«A Human Position» til Thessaloniki

«A Human Position» til Thessaloniki

Anders Emblems «A Human Position» er valgt ut til Thessaloniki internasjonale filmfestival i november, der den skal vises i et konkurranseprogram for utfordrende nye stemmer.

Anders Emblems spillefilmdebut A Human Position er valgt ut til Thessaloniki internasjonale filmfestival, som offentliggjorde sitt komplette program denne uka. Festivalen arrangeres i den nordgreske byen i første halvdel av november.

A Human Position skal delta i >>Film Forward, som er et konkurranseprogram for nye stemmer bestående av utfordrende og ukonvensjonelle filmer og en av festivalens nyeste programseksjoner. Til sammen 11 filmer er valgt ut til årets >>Film Forward-konkurranse i Thessaloniki. I fjor deltok Itonje Søimer Guttormsens Gritt i samme program på festivalen.

Forrige måned ble A Human Position vist på filmfestivalen i San Sebastian. I januar var den åpningsfilm på Tromsø internasjonale filmfestival, og den har også blitt valgt ut til de internasjonale filmfestivalene i Rotterdam, Jeonju, München, Chicago, Ghent og Nara. Filmen hadde ordinær norsk kinopremiere i mai til gode kritikker.

A Human Position er ikke det eneste norske innslaget blant filmutvalget i Thessaloniki.

I programmet Another Take, bestående av utvalgte høydepunkter fra andre festivaler, finner vi Kristoffer Borglis Syk pike, som hadde premiere i Un Certain Regard-seksjonen på filmfestivalen i Cannes i mai.

Filmfestivalen i Thessaloniki har i år et tribute-program viet indigenous cinema, som viser filmer av eller om verdens ulike urbefolkninger. Blant spillefilmene i dette programmet er Amanda Kernells Sameblod fra 2016, som er en svensk-norsk-dansk samproduksjon med Jim S. Hansen i DigiPilot som norsk co-produsent. Hovedrollen i filmen spilles av norsksamiske Lene Cecilia Sparrok.

I sideseksjonen Open Horizons vises The Kings of the World, regissert av Laura Mora, som vant hovedprisen på filmfestivalen i San Sebastian og i tillegg har fått flere utmerkelser på andre festivaler. Den colombianske filmen er samprodusert med Luxemburg, Frankrike, Mexico og Norge med Mer Film ved Elisa Fernanda Pirir som norsk co-produsent, og er støttet av Sørfond.

Den 63. utgaven av Thessaloniki International Film Festival arrangeres i perioden 3.-11. november. Den samme festivaladministrasjonen står også bak Thessaloniki Documentary Festival, som arrangeres årlig i mars.

«A Human Position» til Thessaloniki

«A Human Position» til Thessaloniki

Anders Emblems «A Human Position» er valgt ut til Thessaloniki internasjonale filmfestival i november, der den skal vises i et konkurranseprogram for utfordrende nye stemmer.

Anders Emblems spillefilmdebut A Human Position er valgt ut til Thessaloniki internasjonale filmfestival, som offentliggjorde sitt komplette program denne uka. Festivalen arrangeres i den nordgreske byen i første halvdel av november.

A Human Position skal delta i >>Film Forward, som er et konkurranseprogram for nye stemmer bestående av utfordrende og ukonvensjonelle filmer og en av festivalens nyeste programseksjoner. Til sammen 11 filmer er valgt ut til årets >>Film Forward-konkurranse i Thessaloniki. I fjor deltok Itonje Søimer Guttormsens Gritt i samme program på festivalen.

Forrige måned ble A Human Position vist på filmfestivalen i San Sebastian. I januar var den åpningsfilm på Tromsø internasjonale filmfestival, og den har også blitt valgt ut til de internasjonale filmfestivalene i Rotterdam, Jeonju, München, Chicago, Ghent og Nara. Filmen hadde ordinær norsk kinopremiere i mai til gode kritikker.

A Human Position er ikke det eneste norske innslaget blant filmutvalget i Thessaloniki.

I programmet Another Take, bestående av utvalgte høydepunkter fra andre festivaler, finner vi Kristoffer Borglis Syk pike, som hadde premiere i Un Certain Regard-seksjonen på filmfestivalen i Cannes i mai.

Filmfestivalen i Thessaloniki har i år et tribute-program viet indigenous cinema, som viser filmer av eller om verdens ulike urbefolkninger. Blant spillefilmene i dette programmet er Amanda Kernells Sameblod fra 2016, som er en svensk-norsk-dansk samproduksjon med Jim S. Hansen i DigiPilot som norsk co-produsent. Hovedrollen i filmen spilles av norsksamiske Lene Cecilia Sparrok.

I sideseksjonen Open Horizons vises The Kings of the World, regissert av Laura Mora, som vant hovedprisen på filmfestivalen i San Sebastian og i tillegg har fått flere utmerkelser på andre festivaler. Den colombianske filmen er samprodusert med Luxemburg, Frankrike, Mexico og Norge med Mer Film ved Elisa Fernanda Pirir som norsk co-produsent, og er støttet av Sørfond.

Den 63. utgaven av Thessaloniki International Film Festival arrangeres i perioden 3.-11. november. Den samme festivaladministrasjonen står også bak Thessaloniki Documentary Festival, som arrangeres årlig i mars.

MENY