Tilskudd til serie om Norges krigføring ute og VR-film om jødeforfølgelsen hjemme

Tilskudd til serie om Norges krigføring ute og VR-film om jødeforfølgelsen hjemme

«Den lange krigen» skildrer Norges deltagelse i over hundre internasjonale konflikter. «En dag i oktober» er en VR-film om aksjonen mot jødene i 1942. Prosjektene var blant de som fikk mest da Midtnorsk filmsenter delte ut månedens tilskudd.

Foto fra VR-prosjektet «En dag i oktober»

To trønderske selskap får tilskudd for aller første gang fra Midtnorsk filmsenter i denne runden, melder senteret i en pressemelding: Hållingwood AS, et nyopprettet selskap på Høylandet, får tilskudd til den humoristiske dramaserien, Scoop!, som handler om en ung ambisiøs journalist som blir dømt til å gjennomføre samfunnstjeneste i Norges minste lokalavis. Trondheimsbaserte Syden Pictures AS får tilskudd til kortfilmen Iris, en roadmovie om og for barn.

Det største tilskuddet i denne runden gikk imidlertid til etablerte Ekkofilm og dokumentarserien Den lange krigen, som forteller historien om Norges deltakelse i over hundre internasjonale konflikter etter andre verdenskrig.

Dokumentarserien lar de som faktisk var til stede gjenfortelle hva de opplevde. «Gjennom personlige historier, nervepirrende tilstedeværelse og et granskende blikk på vår egen fortid og samtid, skal serien være et betydelig bidrag til forståelsen av vår rolle i de store verdensomspennende spørsmålene om krig og fred, rett og urett, liv og død».

«I det visuelle materialet som leveres i søknaden viser ikke bare filmskaperne at de har bred tilgang til viktige, politiske beslutningstakere og veteraner, men at disse forteller oss noe nytt som både sjokkerer og beveger,» heter det i konsulentens vurdering.

Det andre vesentlige tilskuddet gikk til Elisabeth Mathesons VR-prosjekt En dag i oktober. Hun har selv skrevet manus og inntar registolen. Håvard Wettland Gossé i Spætt film er produsent.

Filmen er «et VR-prosjekt for barn og unge i samarbeid med Trondheim Folkebibliotek, basert på den sanne historien om bibliotekaren Johanna Mathesons motstandsarbeid og aksjonen mot jødene i 1942.»

Konsulentens begrunner tildelingen slik: «Historien formidles på en innovativ måte, noe som bidrar til å gjøre historiske hendelser mer aktuelle og tilgjengelige for et ungt publikum. «En dag i oktober» er Spætt Films første VR-prosjekt, og slik sett også utviklende for selskapet med tanke på fremtidig arbeid med nye formater og formidlingsplattformer.»

De tredje prosjektet som fikk produksjonstilskudd var Hausten – en kortfiksjon med manus og regi av Vidar Dahl. Medregissør er Jøran Wærdahl. Produsent er Helmet ved Line Klungseth Johansen.

«Hausten er ein kort poesifilm om ein morgon ei måke står på sengekarmen og stirar deg langt inn i kvitauge. Ein av dei morgonane då livet er plunder og bal, men ikkje heilt håplaust.» «En kortfilm som sprudler av kreativitet og originalitet, både når det kommer til innhold og form. Jeg gleder seg til å se det ferdige resultatet.»

Solveig Melkeraaen er Midtnorsk filmsenters filmkonsulent. Kalle Løchen har i tillegg vært settekonsulent i et prosjekt denne runden. Filmsenterets spillkonsulent er Jon Cato Lorentzen.


Les mer om prosjektene som fikk utviklingstilskudd.


 

Tilskudd til serie om Norges krigføring ute og VR-film om jødeforfølgelsen hjemme

Tilskudd til serie om Norges krigføring ute og VR-film om jødeforfølgelsen hjemme

«Den lange krigen» skildrer Norges deltagelse i over hundre internasjonale konflikter. «En dag i oktober» er en VR-film om aksjonen mot jødene i 1942. Prosjektene var blant de som fikk mest da Midtnorsk filmsenter delte ut månedens tilskudd.

Foto fra VR-prosjektet «En dag i oktober»

To trønderske selskap får tilskudd for aller første gang fra Midtnorsk filmsenter i denne runden, melder senteret i en pressemelding: Hållingwood AS, et nyopprettet selskap på Høylandet, får tilskudd til den humoristiske dramaserien, Scoop!, som handler om en ung ambisiøs journalist som blir dømt til å gjennomføre samfunnstjeneste i Norges minste lokalavis. Trondheimsbaserte Syden Pictures AS får tilskudd til kortfilmen Iris, en roadmovie om og for barn.

Det største tilskuddet i denne runden gikk imidlertid til etablerte Ekkofilm og dokumentarserien Den lange krigen, som forteller historien om Norges deltakelse i over hundre internasjonale konflikter etter andre verdenskrig.

Dokumentarserien lar de som faktisk var til stede gjenfortelle hva de opplevde. «Gjennom personlige historier, nervepirrende tilstedeværelse og et granskende blikk på vår egen fortid og samtid, skal serien være et betydelig bidrag til forståelsen av vår rolle i de store verdensomspennende spørsmålene om krig og fred, rett og urett, liv og død».

«I det visuelle materialet som leveres i søknaden viser ikke bare filmskaperne at de har bred tilgang til viktige, politiske beslutningstakere og veteraner, men at disse forteller oss noe nytt som både sjokkerer og beveger,» heter det i konsulentens vurdering.

Det andre vesentlige tilskuddet gikk til Elisabeth Mathesons VR-prosjekt En dag i oktober. Hun har selv skrevet manus og inntar registolen. Håvard Wettland Gossé i Spætt film er produsent.

Filmen er «et VR-prosjekt for barn og unge i samarbeid med Trondheim Folkebibliotek, basert på den sanne historien om bibliotekaren Johanna Mathesons motstandsarbeid og aksjonen mot jødene i 1942.»

Konsulentens begrunner tildelingen slik: «Historien formidles på en innovativ måte, noe som bidrar til å gjøre historiske hendelser mer aktuelle og tilgjengelige for et ungt publikum. «En dag i oktober» er Spætt Films første VR-prosjekt, og slik sett også utviklende for selskapet med tanke på fremtidig arbeid med nye formater og formidlingsplattformer.»

De tredje prosjektet som fikk produksjonstilskudd var Hausten – en kortfiksjon med manus og regi av Vidar Dahl. Medregissør er Jøran Wærdahl. Produsent er Helmet ved Line Klungseth Johansen.

«Hausten er ein kort poesifilm om ein morgon ei måke står på sengekarmen og stirar deg langt inn i kvitauge. Ein av dei morgonane då livet er plunder og bal, men ikkje heilt håplaust.» «En kortfilm som sprudler av kreativitet og originalitet, både når det kommer til innhold og form. Jeg gleder seg til å se det ferdige resultatet.»

Solveig Melkeraaen er Midtnorsk filmsenters filmkonsulent. Kalle Løchen har i tillegg vært settekonsulent i et prosjekt denne runden. Filmsenterets spillkonsulent er Jon Cato Lorentzen.


Les mer om prosjektene som fikk utviklingstilskudd.


 

MENY