Viaplay samarbeider med Arthaus om ny spillefilm

Viaplay samarbeider med Arthaus om ny spillefilm

Viaplay samarbeider med kinodistributøren Arthaus om distribusjonen av spillefilmen «Hør her’a!». Målet er å få det beste ut av to verdener – kino og strømming.

Foto: Regissør Kaveh Tehrani og Mohammed Ahmed (Mahmoud)

Hør her’a! er et nytt samarbeid mellom Viaplay, Motlys og Arthaus der ambisjonen er å få det beste ut av to verdener – kino og strømming. Filmen skal lanseres på kinoer over hele landet høsten 2023, og vil deretter vises eksklusivt på Viaplay, heter det i en pressemelding fra Viaplay.

Historien er basert på Gulraiz Sharifs kritikerroste bok med samme tittel, som blant annet ble belønnet med Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur. Boken er i tillegg solgt til flere land, og var Deichmans mest utlånte bok i 2021.

Hør her’a! er «en energisk, varm og raus film om identitet, klasse og familie», med regi av spillefilmdebutanten Kaveh Tehrani. Han har allerede et navn i norsk film med en rekke kritikerroste kortfilmer og er kjent for sitt satiriske blikk.

«15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud fra Groruddalen har akkurat blitt ferdig med ungdomsskolen og er klar for to måneder med sommerferie. Det eneste problemet er at han ikke har sommerjobb, penger eller noe å finne på. Når onkelen hans kommer på besøk fra Pakistan, må Mahmoud stille opp og vise ham alt Oslo har å by på. Samtidig betror lillebroren Ali seg til ham med en svært personlig hemmelighet, noe som gjør at Mahmoud blir satt på sitt livs største prøve for å holde familien samlet og ta vare på sitt yngre søsken.»

Filmen lages i samarbeid med Norsk Filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Oslo Filmfond – som alle bidrar med produksjonstilskudd. Produksjonsselskapet Motlys har akkurat startet innspillingen i Oslo.

– Jeg kjenner meg igjen i det å ikke passe inn i Norge i dag. Jeg vil lage en film for alle som kjenner på det. En film som vil engasjere både de med og uten pakistanske røtter. Hør her´a! skal bli et moderne, rikt og fornøyelig portrett av en herlig familie fra Oslo øst, sier Kaveh Tehrani.

Hør her’a! skal bli en komedie med et stort hjerte. Vi skal både le med og litt av karakterene våre og føle sterkt med dem, før vi ler sammen igjen. Vår film skal løfte alle som ser filmen opp og frem. Filmen skal få lov til å være både frekk og sint, avvæpnende og raus, full av varme og kjærlighet, lover Tehrani.

Hør her’a! lages av produksjonsselskapet Motlys ved produsentene Ingvil Berger og Yngve Sæther, med Erlend Loe og Nora Landsrød som manusforfattere. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for Viaplay.

Viaplay samarbeider med Arthaus om ny spillefilm

Viaplay samarbeider med Arthaus om ny spillefilm

Viaplay samarbeider med kinodistributøren Arthaus om distribusjonen av spillefilmen «Hør her’a!». Målet er å få det beste ut av to verdener – kino og strømming.

Foto: Regissør Kaveh Tehrani og Mohammed Ahmed (Mahmoud)

Hør her’a! er et nytt samarbeid mellom Viaplay, Motlys og Arthaus der ambisjonen er å få det beste ut av to verdener – kino og strømming. Filmen skal lanseres på kinoer over hele landet høsten 2023, og vil deretter vises eksklusivt på Viaplay, heter det i en pressemelding fra Viaplay.

Historien er basert på Gulraiz Sharifs kritikerroste bok med samme tittel, som blant annet ble belønnet med Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur. Boken er i tillegg solgt til flere land, og var Deichmans mest utlånte bok i 2021.

Hør her’a! er «en energisk, varm og raus film om identitet, klasse og familie», med regi av spillefilmdebutanten Kaveh Tehrani. Han har allerede et navn i norsk film med en rekke kritikerroste kortfilmer og er kjent for sitt satiriske blikk.

«15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud fra Groruddalen har akkurat blitt ferdig med ungdomsskolen og er klar for to måneder med sommerferie. Det eneste problemet er at han ikke har sommerjobb, penger eller noe å finne på. Når onkelen hans kommer på besøk fra Pakistan, må Mahmoud stille opp og vise ham alt Oslo har å by på. Samtidig betror lillebroren Ali seg til ham med en svært personlig hemmelighet, noe som gjør at Mahmoud blir satt på sitt livs største prøve for å holde familien samlet og ta vare på sitt yngre søsken.»

Filmen lages i samarbeid med Norsk Filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Oslo Filmfond – som alle bidrar med produksjonstilskudd. Produksjonsselskapet Motlys har akkurat startet innspillingen i Oslo.

– Jeg kjenner meg igjen i det å ikke passe inn i Norge i dag. Jeg vil lage en film for alle som kjenner på det. En film som vil engasjere både de med og uten pakistanske røtter. Hør her´a! skal bli et moderne, rikt og fornøyelig portrett av en herlig familie fra Oslo øst, sier Kaveh Tehrani.

Hør her’a! skal bli en komedie med et stort hjerte. Vi skal både le med og litt av karakterene våre og føle sterkt med dem, før vi ler sammen igjen. Vår film skal løfte alle som ser filmen opp og frem. Filmen skal få lov til å være både frekk og sint, avvæpnende og raus, full av varme og kjærlighet, lover Tehrani.

Hør her’a! lages av produksjonsselskapet Motlys ved produsentene Ingvil Berger og Yngve Sæther, med Erlend Loe og Nora Landsrød som manusforfattere. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for Viaplay.

MENY