«Utvandrerne» på vei til USA

«Utvandrerne» på vei til USA

Erik Poppes «Utvandrerne» er solgt til USA og en lang rekke europeiske land.

Utvandrerne hadde en god åpning på norske kinoer forrige uke og har nå rundet 21 000 besøkende.

Men også internasjonalt er det etterspørsel etter Erik Poppes nye versjon av Vilhelm Mobergs klassiske utvandrer-epos.

USA er blant landene som allerede har signerte avtale om kjøp av Utvandrerne. I tillegg til USA er filmen hittil solgt til Canada, UK, Irland, Tsjekkia, Spania, Portugal, Australia, New Zealand, Polen, Ungarn, Bosnia-Herzegovina, Slovenia, Kroatia, Serbia, Estland, Latvia og Litauen.

– Jeg har stolt og glad for at filmen har funnet et hjem i USA, det landet våre forferde reiste til og som er bygd på skuldrene til migranter sier regissør Erik Poppe. – At filmen reiser på denne måten viser hvor aktuell Moberg stadig er og at vår tolkning av historien gir gjenklang på tvers av landegrenser.

– Med landene Utvandrerne allerede er solgt til vil filmen nå et stort internasjonalt publikum. Vi er sikre på at den vil fortsette sin reise til flere land og territorier i årene som kommer, sier Helene Aurø, salgs- og markedsdirektør i REinvent Studios.

Utvandrerne vant Andreasprisen under Den norske filmfestivalen i Haugesund i august og hadde norgespremiere 2. september. Tidligere i år ble den svensk-norske filmen nominert til sju Guldbagger.

Poppe tar utgangspunkt i én av de mange historiene til Vilhelm Moberg: «Historien om Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres dramatiske reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Fortellingen om den lille familien går som en rød tråd gjennom de fire romanene. Utfordringene er enorme, og noen må betale prisen og bøte med livet for andre sin frihet.»

Erik Poppe står bak kritikerroste filmer som Hawaii Oslo, Tusen ganger god natt og Kongens nei.

– Dette er en dramatisk fortelling om noe som skjedde for 170 år siden men som sier mer om vår verden i dag enn de fleste samtidshistorier. Om hvem vi er, hva som skaper migrasjon og hvorfor mennesker blir flyktninger. Vilhelm Moberg sine historier om den nordiske utvandringen til Amerika er mer relevant nå enn noensinne, sa Poppe under premieren.

I hovedrollene finner vi Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed. I øvrige roller finner vi blant andre Sofia Helin, Tove Lo, Stig Henrik Hoff og Fredrik Høyer. Filmfotograf er John Christian Rosenlund. Norske produsenter er Finn Gjerdrum og Stein B Kvae i Paradox Film. Distribusjon er ved SF Studios.

«Utvandrerne» på vei til USA

«Utvandrerne» på vei til USA

Erik Poppes «Utvandrerne» er solgt til USA og en lang rekke europeiske land.

Utvandrerne hadde en god åpning på norske kinoer forrige uke og har nå rundet 21 000 besøkende.

Men også internasjonalt er det etterspørsel etter Erik Poppes nye versjon av Vilhelm Mobergs klassiske utvandrer-epos.

USA er blant landene som allerede har signerte avtale om kjøp av Utvandrerne. I tillegg til USA er filmen hittil solgt til Canada, UK, Irland, Tsjekkia, Spania, Portugal, Australia, New Zealand, Polen, Ungarn, Bosnia-Herzegovina, Slovenia, Kroatia, Serbia, Estland, Latvia og Litauen.

– Jeg har stolt og glad for at filmen har funnet et hjem i USA, det landet våre forferde reiste til og som er bygd på skuldrene til migranter sier regissør Erik Poppe. – At filmen reiser på denne måten viser hvor aktuell Moberg stadig er og at vår tolkning av historien gir gjenklang på tvers av landegrenser.

– Med landene Utvandrerne allerede er solgt til vil filmen nå et stort internasjonalt publikum. Vi er sikre på at den vil fortsette sin reise til flere land og territorier i årene som kommer, sier Helene Aurø, salgs- og markedsdirektør i REinvent Studios.

Utvandrerne vant Andreasprisen under Den norske filmfestivalen i Haugesund i august og hadde norgespremiere 2. september. Tidligere i år ble den svensk-norske filmen nominert til sju Guldbagger.

Poppe tar utgangspunkt i én av de mange historiene til Vilhelm Moberg: «Historien om Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres dramatiske reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Fortellingen om den lille familien går som en rød tråd gjennom de fire romanene. Utfordringene er enorme, og noen må betale prisen og bøte med livet for andre sin frihet.»

Erik Poppe står bak kritikerroste filmer som Hawaii Oslo, Tusen ganger god natt og Kongens nei.

– Dette er en dramatisk fortelling om noe som skjedde for 170 år siden men som sier mer om vår verden i dag enn de fleste samtidshistorier. Om hvem vi er, hva som skaper migrasjon og hvorfor mennesker blir flyktninger. Vilhelm Moberg sine historier om den nordiske utvandringen til Amerika er mer relevant nå enn noensinne, sa Poppe under premieren.

I hovedrollene finner vi Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed. I øvrige roller finner vi blant andre Sofia Helin, Tove Lo, Stig Henrik Hoff og Fredrik Høyer. Filmfotograf er John Christian Rosenlund. Norske produsenter er Finn Gjerdrum og Stein B Kvae i Paradox Film. Distribusjon er ved SF Studios.

MENY