NRK bekrefter ny sesong av Lykkeland

NRK bekrefter ny sesong av Lykkeland

Tredje sesong av dramaserien om oljeeventyret i Stavanger vil ta for seg årene fra 1987 til 1990.

Foto: Paal Herman Ims og Mads Sjøgård Pettersen i Lykkeland 2 (Maipo Film/NRK)

NRK bekrefter i dag at det blir en tredje sesong av storsatsningen Lykkeland.

Den første sesongen, med handling fra 1969 til 1972, ble sendt på NRK høsten 2018. Lykkeland 2 hadde premiere på nyåret i 2022 og tok for seg årene 1977 til 1980.

– Vi er på langt nær ferdige med å fortelle denne historien om Norge. Vi ser frem til å vise hvordan det går med karakterene vi har blitt så glade i, og hvordan de klarer å tilpasse seg utviklingen i en ny tid, sier Synnøve Hørsdal i Maipo Film, som produserer serien for NRK.

Innspillingen av Lykkeland 3 starter i mars 2023.

Om den nye sesongen, som vil ta for seg årene fra 1987 til 1990:

Sesong 2 av Lykkeland ble avsluttet med skildringen av Alexander Kielland-katastrofen i 1980. I neste sesong befinner vi oss i 1987 når vi igjen møter Anna, Toril, Christian og de andre hovedpersonene. Statoil går på tidenes budsjettsmell i Mongstad-utbyggingen. Automatiseringen av boredekkene pågår for fullt, og det myldrer av nyoppstartede selskaper som ønsker å levere teknologien til dette. Det er nå folk virkelig tjener store penger i oljebransjen, på tross av nedgangstider for øvrig. Det er også på denne tiden noen av pionerene blant Nordsjø-dykkerne oppdager at de er syke.

I 1990 opprettes Statens Pensjonsfond Utland, kalt Oljefondet.

Mette M. Bølstad er manusforfatter for den kommende sesongen, slik hun også var for Lykkeland 1 og 2Petter Næss har konseptuerende regi.

Hovedpersonene i Lykkeland 3 blir de samme som i de foregående sesongene, men noen nye, større roller vil også komme til, ifølge NRK. De største rollene skal spilles av Anne Regine Ellingsæter, Malene Wadel, Paal Herman Ims, Pia Tjelta, Per Kjerstad, Laila Goody, Ole Christoffer Ertvaag og Mads Sjøgård Pettersen. I tillegg kommer det altså inn nye skuespillere som vil bli annonsert senere.

Maipo går nå i gang med å lete etter skuespillere til de yngste rollene i den kommende sesongen: Fire større roller og en birolle for barn og unge i alderen 6 til 21 år, som alle må snakke Stavanger-dialekt.

I 2018 vant Lykkeland prisene for beste manus og beste musikk under den internasjonale seriefestivalen Canneseries, og den ble også nominert til tre Gullnymfe-priser på TV-festivalen i Monte Carlo. Her hjemme har de to første sesongene blitt belønnet med en rekke Gullruten-priser, inkludert beste TV-drama og beste skuespiller (Anne Regine Ellingsæter) i 2019.

TV-selskaper i over 60 land har kjøpt visningsrettigheter til serien. På NRK er første sesong sett av nærmere 1,3 millioner seere. Over 920.000 har i snitt sett hver episode av Lykkeland 2 til nå, skriver NRK.

NRK bekrefter ny sesong av Lykkeland

NRK bekrefter ny sesong av Lykkeland

Tredje sesong av dramaserien om oljeeventyret i Stavanger vil ta for seg årene fra 1987 til 1990.

Foto: Paal Herman Ims og Mads Sjøgård Pettersen i Lykkeland 2 (Maipo Film/NRK)

NRK bekrefter i dag at det blir en tredje sesong av storsatsningen Lykkeland.

Den første sesongen, med handling fra 1969 til 1972, ble sendt på NRK høsten 2018. Lykkeland 2 hadde premiere på nyåret i 2022 og tok for seg årene 1977 til 1980.

– Vi er på langt nær ferdige med å fortelle denne historien om Norge. Vi ser frem til å vise hvordan det går med karakterene vi har blitt så glade i, og hvordan de klarer å tilpasse seg utviklingen i en ny tid, sier Synnøve Hørsdal i Maipo Film, som produserer serien for NRK.

Innspillingen av Lykkeland 3 starter i mars 2023.

Om den nye sesongen, som vil ta for seg årene fra 1987 til 1990:

Sesong 2 av Lykkeland ble avsluttet med skildringen av Alexander Kielland-katastrofen i 1980. I neste sesong befinner vi oss i 1987 når vi igjen møter Anna, Toril, Christian og de andre hovedpersonene. Statoil går på tidenes budsjettsmell i Mongstad-utbyggingen. Automatiseringen av boredekkene pågår for fullt, og det myldrer av nyoppstartede selskaper som ønsker å levere teknologien til dette. Det er nå folk virkelig tjener store penger i oljebransjen, på tross av nedgangstider for øvrig. Det er også på denne tiden noen av pionerene blant Nordsjø-dykkerne oppdager at de er syke.

I 1990 opprettes Statens Pensjonsfond Utland, kalt Oljefondet.

Mette M. Bølstad er manusforfatter for den kommende sesongen, slik hun også var for Lykkeland 1 og 2Petter Næss har konseptuerende regi.

Hovedpersonene i Lykkeland 3 blir de samme som i de foregående sesongene, men noen nye, større roller vil også komme til, ifølge NRK. De største rollene skal spilles av Anne Regine Ellingsæter, Malene Wadel, Paal Herman Ims, Pia Tjelta, Per Kjerstad, Laila Goody, Ole Christoffer Ertvaag og Mads Sjøgård Pettersen. I tillegg kommer det altså inn nye skuespillere som vil bli annonsert senere.

Maipo går nå i gang med å lete etter skuespillere til de yngste rollene i den kommende sesongen: Fire større roller og en birolle for barn og unge i alderen 6 til 21 år, som alle må snakke Stavanger-dialekt.

I 2018 vant Lykkeland prisene for beste manus og beste musikk under den internasjonale seriefestivalen Canneseries, og den ble også nominert til tre Gullnymfe-priser på TV-festivalen i Monte Carlo. Her hjemme har de to første sesongene blitt belønnet med en rekke Gullruten-priser, inkludert beste TV-drama og beste skuespiller (Anne Regine Ellingsæter) i 2019.

TV-selskaper i over 60 land har kjøpt visningsrettigheter til serien. På NRK er første sesong sett av nærmere 1,3 millioner seere. Over 920.000 har i snitt sett hver episode av Lykkeland 2 til nå, skriver NRK.

MENY