Fransk oppkjøp av Anagram

Fransk oppkjøp av Anagram

Det franske medieselskapet Newen Studios har kjøpt 89 prosent av Anagram, som har produksjonsselskap i både Norge og Sverige.

Foto: Ida tar ansvar (Anagram Norge)

I går kunngjorde produksjons- og distribusjonsselskapet Newen Studios, som igjen eies av det franske fjernsynskonsernet TF1, at de har kjøpt en majoritetsandel av produksjonsselskapet Anagram, bestående av produksjonsselskap i både Norge og Sverige.

Den ekspanderende europeiske mediegiganten Newen har eierskap i over 40 selskaper i åtte territorier, og er allerede medeier i det danske selskapet Nimbus Film og har et inngått partnerskap med dokumentarfilmselskapet Real Lava fra samme land her i Skandinavia.

Anagram Norge ble etablert i 2017 og ledes av Anne Kolbjørnsen. Selskapet har produsert TV-seriene Melk, Kielergata, Mellom oss, Ida tar ansvar og den snart premiereklare Ammo.

Anagram Sverige ledes av Miira Paasilinna, og ble opprettet i 2002 av komikerne Anders Jansson og Johan Wester. Selskapet har produsert spillefilmer som Spise sove dø, Morgan Pålsson – Utenriksreporter og En komikers oppvekst og serier som Viva Hate, 30 grader i februar og Den tynne blå linjen. I tillegg produserer selskapet Anagram Live komedieshow og annen live underholdning.

I en uttalelse til Nordisk Film & TV Fonds nordicfilmandtvnews.com sier Paasilinna:

Vi er veldig glade for å være del av den store europeiske gruppen Newen Studios. Et avgjørende element er at ledelsen vår forblir ombord og fortsetter å være aksjonærer i Anagram. Dette betyr at vi fortsatt vil ha full kreativ kontroll, og samtidig større økonomiske muskler for å levere innhold av høyeste kvalitet til lokale og globale publikum.

 

Fransk oppkjøp av Anagram

Fransk oppkjøp av Anagram

Det franske medieselskapet Newen Studios har kjøpt 89 prosent av Anagram, som har produksjonsselskap i både Norge og Sverige.

Foto: Ida tar ansvar (Anagram Norge)

I går kunngjorde produksjons- og distribusjonsselskapet Newen Studios, som igjen eies av det franske fjernsynskonsernet TF1, at de har kjøpt en majoritetsandel av produksjonsselskapet Anagram, bestående av produksjonsselskap i både Norge og Sverige.

Den ekspanderende europeiske mediegiganten Newen har eierskap i over 40 selskaper i åtte territorier, og er allerede medeier i det danske selskapet Nimbus Film og har et inngått partnerskap med dokumentarfilmselskapet Real Lava fra samme land her i Skandinavia.

Anagram Norge ble etablert i 2017 og ledes av Anne Kolbjørnsen. Selskapet har produsert TV-seriene Melk, Kielergata, Mellom oss, Ida tar ansvar og den snart premiereklare Ammo.

Anagram Sverige ledes av Miira Paasilinna, og ble opprettet i 2002 av komikerne Anders Jansson og Johan Wester. Selskapet har produsert spillefilmer som Spise sove dø, Morgan Pålsson – Utenriksreporter og En komikers oppvekst og serier som Viva Hate, 30 grader i februar og Den tynne blå linjen. I tillegg produserer selskapet Anagram Live komedieshow og annen live underholdning.

I en uttalelse til Nordisk Film & TV Fonds nordicfilmandtvnews.com sier Paasilinna:

Vi er veldig glade for å være del av den store europeiske gruppen Newen Studios. Et avgjørende element er at ledelsen vår forblir ombord og fortsetter å være aksjonærer i Anagram. Dette betyr at vi fortsatt vil ha full kreativ kontroll, og samtidig større økonomiske muskler for å levere innhold av høyeste kvalitet til lokale og globale publikum.

 

MENY