Nordisk tilskudd til to nye norske prosjekter

Nordisk tilskudd til to nye norske prosjekter

Regissørene Simen Alsvik, Silje Evensmo Jacobsen og Kristin Nybø er blant mottakerne av tilskudd til nye prosjekter fra Nordisk film & TV Fond denne måneden.

Foto fra «Spark» (A5 Film))

Nordens største toppfinansiør Nordisk Film & TV Fond har tildelt midler for august.

Silje Evensmo Jacobsen og Kristin Nybø får en million kroner i tilskudd til dokumentarserien Kraft. Det er Mari Bakke Riise i A5 Film som produserer for NRK P3. Serien skildrer unge menneskers lidenskap og glede ved dansing, om hvordan man lykkes innen street dance og vinner en battle, med utgangspunkt i noen personlige historier.

Silje Evensmo Jacobsen har regissert flere dokumentarfilmer og serier, og er kanskje mest kjent for å stå bak Team Ingebrigtsen og nå sist Tro kan flytte fjell. Hun er også underveis med Ukjent Landskap, også den produsert av Bakke Riise i A5 Film.

Simen Alsvik og Nordisk Film Production ved Sigur Mikal Karoliussen får tilskudd på 2.5 millioner kroner til en ny dramaserier med tittel Emergency Unit. Handlingen utspiller seg nord i Pakistan der en idealistisk nordisk gruppe med helsearbeidere bygger et feltsykehus. Gjennom språk- og kulturbarrierer må de kjempe mot tiden for å redde liv, heter det i beskrivelsen.

Alsvik er konseptuerende regissør, finske Oskari Sipola er episoderegissør. Hovedforfattere er Tarja Kylmä og Paula Mononen. Bestillere er NRK og den nasjonale finske kringkasteren YLE. Nordisk produserer sammen med ITV Studios Finland, med SVT, DR og RÚV. Aurora Studios er også samprodusent. Opptakene starter i midten av november, med tentative premiere våren 2023.

Les mer om de øvrige tildelingene.

Nordisk tilskudd til to nye norske prosjekter

Nordisk tilskudd til to nye norske prosjekter

Regissørene Simen Alsvik, Silje Evensmo Jacobsen og Kristin Nybø er blant mottakerne av tilskudd til nye prosjekter fra Nordisk film & TV Fond denne måneden.

Foto fra «Spark» (A5 Film))

Nordens største toppfinansiør Nordisk Film & TV Fond har tildelt midler for august.

Silje Evensmo Jacobsen og Kristin Nybø får en million kroner i tilskudd til dokumentarserien Kraft. Det er Mari Bakke Riise i A5 Film som produserer for NRK P3. Serien skildrer unge menneskers lidenskap og glede ved dansing, om hvordan man lykkes innen street dance og vinner en battle, med utgangspunkt i noen personlige historier.

Silje Evensmo Jacobsen har regissert flere dokumentarfilmer og serier, og er kanskje mest kjent for å stå bak Team Ingebrigtsen og nå sist Tro kan flytte fjell. Hun er også underveis med Ukjent Landskap, også den produsert av Bakke Riise i A5 Film.

Simen Alsvik og Nordisk Film Production ved Sigur Mikal Karoliussen får tilskudd på 2.5 millioner kroner til en ny dramaserier med tittel Emergency Unit. Handlingen utspiller seg nord i Pakistan der en idealistisk nordisk gruppe med helsearbeidere bygger et feltsykehus. Gjennom språk- og kulturbarrierer må de kjempe mot tiden for å redde liv, heter det i beskrivelsen.

Alsvik er konseptuerende regissør, finske Oskari Sipola er episoderegissør. Hovedforfattere er Tarja Kylmä og Paula Mononen. Bestillere er NRK og den nasjonale finske kringkasteren YLE. Nordisk produserer sammen med ITV Studios Finland, med SVT, DR og RÚV. Aurora Studios er også samprodusent. Opptakene starter i midten av november, med tentative premiere våren 2023.

Les mer om de øvrige tildelingene.

MENY