Emil Johnsen med hovedrollen i Isabella Eklöfs «Kalak»

Emil Johnsen med hovedrollen i Isabella Eklöfs «Kalak»

Emil Johnsen har hovedrollen i Isabella Eklöfs spillefilm om en mann som må konfrontere en fortid med seksuelle overgrep på Grønland.

Foto: Emil Johnsen, Isabella Eklöf og Berda Larsen

Isabella Eklöf ble kjent som en av Nordens modigste filmskapere gjennom den kontroversielle debutspillefilmen Holiday. Hun har også vært med å skrive manus til Ali Abbas kritikerroste Grensen og regissert episoder av Servant for Apple og Industry for HBO Max.

Nå er hun i gang med sin andre spillefilm, Kalak, der norske Emil Johnsen skal spille hovedrollen. Med Merfilm som norsk samprodusent går den nordiske samproduksjonen i opptak denne uken. Først i København, deretter på Nuuk og Kulasuk på Grønland.

Kalak handler om sykepleieren Jan (Johnsen) som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Underveis gjenoppvekkes et traume fra en oppvekst med seksuelle overgrep, og han må konfrontere sin egen far. Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines delvis selvbiografiske roman Kalak, basert på hans egne personlige opplevelser fra han jobbet som sykepleier på Grønland i 15 år. Boka solgte mer en 35.000 kopier i Danmark. Leine har skrevet mer enn ti bøker, og vant blant annet Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for romanen Profeterne i Evighedsfjorden.

Manuset er skrevet av regissør Isabella Eklöf, sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen og Kim Leine.

Emil Johnsen er blant annet kjent fra Guro Bruusgaards Han og medvirker også i den kommende storfilmen Kampen om Narvik. Andre skuespillere som medvirker er Asta Kamma August (Pagten), Søren Hellerup, Berda Larsen, Connie Kristoffersen and Hans-Jukku Noahsen. Nadim Carlsen (Holiday, Border, Holy Spider) er fotograf.

Maria Møller Kjeldgaard og Manna Film er hovedprodusent. Samprodusenter er Momento Film, Film i Väst, Mer Film, Lemming Film, Made, Polarama Greenland og Beofilm. Tilskuddsgivere er DFI, SFI, NFI, DR, SVT, FilmFyn, Kreativt Europa, Government of Greenland, NAPA, Sermersooq Municipality Culture Fund, Mediefondet Zefyr, NRK, Netherlands Film Fund, Finnish Film Foundation, Yle og Nordisk Film & TV Fond.

Filmen får premiere i 2023.

Emil Johnsen med hovedrollen i Isabella Eklöfs «Kalak»

Emil Johnsen med hovedrollen i Isabella Eklöfs «Kalak»

Emil Johnsen har hovedrollen i Isabella Eklöfs spillefilm om en mann som må konfrontere en fortid med seksuelle overgrep på Grønland.

Foto: Emil Johnsen, Isabella Eklöf og Berda Larsen

Isabella Eklöf ble kjent som en av Nordens modigste filmskapere gjennom den kontroversielle debutspillefilmen Holiday. Hun har også vært med å skrive manus til Ali Abbas kritikerroste Grensen og regissert episoder av Servant for Apple og Industry for HBO Max.

Nå er hun i gang med sin andre spillefilm, Kalak, der norske Emil Johnsen skal spille hovedrollen. Med Merfilm som norsk samprodusent går den nordiske samproduksjonen i opptak denne uken. Først i København, deretter på Nuuk og Kulasuk på Grønland.

Kalak handler om sykepleieren Jan (Johnsen) som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Underveis gjenoppvekkes et traume fra en oppvekst med seksuelle overgrep, og han må konfrontere sin egen far. Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines delvis selvbiografiske roman Kalak, basert på hans egne personlige opplevelser fra han jobbet som sykepleier på Grønland i 15 år. Boka solgte mer en 35.000 kopier i Danmark. Leine har skrevet mer enn ti bøker, og vant blant annet Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for romanen Profeterne i Evighedsfjorden.

Manuset er skrevet av regissør Isabella Eklöf, sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen og Kim Leine.

Emil Johnsen er blant annet kjent fra Guro Bruusgaards Han og medvirker også i den kommende storfilmen Kampen om Narvik. Andre skuespillere som medvirker er Asta Kamma August (Pagten), Søren Hellerup, Berda Larsen, Connie Kristoffersen and Hans-Jukku Noahsen. Nadim Carlsen (Holiday, Border, Holy Spider) er fotograf.

Maria Møller Kjeldgaard og Manna Film er hovedprodusent. Samprodusenter er Momento Film, Film i Väst, Mer Film, Lemming Film, Made, Polarama Greenland og Beofilm. Tilskuddsgivere er DFI, SFI, NFI, DR, SVT, FilmFyn, Kreativt Europa, Government of Greenland, NAPA, Sermersooq Municipality Culture Fund, Mediefondet Zefyr, NRK, Netherlands Film Fund, Finnish Film Foundation, Yle og Nordisk Film & TV Fond.

Filmen får premiere i 2023.

MENY