Hvem har søkt om markedstilskudd?

Hvem har søkt om markedstilskudd?

I dag gikk fristen ut for norske produsenter til å søke tilskudd etter markedsvurdering. Vi gir deg her listen over det rekordartede antallet søkere.

Foto: «Kristianias Magiske Tivolitheater» kan få en spillefilmversjon basert på samme universet.

I dag kl. 12 gikk Norsk filminstitutts søknadsfrist for tilskudd til markedsordningen ut. Denne ordningen, som skal stimulere til «produksjon av spillefilmer av høy kvalitet og høyt publikumspotensial», består av to tilskuddsnivåer: inntil 12 millioner kroner og 8 millioner. Prosjekter som søker om 12 millioner må ha et publikumsestimat over 250.000 solgte billetter i ordinær kinodistribusjon. Prosjekter som søker om 8 millioner må ha et estimat over 150.000 solgte billetter. Prosjektene som får tilskudd i markedsordningen er automatisk kvalifiserte for etterhåndstilskudd.

I høst er det et rekordartert antall søkere. Så vidt vi kan se er det snakk om hele 30 prosjekter, hvorav et titalls ikke overraskende er barne- og familiefilmer. Her finner vi mange av gjengangerne blant publikumsdragerne innen barne- og familieunderholdning; fra Karsten og Petra til Jul i Blåfjell og en rekke andre julefilmer – deriblant en spillefilm basert på universet fra NRK-serien Kristianias Magiske Tivolitheater.

Tre av regissørene er knyttet til flere søknader: Rasmus Sivertsen er inne med tre søknader, Tommy Wirkola og Meena Rathor har to hver.

Klikk på bildet for å forstørre det:

 

Hvem har søkt om markedstilskudd?

Hvem har søkt om markedstilskudd?

I dag gikk fristen ut for norske produsenter til å søke tilskudd etter markedsvurdering. Vi gir deg her listen over det rekordartede antallet søkere.

Foto: «Kristianias Magiske Tivolitheater» kan få en spillefilmversjon basert på samme universet.

I dag kl. 12 gikk Norsk filminstitutts søknadsfrist for tilskudd til markedsordningen ut. Denne ordningen, som skal stimulere til «produksjon av spillefilmer av høy kvalitet og høyt publikumspotensial», består av to tilskuddsnivåer: inntil 12 millioner kroner og 8 millioner. Prosjekter som søker om 12 millioner må ha et publikumsestimat over 250.000 solgte billetter i ordinær kinodistribusjon. Prosjekter som søker om 8 millioner må ha et estimat over 150.000 solgte billetter. Prosjektene som får tilskudd i markedsordningen er automatisk kvalifiserte for etterhåndstilskudd.

I høst er det et rekordartert antall søkere. Så vidt vi kan se er det snakk om hele 30 prosjekter, hvorav et titalls ikke overraskende er barne- og familiefilmer. Her finner vi mange av gjengangerne blant publikumsdragerne innen barne- og familieunderholdning; fra Karsten og Petra til Jul i Blåfjell og en rekke andre julefilmer – deriblant en spillefilm basert på universet fra NRK-serien Kristianias Magiske Tivolitheater.

Tre av regissørene er knyttet til flere søknader: Rasmus Sivertsen er inne med tre søknader, Tommy Wirkola og Meena Rathor har to hver.

Klikk på bildet for å forstørre det:

 

MENY