Sletaunes drømmeprosjekt gjenoppstår

Sletaunes drømmeprosjekt gjenoppstår

Han har oppgitt prosjektet flere ganger. Men nå blir Pål Sletaunes drøm om å dramatisere livet til forfatter og smuglerlegenden Arthur Omre en realitet. Prosjektet var blant mange som ble presentert under Scandinavian Screening denne uken.

Den norske manusforfatteren og regissøren var blant de som pitchet prosjekter under Scandinavian Screening i Oslo denne uken. Det er en lansering av nye programmer og formater for resten av verden. Plattformen er et sosialt forum hvor internasjonale kringkastere fra hele verden får tilgang til det beste TV-innholdet fra hele Norden.

Allerede i 2014 gikk Sletaune ut med prosjektet – den gangen som spillefilm.

– Jeg tenker dette skal bli vår «Once Upon a Time in Kristiana», sa han til Filter Nyheter.

Den gangen het filmprosjektet Smuglere. Nå har serieversjonen fått den internasjonale tittelen The Adrenalist. Som før handler det om forfatteren Arthur Omre som innen han ble etablert forfatter bedrev omfattende smugling av sprit i Norge.

– Dette er ikke en film som ligner på noe jeg har gjort tidligere, sa Sletaune den gangen.

Sentralt i fortellingen står det norske brennevinsforbudet som varte fra 1917 til 1927, en parallell til den amerikanske forbudstida vi kjenner fra «Boardwalk Empire» og «Once Upon a Time in America».

– Jeg fikk bakoversveis da jeg fant ut at det hadde vært forbudstid i Norge. Korrupsjon hos tollere, tystere, hele spekteret – det var som i statene. Gamle ubåtkapteiner som hadde mistet jobben etter krigen kjøpte rustholker og eksporterte sprit uten toll fra Tyskland til territorialgrensen ved norskekysten. Der hentet norske smuglere den med båter og distribuerte, fortalte han.

Den gangen var Aksel Hennie tiltenkt rollen som Omre. Men Sletaune fikk aldri tilskudd til spillefilmen, og gikk videre med andre prosjekter, deribant Babycall og senere den prisbelønte NRK-serien 22.juli. Men som dramaserie har The Adrenalist nå fått finansielle bein å stå på gjennom utviklingstilskudd fra NFI og TV2 som visningskanal og hovedfinansiør. Produsent er True Content Production Norway ved Ole Sondberg (Millennium-trilogien), Renée Mlodyszewski (Vegg, Vegg, Vegg og Verdens verste menneske) og eksekutiv produsent Sofie Wanting Hassing (Ida, Atlantic Crossing) . Serien går i produksjon til neste år. Casten har de foreløpig ikke gått ut med.

En rekke andre norske og nordiske prosjekter ble også presentert for de internasjonale tv-kanalene under Scandinavian Screening. Les om de på websiden til Nordisk Film & Tv Fond.

Sletaunes drømmeprosjekt gjenoppstår

Sletaunes drømmeprosjekt gjenoppstår

Han har oppgitt prosjektet flere ganger. Men nå blir Pål Sletaunes drøm om å dramatisere livet til forfatter og smuglerlegenden Arthur Omre en realitet. Prosjektet var blant mange som ble presentert under Scandinavian Screening denne uken.

Den norske manusforfatteren og regissøren var blant de som pitchet prosjekter under Scandinavian Screening i Oslo denne uken. Det er en lansering av nye programmer og formater for resten av verden. Plattformen er et sosialt forum hvor internasjonale kringkastere fra hele verden får tilgang til det beste TV-innholdet fra hele Norden.

Allerede i 2014 gikk Sletaune ut med prosjektet – den gangen som spillefilm.

– Jeg tenker dette skal bli vår «Once Upon a Time in Kristiana», sa han til Filter Nyheter.

Den gangen het filmprosjektet Smuglere. Nå har serieversjonen fått den internasjonale tittelen The Adrenalist. Som før handler det om forfatteren Arthur Omre som innen han ble etablert forfatter bedrev omfattende smugling av sprit i Norge.

– Dette er ikke en film som ligner på noe jeg har gjort tidligere, sa Sletaune den gangen.

Sentralt i fortellingen står det norske brennevinsforbudet som varte fra 1917 til 1927, en parallell til den amerikanske forbudstida vi kjenner fra «Boardwalk Empire» og «Once Upon a Time in America».

– Jeg fikk bakoversveis da jeg fant ut at det hadde vært forbudstid i Norge. Korrupsjon hos tollere, tystere, hele spekteret – det var som i statene. Gamle ubåtkapteiner som hadde mistet jobben etter krigen kjøpte rustholker og eksporterte sprit uten toll fra Tyskland til territorialgrensen ved norskekysten. Der hentet norske smuglere den med båter og distribuerte, fortalte han.

Den gangen var Aksel Hennie tiltenkt rollen som Omre. Men Sletaune fikk aldri tilskudd til spillefilmen, og gikk videre med andre prosjekter, deribant Babycall og senere den prisbelønte NRK-serien 22.juli. Men som dramaserie har The Adrenalist nå fått finansielle bein å stå på gjennom utviklingstilskudd fra NFI og TV2 som visningskanal og hovedfinansiør. Produsent er True Content Production Norway ved Ole Sondberg (Millennium-trilogien), Renée Mlodyszewski (Vegg, Vegg, Vegg og Verdens verste menneske) og eksekutiv produsent Sofie Wanting Hassing (Ida, Atlantic Crossing) . Serien går i produksjon til neste år. Casten har de foreløpig ikke gått ut med.

En rekke andre norske og nordiske prosjekter ble også presentert for de internasjonale tv-kanalene under Scandinavian Screening. Les om de på websiden til Nordisk Film & Tv Fond.

MENY