Norsk deltakelse på IDFA

Norsk deltakelse på IDFA

Fenris film er eneste norske deltaker i hovedkonkurransen som coprodusent. En rekke samproduksjoner deltar også i sideprogrammene.

Foto fra Dreaming Arizona

I hovedkonkurransen er det bare Fenris film som representerer norsk film ved å være samprodusent på Jo Bang Carlsens film Dreaming Arizona.

Bang Carlsen er kjent for sin spesielle iscenesetting av dokumentar. Denne gangen lar han fem amerikanske tenåringer fra en småby i Arizona gjenskape sine egne liv – fra fortid til nåtid og framtid. Filmen er produsert av Final Cut For Real (Oscarnominert i tre kategorier for Flukt). Lydarbeidet er gjort av Håkon Lammetun og Aslaug Holm i Fenris film har vært dramaturg.

Flere filmer deltar imidlertid i sideprogrammene: Nataša Urbans Formørkelsen, som er kortlistet til Den europeiske filmprisen, deltar i Best of fests, det samme gjør The New Greatness Test med Piraya som coprodusent. A History of the World According to Getty Images deltar i Frontlight.

Fra før har vi meldt om at to norske filmprosjekter skal delta på IDFA Forum Pitch:

Blant de 22 prosjektene som skal pitches er The Golden SwanAnette Ostrøs personlige dokumentar om broren Hans Christian, som var 27 år og turist i India da han ble kidnappet og drept ved halshogging av en muslimsk geriljagruppe i Kashmir i 1995. The Golden Swan produseres av Fri Film ved Beathe Hofseth, med danske Made in Copenhagen og nederlandske HALAL som coprodusenter.

Zaradasht Ahmed, som vant hovedprisen for beste helaftens dokumentar på IDFA med Nowhere to Hide i 2016, skal presentere The Lions on the River Tigris (Løvene ved elven Tigris), som produseres av Screen Story. Filmen beskrives av IDFA som «et verité-prosjekt om helbredelse og motstandskraft i Mosul i Nord-Irak etter år med ISIS-styre».

Norsk deltakelse på IDFA

Norsk deltakelse på IDFA

Fenris film er eneste norske deltaker i hovedkonkurransen som coprodusent. En rekke samproduksjoner deltar også i sideprogrammene.

Foto fra Dreaming Arizona

I hovedkonkurransen er det bare Fenris film som representerer norsk film ved å være samprodusent på Jo Bang Carlsens film Dreaming Arizona.

Bang Carlsen er kjent for sin spesielle iscenesetting av dokumentar. Denne gangen lar han fem amerikanske tenåringer fra en småby i Arizona gjenskape sine egne liv – fra fortid til nåtid og framtid. Filmen er produsert av Final Cut For Real (Oscarnominert i tre kategorier for Flukt). Lydarbeidet er gjort av Håkon Lammetun og Aslaug Holm i Fenris film har vært dramaturg.

Flere filmer deltar imidlertid i sideprogrammene: Nataša Urbans Formørkelsen, som er kortlistet til Den europeiske filmprisen, deltar i Best of fests, det samme gjør The New Greatness Test med Piraya som coprodusent. A History of the World According to Getty Images deltar i Frontlight.

Fra før har vi meldt om at to norske filmprosjekter skal delta på IDFA Forum Pitch:

Blant de 22 prosjektene som skal pitches er The Golden SwanAnette Ostrøs personlige dokumentar om broren Hans Christian, som var 27 år og turist i India da han ble kidnappet og drept ved halshogging av en muslimsk geriljagruppe i Kashmir i 1995. The Golden Swan produseres av Fri Film ved Beathe Hofseth, med danske Made in Copenhagen og nederlandske HALAL som coprodusenter.

Zaradasht Ahmed, som vant hovedprisen for beste helaftens dokumentar på IDFA med Nowhere to Hide i 2016, skal presentere The Lions on the River Tigris (Løvene ved elven Tigris), som produseres av Screen Story. Filmen beskrives av IDFA som «et verité-prosjekt om helbredelse og motstandskraft i Mosul i Nord-Irak etter år med ISIS-styre».

MENY