Nytt dialogprosjekt fra Morten Traavik til Nordisk Panorama

Nytt dialogprosjekt fra Morten Traavik til Nordisk Panorama

Et nytt dialogprosjekt av Morten Traavik er blant de nye norske prosjektene som skal pitches på Forum under Nordisk Panorama. Vi gir deg hele oversikten.

Foto fra Traavik-prosjektet «Liberation Day» (2019).

Deltakerne på pitcheforumet Forum under Nordisk Panorama ble denne uken offentliggjort. Fire norske prosjekter er valgt ut til å pitche på det viktige nordiske samfinansieringsforumet for dokumentarfilm. I tillegg er ytterligere 5 prosjekter invitert som Observer+, som gir prioritert tilgang til møter med beslutningstakere.

På Nordisk Panorama Forum skal filmskaperne presentere 24 nye prosjekter for et søttitalls beslutningstakere, i tillegg til 23 prosjekter som også skal få tilgang til møter

Over 100 prosjekter ble meldt på den 29. utgaven av Nordisk Panorama Forum, som i år vil foregå digitalt i et utvidet tidsrom i perioden 25.-27. september.

Blant de norske deltakerne finner vi blant annet Trond Kvig Andreassen (Indie film), Kari Anne Moe  (Fuglene), Morten Traavik / Mary Sun Kim (Storm films) og Guri Saniola Bjerk (Lofoten Film Collective).

Morten Traavik fortsetter å utforske det nordkoreanske regimet og mulighetene for dialog med verden utenfor i North South Man Woman. Det har ofte skapt bølger at han introduserer vestlige kunstnere og artister for et statsautorisiert nordkoreansk publikum, med fare for å bli kritisert for å lefle med et av verdens verste diktaturer. Denne gangen begrenser han seg til et indre koreansk anliggende: Sammen med Mary Sun Kim vil han i dokumentaren North South Man Woman finne ut om nordkoreansk datingkultur kan være et mulig middel for gjenforening mellom Nord- og Sør-Korea.

Kari Anne Moes film Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben presenterte vi forrige uke i oversikten over tildelinger fra NFI. Da fikk prosjektet og produksjonsselskapet Fuglene 2.000.000 kr i tilskudd til produksjon.

Filmen tar utgangspunkt i det arbeidet Mina Hadjian gjør som radioprodusent i norske fengsler. De fleste av de «nye journalistene» Mina tar på seg, har et tungt kriminelt rulleblad, og er vant til å ha makt, bruke vold og aldri stole på noen.  «Hvor godt lykkes de? Og vil Minas oppdrag om å plassere mikrofonen i hendene på kriminelle være en vei til et bedre liv?»

Deadline for påmelding til Nordisk Panorama Forum er 1.august.

Prosjekter på Forum:

 Kyiv soloist av Trond Kvig Andreassen (Indie film)

Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben av regissør Kari Anne Moe  og produsent Gudmundur Gunnarsson (Fuglene)

North South Man Woman av Morten Traavik / Mary Sun Kim (Storm films)

In Cod we trust av Guri Saniola Bjerk (Lofoten Film Collective)

Observer + Projects:

Baghdad on fire av Karrar Al-Azzawi (Integral film)

Pet Farm av Finn Walther/ Martin Aune Walther (Walther Bros)

Piraya 2020-1 av Andrei Nekrasov (Piraya film)

The Other Side av Fabian Greenberg og Bård Kjøge Rønning (Antipode films)

The Wind av Guri Oppegård (Relation 04Media)

Nytt dialogprosjekt fra Morten Traavik til Nordisk Panorama

Nytt dialogprosjekt fra Morten Traavik til Nordisk Panorama

Et nytt dialogprosjekt av Morten Traavik er blant de nye norske prosjektene som skal pitches på Forum under Nordisk Panorama. Vi gir deg hele oversikten.

Foto fra Traavik-prosjektet «Liberation Day» (2019).

Deltakerne på pitcheforumet Forum under Nordisk Panorama ble denne uken offentliggjort. Fire norske prosjekter er valgt ut til å pitche på det viktige nordiske samfinansieringsforumet for dokumentarfilm. I tillegg er ytterligere 5 prosjekter invitert som Observer+, som gir prioritert tilgang til møter med beslutningstakere.

På Nordisk Panorama Forum skal filmskaperne presentere 24 nye prosjekter for et søttitalls beslutningstakere, i tillegg til 23 prosjekter som også skal få tilgang til møter

Over 100 prosjekter ble meldt på den 29. utgaven av Nordisk Panorama Forum, som i år vil foregå digitalt i et utvidet tidsrom i perioden 25.-27. september.

Blant de norske deltakerne finner vi blant annet Trond Kvig Andreassen (Indie film), Kari Anne Moe  (Fuglene), Morten Traavik / Mary Sun Kim (Storm films) og Guri Saniola Bjerk (Lofoten Film Collective).

Morten Traavik fortsetter å utforske det nordkoreanske regimet og mulighetene for dialog med verden utenfor i North South Man Woman. Det har ofte skapt bølger at han introduserer vestlige kunstnere og artister for et statsautorisiert nordkoreansk publikum, med fare for å bli kritisert for å lefle med et av verdens verste diktaturer. Denne gangen begrenser han seg til et indre koreansk anliggende: Sammen med Mary Sun Kim vil han i dokumentaren North South Man Woman finne ut om nordkoreansk datingkultur kan være et mulig middel for gjenforening mellom Nord- og Sør-Korea.

Kari Anne Moes film Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben presenterte vi forrige uke i oversikten over tildelinger fra NFI. Da fikk prosjektet og produksjonsselskapet Fuglene 2.000.000 kr i tilskudd til produksjon.

Filmen tar utgangspunkt i det arbeidet Mina Hadjian gjør som radioprodusent i norske fengsler. De fleste av de «nye journalistene» Mina tar på seg, har et tungt kriminelt rulleblad, og er vant til å ha makt, bruke vold og aldri stole på noen.  «Hvor godt lykkes de? Og vil Minas oppdrag om å plassere mikrofonen i hendene på kriminelle være en vei til et bedre liv?»

Deadline for påmelding til Nordisk Panorama Forum er 1.august.

Prosjekter på Forum:

 Kyiv soloist av Trond Kvig Andreassen (Indie film)

Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben av regissør Kari Anne Moe  og produsent Gudmundur Gunnarsson (Fuglene)

North South Man Woman av Morten Traavik / Mary Sun Kim (Storm films)

In Cod we trust av Guri Saniola Bjerk (Lofoten Film Collective)

Observer + Projects:

Baghdad on fire av Karrar Al-Azzawi (Integral film)

Pet Farm av Finn Walther/ Martin Aune Walther (Walther Bros)

Piraya 2020-1 av Andrei Nekrasov (Piraya film)

The Other Side av Fabian Greenberg og Bård Kjøge Rønning (Antipode films)

The Wind av Guri Oppegård (Relation 04Media)

MENY