Kari Anne Moe klar med dokumentar om Røverradion

Kari Anne Moe klar med dokumentar om Røverradion

Kari Anne Moe har over lengre tid fulgt Mina Hadjians arbeid med å lage radio sammen med tungt kriminelle i norske fengsler. Nå er prosjektet tildelt produksjonstilskudd fra NFI.

Foto av Mina Hadjian i «Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben».

Regissør Kari Anne Moe  og produsent Gudmundur Gunnarsson i produksjonsselskapet Fuglene får 2.000.000 kr i tilskudd til produksjon av dokumentarfilmen Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben. Det melder NFI.

Filmen tar utgangspunkt i det arbeidet Mina Hadjian gjør som radioprodusent i norske fengsler.

«Røverradion lages i norske fengsler. De innsatte er fratatt friheten til å bevege seg rundt, men ytringsfrihet skal de fortsatt ha. Mina Hadjian pleide å være Norges største radiostjerne før hun ble sparket fra NRK på grunn av bråkete oppførsel på lufta. Nå driver hun Røverradion. Dette er en film om hva en norsk-persisk dame på 46 år kan få til med journalistikk og kjærlighet som våpen. Og om hvorfor noen blir kriminelle. Om hva fengsel gjør med folk, og om hva som skjer når Minas røvere slipper ut.»

De fleste av de «nye journalistene» Mina tar på seg, har et tungt kriminelt rulleblad, og er vant til å ha makt, bruke vold og aldri stole på noen.  «Hvor godt lykkes de? Og vil Minas oppdrag om å plassere mikrofonen i hendene på kriminelle være en vei til et bedre liv? Filmen følger tre menn som gjennom Mina har funnet en måte å se muligheter til et nytt liv.»

Dette er en original fortelling som regissør Kari Anne Moe jobbet med i over 6 år, heter det i NFI-konsulentens begrunnelse for tildelingen:

«Ettersom Kari Anne mest jobber som produsent har hun langsommelig laget opptak for å følge disse karakterene over tid. Det er en av de store verdiene i filmen; å få lov at være vitne til en transformasjonen av personer, med meget voldsom og kriminell fortid, til å finne nye verdier i livet. Det andre er den tillit og balansegang som filmteamet lykkes med å få med karakterene. Det er veldig vanskelige situasjoner både å følge kriminelle men også å vite hvor man setter grenser, ikke blir sensasjonell eller utsetter medvirkende og pårørende på uetiske måter.  Jeg ser filmen som en mulighet for å løfte en diskusjon gjennom å vise vekten av den journalistiske stemmen, det frie ordet og alle menneskers rett til et anstendig liv. Men den viser også hvor smal og skrøpelig veien for å holde en god retning i livet er.»

Kari Anne Moe er utdannet fra NISS og Høgskulen i Volda og har tidligere regissert dokumentarfilmer som Pøbler og Til ungdommen og vært produsent på en rekke dokumentarfilmer i produksjonsselskapet Fuglene.

Gudmundur Gunnarsson er utdannet fra NISS og startet produksjonsselskapet Fuglene sammen med regissør Kari Anne Moe i 2013. Han har siden det blant annet vært produsent på For vi er gutta, Vi blir hjemme, Hei, verden og Pøbler.

Kari Anne Moe klar med dokumentar om Røverradion

Kari Anne Moe klar med dokumentar om Røverradion

Kari Anne Moe har over lengre tid fulgt Mina Hadjians arbeid med å lage radio sammen med tungt kriminelle i norske fengsler. Nå er prosjektet tildelt produksjonstilskudd fra NFI.

Foto av Mina Hadjian i «Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben».

Regissør Kari Anne Moe  og produsent Gudmundur Gunnarsson i produksjonsselskapet Fuglene får 2.000.000 kr i tilskudd til produksjon av dokumentarfilmen Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben. Det melder NFI.

Filmen tar utgangspunkt i det arbeidet Mina Hadjian gjør som radioprodusent i norske fengsler.

«Røverradion lages i norske fengsler. De innsatte er fratatt friheten til å bevege seg rundt, men ytringsfrihet skal de fortsatt ha. Mina Hadjian pleide å være Norges største radiostjerne før hun ble sparket fra NRK på grunn av bråkete oppførsel på lufta. Nå driver hun Røverradion. Dette er en film om hva en norsk-persisk dame på 46 år kan få til med journalistikk og kjærlighet som våpen. Og om hvorfor noen blir kriminelle. Om hva fengsel gjør med folk, og om hva som skjer når Minas røvere slipper ut.»

De fleste av de «nye journalistene» Mina tar på seg, har et tungt kriminelt rulleblad, og er vant til å ha makt, bruke vold og aldri stole på noen.  «Hvor godt lykkes de? Og vil Minas oppdrag om å plassere mikrofonen i hendene på kriminelle være en vei til et bedre liv? Filmen følger tre menn som gjennom Mina har funnet en måte å se muligheter til et nytt liv.»

Dette er en original fortelling som regissør Kari Anne Moe jobbet med i over 6 år, heter det i NFI-konsulentens begrunnelse for tildelingen:

«Ettersom Kari Anne mest jobber som produsent har hun langsommelig laget opptak for å følge disse karakterene over tid. Det er en av de store verdiene i filmen; å få lov at være vitne til en transformasjonen av personer, med meget voldsom og kriminell fortid, til å finne nye verdier i livet. Det andre er den tillit og balansegang som filmteamet lykkes med å få med karakterene. Det er veldig vanskelige situasjoner både å følge kriminelle men også å vite hvor man setter grenser, ikke blir sensasjonell eller utsetter medvirkende og pårørende på uetiske måter.  Jeg ser filmen som en mulighet for å løfte en diskusjon gjennom å vise vekten av den journalistiske stemmen, det frie ordet og alle menneskers rett til et anstendig liv. Men den viser også hvor smal og skrøpelig veien for å holde en god retning i livet er.»

Kari Anne Moe er utdannet fra NISS og Høgskulen i Volda og har tidligere regissert dokumentarfilmer som Pøbler og Til ungdommen og vært produsent på en rekke dokumentarfilmer i produksjonsselskapet Fuglene.

Gudmundur Gunnarsson er utdannet fra NISS og startet produksjonsselskapet Fuglene sammen med regissør Kari Anne Moe i 2013. Han har siden det blant annet vært produsent på For vi er gutta, Vi blir hjemme, Hei, verden og Pøbler.

MENY