Refn er tilbake i København med Netflix-serie

Refn er tilbake i København med Netflix-serie

Nicolas Winding Refn vender tilbake til Københavns kriminelle underverden med en serie for Netflix – denne gangen med en kvinne i hovedrollen.

Det er 17 år siden Nicolas Winding Refn avrundet sin trilogi fra Købenavns underverden. De tre Pusher-filmene er blitt stående som skandinaviske klassikere innen sin sjanger. Denne uken kom nyheten om at Winding Refn nå vender tilbake til gamle trakter med Netflixserien Copenhagen Cowboy. Denne gangen følger vi en ung kvinnes vei gjennom byens kriminelle underverden.

Filmen beskrives som en spenningsdrevet, «neon-dynket og nervepirrende noir-serie.»

«Med denne filmen vender jeg tilbake til min fortid for å forme min framtid gjennom en serie», melder den danske regissøren, som aldri har vært fremmed for å anvende store ord: «Det er en forlengelse av mine mange alter egoer som er i konstant utvikling, denne gangen gjennom min unge heltinne, Miu».

Copenhagen Cowboy blir Refns første danske produksjon på 15 år. Det som er annerledes denne gangen er at han selv ikke har skrevet manus. Sara Isabella Jønsson (Hvor kragerne vender) står for manuset sammen med Johanne Algren (Holiday) og den svenske journalisten Mona Masri.

På rollelisten finner vi den uforliknelige Zlatko Burić som fikk sitt gjennombrudd i Pusher-filmene, og som for tiden er aktuell i Ruben Östlunds Triangel of Sadness. Også Refns datter Lola Corfixen har en rolle, ved siden av profiler som Andreas Lykke Jørgensen, Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen og filmskaperen og journalisten Mads Brügger.

Magnus Nordenhof Jønck (Efterforskningen) står for foto, mens Refns faste samarbeidspartner, Cliff Martinez, har komponert musikken i samarbeid med Peter Peter og Julian Winding. Copenhagen Cowboy får Netflix-premiere ved utgangen av 2022.

Refn er tilbake i København med Netflix-serie

Refn er tilbake i København med Netflix-serie

Nicolas Winding Refn vender tilbake til Københavns kriminelle underverden med en serie for Netflix – denne gangen med en kvinne i hovedrollen.

Det er 17 år siden Nicolas Winding Refn avrundet sin trilogi fra Købenavns underverden. De tre Pusher-filmene er blitt stående som skandinaviske klassikere innen sin sjanger. Denne uken kom nyheten om at Winding Refn nå vender tilbake til gamle trakter med Netflixserien Copenhagen Cowboy. Denne gangen følger vi en ung kvinnes vei gjennom byens kriminelle underverden.

Filmen beskrives som en spenningsdrevet, «neon-dynket og nervepirrende noir-serie.»

«Med denne filmen vender jeg tilbake til min fortid for å forme min framtid gjennom en serie», melder den danske regissøren, som aldri har vært fremmed for å anvende store ord: «Det er en forlengelse av mine mange alter egoer som er i konstant utvikling, denne gangen gjennom min unge heltinne, Miu».

Copenhagen Cowboy blir Refns første danske produksjon på 15 år. Det som er annerledes denne gangen er at han selv ikke har skrevet manus. Sara Isabella Jønsson (Hvor kragerne vender) står for manuset sammen med Johanne Algren (Holiday) og den svenske journalisten Mona Masri.

På rollelisten finner vi den uforliknelige Zlatko Burić som fikk sitt gjennombrudd i Pusher-filmene, og som for tiden er aktuell i Ruben Östlunds Triangel of Sadness. Også Refns datter Lola Corfixen har en rolle, ved siden av profiler som Andreas Lykke Jørgensen, Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen og filmskaperen og journalisten Mads Brügger.

Magnus Nordenhof Jønck (Efterforskningen) står for foto, mens Refns faste samarbeidspartner, Cliff Martinez, har komponert musikken i samarbeid med Peter Peter og Julian Winding. Copenhagen Cowboy får Netflix-premiere ved utgangen av 2022.

MENY