BIFF med dokumentarslipp

BIFF med dokumentarslipp

BIFF har begynt å slippe filmene i årets program. En rekke nye norske dokumentarer får premiere på festivalen.

I dag slapp Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) de første filmene til årets festival. Som vanlig kan festivalen by på flere norske dokumentarpremierer. Blant de finner vi Stian Indrevolls Hva skjedde med Torstein Raabye som får ordinær kinopremiere senere i høst.

Torstein Raaby var Nord-Norges største krigshelt, spion og en av deltakerne på Kon-Tiki. Og han døde som 45-åring under en mystisk Nordpolekspedisjon i 1964. «Merittene fra krigen står ikke tilbake for noen av de store norske krigsheltene, med de høyeste utmerkelsene både i Norge, Storbritannia og Frankrike. Men hvorfor vet vi ikke mer om Torstein? Dette er filmskaper Stian Indrevoll sitt store livsprosjekt. Han har jaktet på sannheten om sin store helt i 25 år.»

Festivalen kan love en rekke av årets beste norske dokumentarer, av etablerte filmskapere som Thomas Østbye (Å stille seg i veien) og Charlotte Røhder Tvedt (15 år senere) og nykommere som Rune Schytte (Blomster i blodet) og Signe Rosenlund-Hauglid (Ikke en sånn fyr). Tematikken veksler mellom «gåtefulle krigshelter, rettighetene til fedre, et hemmelig kinesisk skriftspråk, menn dømt for festrelaterte voldtekter, norske asylsøkere, miljøaktivisme og bergenskunstneren Laurie Grundt.»

Også det beste innen ny norsk kortfilm, både dokumentar og fiksjon, blir presentert under BIFF.  I løpet av 9 dager, fra åpning onsdag 19. oktober til avslutning torsdag 27. oktober presenterer festivalen over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer. I tillegg har BIFF et stort utvalg ny norsk film: dokumentarer, kortdokumentarer, kortfilm og musikkvideoer. Under festivalen kan du møte filmskapere på visningene av et titalls nye norske langfilmer og mer enn 40 filmer i kort format på stort lerret.

Les mer om programmet

BIFF med dokumentarslipp

BIFF med dokumentarslipp

BIFF har begynt å slippe filmene i årets program. En rekke nye norske dokumentarer får premiere på festivalen.

I dag slapp Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) de første filmene til årets festival. Som vanlig kan festivalen by på flere norske dokumentarpremierer. Blant de finner vi Stian Indrevolls Hva skjedde med Torstein Raabye som får ordinær kinopremiere senere i høst.

Torstein Raaby var Nord-Norges største krigshelt, spion og en av deltakerne på Kon-Tiki. Og han døde som 45-åring under en mystisk Nordpolekspedisjon i 1964. «Merittene fra krigen står ikke tilbake for noen av de store norske krigsheltene, med de høyeste utmerkelsene både i Norge, Storbritannia og Frankrike. Men hvorfor vet vi ikke mer om Torstein? Dette er filmskaper Stian Indrevoll sitt store livsprosjekt. Han har jaktet på sannheten om sin store helt i 25 år.»

Festivalen kan love en rekke av årets beste norske dokumentarer, av etablerte filmskapere som Thomas Østbye (Å stille seg i veien) og Charlotte Røhder Tvedt (15 år senere) og nykommere som Rune Schytte (Blomster i blodet) og Signe Rosenlund-Hauglid (Ikke en sånn fyr). Tematikken veksler mellom «gåtefulle krigshelter, rettighetene til fedre, et hemmelig kinesisk skriftspråk, menn dømt for festrelaterte voldtekter, norske asylsøkere, miljøaktivisme og bergenskunstneren Laurie Grundt.»

Også det beste innen ny norsk kortfilm, både dokumentar og fiksjon, blir presentert under BIFF.  I løpet av 9 dager, fra åpning onsdag 19. oktober til avslutning torsdag 27. oktober presenterer festivalen over 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer. I tillegg har BIFF et stort utvalg ny norsk film: dokumentarer, kortdokumentarer, kortfilm og musikkvideoer. Under festivalen kan du møte filmskapere på visningene av et titalls nye norske langfilmer og mer enn 40 filmer i kort format på stort lerret.

Les mer om programmet

MENY