillegraven og Mads Eriksen / Barna, Gofilm AS, regi Liss-Anett Steinskog / Bergtatt, Hammerhai AS, regi Jan Otto Ertesvåg / Bædi & Børdi – Flaskepost fra verdensrommet, Aleksander Nordaas AS, regi Aleksander L. Nordaas / Gnisninger, Point of View AS, regi Marius Myrmel / Háldi, Rein Film Finnmark AS (og 4 1/2), regi Ann Holmgren / Have A Nice Day Forever, Vacanza Films AS, regi Tatiana Delaunay / Hodestups, Little Engebretsen Enterprise, regi Jon Tengs Engebretsen / Hold Meg, Filmselskapet AS, regi Tommy Næss / Imagine, Original Film AS, regi Yvonne Thomassen / Juli, Férdi Film AS, regi Mauritz Brekke Solberg / Kje Med Are, Morild Film AS, regi Anika Salvesen / Kjære Gud, Aase & Wiig AS, regi Ivar Aase / Noen, Manymore AS, regi Bernhard Østebø / Operasjon søsken, Point of View AS, regi Aurora Nossen / Piken med svovelstikkene, Øren Film / Magic Productions, regi Selma Indine Strønen Damm / Portør, Helland Produksjon, regi Lisa Enes / Sinnsro, Oslo Pictures AS, regi Kaveh Tehrani / The Ego, True Fiction AS, regi Maria Lloyd / Trygve Tørrfesk , Aleksander Nordaas As, regi Aleksander L. Nordaas / Undersyn, Aleksander Andreassen, regi Aleksander Johan Andreassen / Ungene, Them Girls AS (og DUOfilm), regi Ina Lerner Grevstad

Dokumentarfilm

Alt som kunne ha vært, Fenomen TV Film og Scene AS, regi Trond Kvig Andreassen / Bortebane, Medieoperatørene AS, regi Line Hatland / Brødrene i skogen, Sant og Usant AS, regi Øyvind Elvsborg / Charlie Surfer, Fenomen TV Film og Scene AS, regi Pia Strømme (kortdok) / Den brysomme far – Paradoks i likestillingens land, Paulo Chavarria (og T-1252 Film AS), regi Paulo Chavarria / Formørkelsen, Medieoperatørene AS, regi Nataša Urban / John – Den siste norske cowboy, Fimfilm AS, regi Frode Fimland / Nattebarn, Indie Film AS, regi Petter Aaberg og Sverre Kvamme / Rom; Space, Hilde Malme, regi Hilde Malme (kortdok) / Šaamšiǩ (Oldemors Lue), Siivet AS, regi Anstein Mikkelsen og Harry Johansen / Talibans krig mot terror, Medieoperatørene AS, regi Pål S. Refsdal / The Subharchord – En fremtid som aldri kom, True Fiction AS, Ina Pillat / Trond Giske – Makta rår, Upnorth Film AS, regi Håvard Bustnes / Tvillingsong (Tidl. Am I Too Loud), Aldeles AS, regi Anne Tveit Knutsen / Tyngde, Thomas Østbye Plymserafin, regi Thomas Østbye (hybrid dok) / Vegg Vegg Vegg, Oslo Pictures AS, regi Tommy Gulliksen og Erik Treimann / Veien Hjem, Indie Film AS, regi Emilie Beck

Filmbib kjøper inn 39 nye norske filmer.

Filmbib kjøper inn 39 nye norske filmer.

«Formørkelsen», «Nattebarn» og «Trond Giske – Makta rår» er blant filmene som Filmbib nå har kjøpt inn og gjør tilgjengelig for bibliotekene. Her kan du se listen over allle de 39 nye filmene som er kjøpt inn.

I forrige runde etterspurte utvalget et mer variert tilbud innen barnefilm. Denne etterlysningen ga resultater, forteller bibliotekar Bodil Aga Aandstad. Hun sitter i utvalget sammen med klipper Margrete Vinnem og produsent Jarle Bjørknes.

– Etter vårrunden etterspurte utvalget mer barnefilm, og det har vi heldigvis fått. Blant dem som kom med, vil vi trekke frem den festlige animasjonen Bædi & Bødi – flaskepost fra verdensrommet. Vi falt også for kortdokumentaren Charlie Surfer, en film som viser livsgleden og utfordringene til en funksjonsnedsatt gutt som elsker å surfe.  I tillegg har vi fått inn den nydelige kortfilmen Barna. Den har en drømmende palett der barn leker seg i naturen før de oppdager at de voksne har lyst til å ta fra dem hulen der de koser seg som best.

Norsk filminstitutt kjøper denne gangen inn 39 nye filmer til distribusjon gjennom strømmetjenesten Filmbib. Her kan alle med nasjonalt lånekort på biblioteket se norsk kortfilm og dokumentar gratis. Innkjøpsordningen er søknadsbasert og filmene blir nøye vurdert av et utvalg bestående av regissører, produsenter og bibliotekansatte.

Utvalget har vurdert 33 kortfilmer og 23 dokumentarfilmer i denne høstrunden, og anbefalt innkjøp av 22 kortfilmer og 17 dokumentarer for til sammen 1.470.000 kroner. Filmene kommer på Filmbib i løpet av våren.

Blant dokumentarene i denne runden vil utvalget fremheve den kritikerroste Formørkelsen. «Dette er et sterkt verk som er rikt på innhold og tankevekkende i sin poesi».  Denne runden inneholder også flere dokumentarer basert på personlige dokumentarer, som Veien hjem og Nattebarn. Utvalget har også tatt inn flere musikkfilmer, som for eksempel Alt som kunne vært, Vegg Vegg Vegg (om Karpe) og The Subharchord

Disse filmene blir kjøpt inn:

Kortfilmer 

Attila, Tallfilm AS, regi Fredrik Lillegraven og Mads Eriksen / Barna, Gofilm AS, regi Liss-Anett Steinskog / Bergtatt, Hammerhai AS, regi Jan Otto Ertesvåg / Bædi & Børdi – Flaskepost fra verdensrommet, Aleksander Nordaas AS, regi Aleksander L. Nordaas / Gnisninger, Point of View AS, regi Marius Myrmel / Háldi, Rein Film Finnmark AS (og 4 1/2), regi Ann Holmgren / Have A Nice Day Forever, Vacanza Films AS, regi Tatiana Delaunay / Hodestups, Little Engebretsen Enterprise, regi Jon Tengs Engebretsen / Hold Meg, Filmselskapet AS, regi Tommy Næss / Imagine, Original Film AS, regi Yvonne Thomassen / Juli, Férdi Film AS, regi Mauritz Brekke Solberg / Kje Med Are, Morild Film AS, regi Anika Salvesen / Kjære Gud, Aase & Wiig AS, regi Ivar Aase / Noen, Manymore AS, regi Bernhard Østebø / Operasjon søsken, Point of View AS, regi Aurora Nossen / Piken med svovelstikkene, Øren Film / Magic Productions, regi Selma Indine Strønen Damm / Portør, Helland Produksjon, regi Lisa Enes / Sinnsro, Oslo Pictures AS, regi Kaveh Tehrani / The Ego, True Fiction AS, regi Maria Lloyd / Trygve Tørrfesk , Aleksander Nordaas As, regi Aleksander L. Nordaas / Undersyn, Aleksander Andreassen, regi Aleksander Johan Andreassen / Ungene, Them Girls AS (og DUOfilm), regi Ina Lerner Grevstad

Dokumentarfilm

Alt som kunne ha vært, Fenomen TV Film og Scene AS, regi Trond Kvig Andreassen / Bortebane, Medieoperatørene AS, regi Line Hatland / Brødrene i skogen, Sant og Usant AS, regi Øyvind Elvsborg / Charlie Surfer, Fenomen TV Film og Scene AS, regi Pia Strømme (kortdok) / Den brysomme far – Paradoks i likestillingens land, Paulo Chavarria (og T-1252 Film AS), regi Paulo Chavarria / Formørkelsen, Medieoperatørene AS, regi Nataša Urban / John – Den siste norske cowboy, Fimfilm AS, regi Frode Fimland / Nattebarn, Indie Film AS, regi Petter Aaberg og Sverre Kvamme / Rom; Space, Hilde Malme, regi Hilde Malme (kortdok) / Šaamšiǩ (Oldemors Lue), Siivet AS, regi Anstein Mikkelsen og Harry Johansen / Talibans krig mot terror, Medieoperatørene AS, regi Pål S. Refsdal / The Subharchord – En fremtid som aldri kom, True Fiction AS, Ina Pillat / Trond Giske – Makta rår, Upnorth Film AS, regi Håvard Bustnes / Tvillingsong (Tidl. Am I Too Loud), Aldeles AS, regi Anne Tveit Knutsen / Tyngde, Thomas Østbye Plymserafin, regi Thomas Østbye (hybrid dok) / Vegg Vegg Vegg, Oslo Pictures AS, regi Tommy Gulliksen og Erik Treimann / Veien Hjem, Indie Film AS, regi Emilie Beck

MENY