«Titina» får internasjonal premiere i Los Angeles

«Titina» får internasjonal premiere i Los Angeles

Den amerikanske animasjonsfestivalen Animation Is Film har tatt ut «Titina» til sitt konkurranseprogram. Festivalen er blitt en god indikator i oppløpet til Oscar-nominasjonene.

Animasjonsfestivalen Animation Is Film i Hollywood har tatt ut norske Titina til festivalen som finner sted i Los Angeles 21.-23. oktober. Det blir filmens internasjonale premiere.

Animation Is Film presenterer årets viktigste titler innen animert spillefilm og feirer med rød løper, panelsamtaler, regissørmøter og prisutdeling. Ni andre filmer er valgt ut til konkurranseprogrammet i år. Blant titlene finner vi Wendell & Wild, den nye filmen til Henry Selick (A Nightmare Before Christmas, Coraline) og My Father’s Dragon av Nora Twomey.

Regissør Kajsa Næss er glad og stolt over utvelgelsen, forteller hun i en pressemelding.

–  Vi er mange som har jobbet beinhard for å realisere denne filmen, og jeg er så takknemlig for all kjærlighet, energi og kunstnerisk kraft som er lagt ned av alt fra storyboardtegnere, til designere, animatører, komponist, lydavdelingen og stemmeskuespillere. Det har vært en ære å jobbe med så mange talentfulle mennesker, og når Titina nå er plukket ut av Animation is Film er det en anerkjennelse av arbeidet hver enkelt har lagt ned.

Animation Is Film er en animasjonsfestival organisert i et samarbeid mellom Variety, animasjonsfestivalen i Annecy og den amerikanske filmdistributøren GKids. Festivalen ses på som den viktigste festivalene for animert film i USA, og holdes ved Chinese Theater i hjertet av Hollywood.

Samtlige av årets Oscar-nominerte filmer i kategorien beste animerte spillefilm, inkludert vinneren Encanto (2021) og danske Flukt (2021), ble vist på Animation Is Film året før. Prestisjen knyttet til festivalen er på mange måter en god pekepinn for Titinas sjanser til å hevde seg i animasjonskategorien, mener Kulturmeglerne.

Programsjef Rodney Uhler i Animation Is Film setter følgende kvalitetsstempel på Titina:

Titina bringer til livs en unik, men samtidig universell historie basert på faktiske hendelser og kombinerer dette med kunstnerisk integritet. Titinas reise er fylt med eventyr, vennskap, fare og triumf. Den blir en stor kinoopplevelse for vårt publikum. Filmen er et kroneksempel på at animasjonsfilm har et nærmest ubegrenset potensial. Filmen klarer å fange alt, fra kjærlige uttrykk hos firbeinte Titina, til de majestetiske landskapene sett fra luften.


Titina har norsk kinopremiere 21.oktober.


 

«Titina» får internasjonal premiere i Los Angeles

«Titina» får internasjonal premiere i Los Angeles

Den amerikanske animasjonsfestivalen Animation Is Film har tatt ut «Titina» til sitt konkurranseprogram. Festivalen er blitt en god indikator i oppløpet til Oscar-nominasjonene.

Animasjonsfestivalen Animation Is Film i Hollywood har tatt ut norske Titina til festivalen som finner sted i Los Angeles 21.-23. oktober. Det blir filmens internasjonale premiere.

Animation Is Film presenterer årets viktigste titler innen animert spillefilm og feirer med rød løper, panelsamtaler, regissørmøter og prisutdeling. Ni andre filmer er valgt ut til konkurranseprogrammet i år. Blant titlene finner vi Wendell & Wild, den nye filmen til Henry Selick (A Nightmare Before Christmas, Coraline) og My Father’s Dragon av Nora Twomey.

Regissør Kajsa Næss er glad og stolt over utvelgelsen, forteller hun i en pressemelding.

–  Vi er mange som har jobbet beinhard for å realisere denne filmen, og jeg er så takknemlig for all kjærlighet, energi og kunstnerisk kraft som er lagt ned av alt fra storyboardtegnere, til designere, animatører, komponist, lydavdelingen og stemmeskuespillere. Det har vært en ære å jobbe med så mange talentfulle mennesker, og når Titina nå er plukket ut av Animation is Film er det en anerkjennelse av arbeidet hver enkelt har lagt ned.

Animation Is Film er en animasjonsfestival organisert i et samarbeid mellom Variety, animasjonsfestivalen i Annecy og den amerikanske filmdistributøren GKids. Festivalen ses på som den viktigste festivalene for animert film i USA, og holdes ved Chinese Theater i hjertet av Hollywood.

Samtlige av årets Oscar-nominerte filmer i kategorien beste animerte spillefilm, inkludert vinneren Encanto (2021) og danske Flukt (2021), ble vist på Animation Is Film året før. Prestisjen knyttet til festivalen er på mange måter en god pekepinn for Titinas sjanser til å hevde seg i animasjonskategorien, mener Kulturmeglerne.

Programsjef Rodney Uhler i Animation Is Film setter følgende kvalitetsstempel på Titina:

Titina bringer til livs en unik, men samtidig universell historie basert på faktiske hendelser og kombinerer dette med kunstnerisk integritet. Titinas reise er fylt med eventyr, vennskap, fare og triumf. Den blir en stor kinoopplevelse for vårt publikum. Filmen er et kroneksempel på at animasjonsfilm har et nærmest ubegrenset potensial. Filmen klarer å fange alt, fra kjærlige uttrykk hos firbeinte Titina, til de majestetiske landskapene sett fra luften.


Titina har norsk kinopremiere 21.oktober.


 

MENY