Kujath Thorp til San Sebastian med ny hovedrolle

Kujath Thorp til San Sebastian med ny hovedrolle

Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollen i den danske filmen «Den store stilhed» som er tatt ut til San Sebastian film festival.

Kristine Kujath Thorp må sies å ha opplevd et brak av et gjennombruddsår i 2021-22, både her hjemme og ute. Etter hovedrollen i kritiker- og publikumssuksessen Ninjababy, som ble tildelt den europeiske filmprisen for beste komedie, fulgte hun opp med sentrale roller i profilerte kinofilmer som Det største i verden og Nordsjøen, før hun på forsommeren frontet norsk film i Cannes med hovedrollen i Syk Pike.

I går ble det klart at hun på nytt skal delta på en profilert europeisk festival, denne gangen Spanias største og mest meriterte festival i San Sebastian. Hun har hovedrollen i regitalentet Katrine Brock sin spillefilmdebut Den store stilhed som er kommet med i seksjonen for nye regissører på festivalen.

I filmen spiller hun Alma, en ung jente «som lever i et katolsk kloster og snart skal avgi sitt løfte som nonne. Men et besøk fra hennes bror avdekker en mørk hemmelighet som setter troen på en alvorlig prøve». Kujath Torp medvirket også i Brocks avgangsfilm fra Den danske filmskolen, Under bølgerne, over skyerne.

I sommer har Kujath Torp høstet lovord for sin innsats i Kristoffer Borglis Syk pike som deltok i det offisielle programmet Un Certain Regard i Cannes. Hennes kompromissløse portrett av en ung kvinnes narsissisme har gjort inntrykk, og filmen får norsk premiere til høsten.

– Det er få kvinnelige filmroller man ser og tenker: “Fy faen for et menneske!” Det å få lov til å spille det, syntes jeg var gøy og kvalmende gjenkjennelig, fortalte Kujath Thorp til Rushprint under festivalen.

– Signe er en veldig komplisert karakter, fordi hun selv spiller en rolle i sitt eget liv. Altså: Gjennom hele filmen spiller jeg en rolle som igjen spiller en rolle. Hvor god skuespiller er Signe egentlig i sitt eget liv? Og hvor mye spiller hun en rolle, og hvor mye er hun seg selv? Den balansen var det vanskelig å finne ut av.

Kujath Thorp til San Sebastian med ny hovedrolle

Kujath Thorp til San Sebastian med ny hovedrolle

Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollen i den danske filmen «Den store stilhed» som er tatt ut til San Sebastian film festival.

Kristine Kujath Thorp må sies å ha opplevd et brak av et gjennombruddsår i 2021-22, både her hjemme og ute. Etter hovedrollen i kritiker- og publikumssuksessen Ninjababy, som ble tildelt den europeiske filmprisen for beste komedie, fulgte hun opp med sentrale roller i profilerte kinofilmer som Det største i verden og Nordsjøen, før hun på forsommeren frontet norsk film i Cannes med hovedrollen i Syk Pike.

I går ble det klart at hun på nytt skal delta på en profilert europeisk festival, denne gangen Spanias største og mest meriterte festival i San Sebastian. Hun har hovedrollen i regitalentet Katrine Brock sin spillefilmdebut Den store stilhed som er kommet med i seksjonen for nye regissører på festivalen.

I filmen spiller hun Alma, en ung jente «som lever i et katolsk kloster og snart skal avgi sitt løfte som nonne. Men et besøk fra hennes bror avdekker en mørk hemmelighet som setter troen på en alvorlig prøve». Kujath Torp medvirket også i Brocks avgangsfilm fra Den danske filmskolen, Under bølgerne, over skyerne.

I sommer har Kujath Torp høstet lovord for sin innsats i Kristoffer Borglis Syk pike som deltok i det offisielle programmet Un Certain Regard i Cannes. Hennes kompromissløse portrett av en ung kvinnes narsissisme har gjort inntrykk, og filmen får norsk premiere til høsten.

– Det er få kvinnelige filmroller man ser og tenker: “Fy faen for et menneske!” Det å få lov til å spille det, syntes jeg var gøy og kvalmende gjenkjennelig, fortalte Kujath Thorp til Rushprint under festivalen.

– Signe er en veldig komplisert karakter, fordi hun selv spiller en rolle i sitt eget liv. Altså: Gjennom hele filmen spiller jeg en rolle som igjen spiller en rolle. Hvor god skuespiller er Signe egentlig i sitt eget liv? Og hvor mye spiller hun en rolle, og hvor mye er hun seg selv? Den balansen var det vanskelig å finne ut av.

MENY