Bræin Hovig med sentral rolle i Haugeruds trilogi

Bræin Hovig med sentral rolle i Haugeruds trilogi

Andrea Bræin Hovig og Tayo Cittadella Jacobsen spiller de sentrale rollene i første delen av Dag Johan Haugeruds filmtrilogi.

Andrea Bræin Hovig og Tayo Cittadella Jacobsen skal spille de to sentrale rollene i første delen av Dag Johan Haugeruds filmtrilogi for Viaplay.

Tidligere i år fikk Haugerud og Motlys 19,1 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til Sex Drømmer Kjærlighet – som består av «tre løst sammenhengende historier som på ulike måter skildrer seksualitet, lengsler og drømmer i Oslo i dag».

Den gangen var filmkonsulent Cecilie Apenes entusiastisk:

– På lik linje med Kieślowskis Tre Farger-trilogi Rød, Hvit og Blå, er Haugeruds filmer selvstendige verker som fint kan ses hver for seg, men får helt klart en ekstra dimensjon og en dypere betydning når man ser dem i rekkefølge, sa NFI-konsulenten.

De tre filmene får hver sin eksklusive kinolansering i 2024, før de etter hvert skal vises hos strømmetjenesten Viaplay.

Motlys og Haugerud har nettopp startet innspillingen av den første filmen, Kjærlighet. De to neste filmene, Drømmer og Sex, går i opptak senere i høst og til våren.

«Kjærlighet skildrer legen Marianne (Bræin Hovig), en kvinne i midten av 40-årene som ikke har noe ønske om et fast forhold. Da hennes sykepleierkollega Tor (Cittadella Jacobsen) forteller om hvordan tilfeldige møter med menn iblant kan føre til givende og uforpliktende sex, merker hun hvordan dette er akkurat hva hun har ønsket seg.»

De tre filmene «ønsker å føre ulike samtaler om seksualitet med utgangspunkt i spørsmål som de fleste har; enten det er i forhold til egen kropp, lyster og behov, normer og forventninger knyttet til samliv, forelskelse og utroskap.»

Manusforfatter og regissør Dag Johan Haugerud har tidligere har skrevet og regissert prisvinnende filmer som Som du ser meg og Barn.

– Vi navigerer i et landskap der vi gjennom ulike medier oppfordres til å anerkjenne og bejae våre ulike drifter og behov, samtidig som det å velge andre måter å leve ut sin seksualitet på, framstår som et radikalt og krevende brudd med konvensjoner og tradisjonelle verdier. Dette er noe de tre filmene, som alle har en skeiv fellesnevner, ønsker å diskutere på ulike måter, sier Haugerud i en uttalelse om filmprosjektene.

I tillegg til nevnte Hovig og Jacobsen, spiller blant annet Thomas Gullestad, Lars Jacob Holm, Marte Engebrigtsen, Marian Saastad Ottesen og Morten Svartveit i Kjærlighet.

Produsenter bak filmene er Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i produksjonsselskapet Motlys. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent i Viaplay Group.

Filmene lages i samarbeid med Norsk Filminstitutt, Viaplay Group, Nordisk Film & TV Fond, Oslo Filmfond og filmdistributøren Arthaus.

Bræin Hovig med sentral rolle i Haugeruds trilogi

Bræin Hovig med sentral rolle i Haugeruds trilogi

Andrea Bræin Hovig og Tayo Cittadella Jacobsen spiller de sentrale rollene i første delen av Dag Johan Haugeruds filmtrilogi.

Andrea Bræin Hovig og Tayo Cittadella Jacobsen skal spille de to sentrale rollene i første delen av Dag Johan Haugeruds filmtrilogi for Viaplay.

Tidligere i år fikk Haugerud og Motlys 19,1 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til Sex Drømmer Kjærlighet – som består av «tre løst sammenhengende historier som på ulike måter skildrer seksualitet, lengsler og drømmer i Oslo i dag».

Den gangen var filmkonsulent Cecilie Apenes entusiastisk:

– På lik linje med Kieślowskis Tre Farger-trilogi Rød, Hvit og Blå, er Haugeruds filmer selvstendige verker som fint kan ses hver for seg, men får helt klart en ekstra dimensjon og en dypere betydning når man ser dem i rekkefølge, sa NFI-konsulenten.

De tre filmene får hver sin eksklusive kinolansering i 2024, før de etter hvert skal vises hos strømmetjenesten Viaplay.

Motlys og Haugerud har nettopp startet innspillingen av den første filmen, Kjærlighet. De to neste filmene, Drømmer og Sex, går i opptak senere i høst og til våren.

«Kjærlighet skildrer legen Marianne (Bræin Hovig), en kvinne i midten av 40-årene som ikke har noe ønske om et fast forhold. Da hennes sykepleierkollega Tor (Cittadella Jacobsen) forteller om hvordan tilfeldige møter med menn iblant kan føre til givende og uforpliktende sex, merker hun hvordan dette er akkurat hva hun har ønsket seg.»

De tre filmene «ønsker å føre ulike samtaler om seksualitet med utgangspunkt i spørsmål som de fleste har; enten det er i forhold til egen kropp, lyster og behov, normer og forventninger knyttet til samliv, forelskelse og utroskap.»

Manusforfatter og regissør Dag Johan Haugerud har tidligere har skrevet og regissert prisvinnende filmer som Som du ser meg og Barn.

– Vi navigerer i et landskap der vi gjennom ulike medier oppfordres til å anerkjenne og bejae våre ulike drifter og behov, samtidig som det å velge andre måter å leve ut sin seksualitet på, framstår som et radikalt og krevende brudd med konvensjoner og tradisjonelle verdier. Dette er noe de tre filmene, som alle har en skeiv fellesnevner, ønsker å diskutere på ulike måter, sier Haugerud i en uttalelse om filmprosjektene.

I tillegg til nevnte Hovig og Jacobsen, spiller blant annet Thomas Gullestad, Lars Jacob Holm, Marte Engebrigtsen, Marian Saastad Ottesen og Morten Svartveit i Kjærlighet.

Produsenter bak filmene er Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i produksjonsselskapet Motlys. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent i Viaplay Group.

Filmene lages i samarbeid med Norsk Filminstitutt, Viaplay Group, Nordisk Film & TV Fond, Oslo Filmfond og filmdistributøren Arthaus.

MENY