SkyShowtime vil produsere lokalt i Norden

SkyShowtime vil produsere lokalt i Norden

SkyShowtime er nå offisielt lansert i Europa, med ambisjoner om å produsere såkalte originals for det nordiske markedet.

Den nye pan-europeiske strømmetjenesten SkyShowtime ble offisielt lansert i går. Tjenesten skal samle «den beste underholdningen fra verdens største studioer og historiefortellere. Med tusenvis av timer med kvalitetsunderholdning for hele familien vil tjenesten inneholde et bredt utvalg av verdens mest etterlengtede serier og filmer,» heter det i pressemeldingen.

Den vil ha eksklusive TV-premier på helt nye filmer fra Paramount Pictures og Universal Pictures, Hollywoods to eldste studioer som sammen står for nesten 50 % av Hollywoods arkivfilmer. I tillegg byr SkyShowtime på nye premiumserier og barne- og familieserier, samt et utvalg arkivtitler og bokssett fra Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios og Peacock

Det mest interessante for den nordiske produksjonsbransjen er signalene fra ledelsen i SkyShowtime om at den vil satse på lokal innholdsproduksjon. Til Hollywood Reporter forteller Monty Sarhan, CEO i SkyShowtime, at produksjon av såkalte originals i europeiske land er under planlegging.

«Vi er på det rene med at folk vil ha fortellinger som er autentiske og meningsfulle, og at representasjon betyr noe. Derfor er lokal programmering, også av originalt innhold, en del av vårt verdigrunnlag og en av våre grunnpillarer.»

Hva han har av konkrete planer, utover dette, kommer ikke klart fram. SkyShowtime har nå utplassert et sekstitalls ansatte i Storbritannia, Nederland og Norden. Sarhan understreker at SkyShowtime er skapt for det europeiske markedet, det er ikke en «fly over»-service.

«Lokalt innhold er enormt viktig. Vi ruster nå opp vårt team for at det kan bli en realitet så raskt som mulig.»

SkyShowtime vil produsere lokalt i Norden

SkyShowtime vil produsere lokalt i Norden

SkyShowtime er nå offisielt lansert i Europa, med ambisjoner om å produsere såkalte originals for det nordiske markedet.

Den nye pan-europeiske strømmetjenesten SkyShowtime ble offisielt lansert i går. Tjenesten skal samle «den beste underholdningen fra verdens største studioer og historiefortellere. Med tusenvis av timer med kvalitetsunderholdning for hele familien vil tjenesten inneholde et bredt utvalg av verdens mest etterlengtede serier og filmer,» heter det i pressemeldingen.

Den vil ha eksklusive TV-premier på helt nye filmer fra Paramount Pictures og Universal Pictures, Hollywoods to eldste studioer som sammen står for nesten 50 % av Hollywoods arkivfilmer. I tillegg byr SkyShowtime på nye premiumserier og barne- og familieserier, samt et utvalg arkivtitler og bokssett fra Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios og Peacock

Det mest interessante for den nordiske produksjonsbransjen er signalene fra ledelsen i SkyShowtime om at den vil satse på lokal innholdsproduksjon. Til Hollywood Reporter forteller Monty Sarhan, CEO i SkyShowtime, at produksjon av såkalte originals i europeiske land er under planlegging.

«Vi er på det rene med at folk vil ha fortellinger som er autentiske og meningsfulle, og at representasjon betyr noe. Derfor er lokal programmering, også av originalt innhold, en del av vårt verdigrunnlag og en av våre grunnpillarer.»

Hva han har av konkrete planer, utover dette, kommer ikke klart fram. SkyShowtime har nå utplassert et sekstitalls ansatte i Storbritannia, Nederland og Norden. Sarhan understreker at SkyShowtime er skapt for det europeiske markedet, det er ikke en «fly over»-service.

«Lokalt innhold er enormt viktig. Vi ruster nå opp vårt team for at det kan bli en realitet så raskt som mulig.»

MENY