Dyveke Graver og Andrea Ottmar med nytt selskap

Dyveke Graver og Andrea Ottmar med nytt selskap

Eye Eye Pictures er det nye selskapet til Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar. Begge har tidligere vært tilknyttet Oslo Pictures.

Etter fem år i Oslo Pictures ga Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar seg på forsommeren som henholdsvis daglig leder og produsent i selskapet. Nå har de etablert det nye selskapet Eye Eye Pictures der de har til hensikt å produsere og samprodusere spillefilmer og dramaserier av internasjonalt format.

Begge medvirket som produsenter på Joachim Triers Verdens verste menneske og Kristoffer Borglis Syk Pike. Førstnevnte film ble som kjent en stor internasjonal suksess med Gullpalme (for beste skuespiller) Oscar-nominasjoner og Den europeiske filmprisen for beste manus. Syk Pike fikk gode kritikker i Cannes og får norsk kinopremierer i september.

Både Graver og Ottmar har vært «Producer on the move» i Cannes, i henholdsvis 2019 og 2021.

Graver jobbet mange år i produksjonsselskapet Cinenord der hun produserte flere barnefilmer i filmseriene om Gråtass og Karsten og Petra. I selskapet Oslo Pictures har hun, i tillegg til de nevnte filmene,  blant annet samprodusert The Body Remembers When The World Broke Open som ble vist i Generation 14plus-programmet på filmfestivalen i Berlin. Hun er også produsent på Johanna Pyykkös kommende langfilmdebut, Ebba.

Ottmar har tidligere etablert produksjonssonsselskapet Frokost Film som blant annet produserte for unge, nye regissører og laget musikkvideoer for artister som Jonas Alaska, Highasakite, Sivert Høyem og Sondre Lerche. Hun har produsert kortfilmer som Fanny og Min elskede løper, regissert av Halfdan Ullmann Tøndel. En av det nye selskapets satsinger blir sannsynligvis Tøndels lanfgfilmdebut Armand. Verdens verste menneske var Ottmars første spillefilm. Den andre, Syk pike, fikk verdenspremiere i det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard.

Toppfoto av Graver: [email protected]   Av Ottmar: Copyright: Sebastian Bjerkvik.

Dyveke Graver og Andrea Ottmar med nytt selskap

Dyveke Graver og Andrea Ottmar med nytt selskap

Eye Eye Pictures er det nye selskapet til Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar. Begge har tidligere vært tilknyttet Oslo Pictures.

Etter fem år i Oslo Pictures ga Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar seg på forsommeren som henholdsvis daglig leder og produsent i selskapet. Nå har de etablert det nye selskapet Eye Eye Pictures der de har til hensikt å produsere og samprodusere spillefilmer og dramaserier av internasjonalt format.

Begge medvirket som produsenter på Joachim Triers Verdens verste menneske og Kristoffer Borglis Syk Pike. Førstnevnte film ble som kjent en stor internasjonal suksess med Gullpalme (for beste skuespiller) Oscar-nominasjoner og Den europeiske filmprisen for beste manus. Syk Pike fikk gode kritikker i Cannes og får norsk kinopremierer i september.

Både Graver og Ottmar har vært «Producer on the move» i Cannes, i henholdsvis 2019 og 2021.

Graver jobbet mange år i produksjonsselskapet Cinenord der hun produserte flere barnefilmer i filmseriene om Gråtass og Karsten og Petra. I selskapet Oslo Pictures har hun, i tillegg til de nevnte filmene,  blant annet samprodusert The Body Remembers When The World Broke Open som ble vist i Generation 14plus-programmet på filmfestivalen i Berlin. Hun er også produsent på Johanna Pyykkös kommende langfilmdebut, Ebba.

Ottmar har tidligere etablert produksjonssonsselskapet Frokost Film som blant annet produserte for unge, nye regissører og laget musikkvideoer for artister som Jonas Alaska, Highasakite, Sivert Høyem og Sondre Lerche. Hun har produsert kortfilmer som Fanny og Min elskede løper, regissert av Halfdan Ullmann Tøndel. En av det nye selskapets satsinger blir sannsynligvis Tøndels lanfgfilmdebut Armand. Verdens verste menneske var Ottmars første spillefilm. Den andre, Syk pike, fikk verdenspremiere i det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard.

Toppfoto av Graver: [email protected]   Av Ottmar: Copyright: Sebastian Bjerkvik.

MENY