– Normaltilstanden kan være tilbake på kino

– Normaltilstanden kan være tilbake på kino

– Det ser ut til at publikum nå endelig kommer tilbake for fullt, sier Guttorm Petterson i Film & Kino. Og det skyldes ikke bare Top Gun: Maverick.

Foto fra «Elvis», en av filmene kinobransjen håper skal bidra til å løfte besøkstallene.

Det er en opprømt Guttorm Petterson som i dag sendte ut en pressemelding om de oppløftende besøkstallene på kino.

«Mye har vært vanskelig og lite forutsigbart lenge, men mye tyder på at publikum nå har funnet veien tilbake til kinoene. I mai var besøket på nivå med gjennomsnittet for mai for de fem siste årene før pandemien. Dette uten at noen enkeltfilm pekte seg ut som den som dro lasset. Med fortsatt gode tall på Top Gun: Maverick, som hadde premiere sent i mai og Jurassic World: Dominion rett rundt hjørnet, med premiere 10. juni og Lightyear (15. juni) og ikke minst Elvis (24. juni) venter på tur, så mye tyder på at normaltilstanden kan være tilbake på kino.»

Han mener å kunne se at publikum nå endelig kommer tilbake for fullt.

«Sommermånedene er ofte en utfordring, men her ligger også muligheten for å ta igjen noe av det tapte og med en sterk høst, ikke minst for norsk film, ser dette riktig lovende ut.»

Det var særlig besøkstallene fra Top Gun: Maverick som har fått den amerikanske bransjen til å se lysere på framtiden. Det eldre kinopublikummet vender endelig tilbake til kinosalene, kunne Indiewire melde entusiastisk etter åpningshelgen. Filmen rager suverent alene på kinotoppen i mange land, inkludert Norge. Den er den mest sette filmen noensinne med Tom Cruise i USA, og den åttende mest sette filmen i Norge så langt i år.

Slik ser kurven ut for kinobesøket til mai siste tre år målt mot snittet for 2015-2019:

 

– Normaltilstanden kan være tilbake på kino

– Normaltilstanden kan være tilbake på kino

– Det ser ut til at publikum nå endelig kommer tilbake for fullt, sier Guttorm Petterson i Film & Kino. Og det skyldes ikke bare Top Gun: Maverick.

Foto fra «Elvis», en av filmene kinobransjen håper skal bidra til å løfte besøkstallene.

Det er en opprømt Guttorm Petterson som i dag sendte ut en pressemelding om de oppløftende besøkstallene på kino.

«Mye har vært vanskelig og lite forutsigbart lenge, men mye tyder på at publikum nå har funnet veien tilbake til kinoene. I mai var besøket på nivå med gjennomsnittet for mai for de fem siste årene før pandemien. Dette uten at noen enkeltfilm pekte seg ut som den som dro lasset. Med fortsatt gode tall på Top Gun: Maverick, som hadde premiere sent i mai og Jurassic World: Dominion rett rundt hjørnet, med premiere 10. juni og Lightyear (15. juni) og ikke minst Elvis (24. juni) venter på tur, så mye tyder på at normaltilstanden kan være tilbake på kino.»

Han mener å kunne se at publikum nå endelig kommer tilbake for fullt.

«Sommermånedene er ofte en utfordring, men her ligger også muligheten for å ta igjen noe av det tapte og med en sterk høst, ikke minst for norsk film, ser dette riktig lovende ut.»

Det var særlig besøkstallene fra Top Gun: Maverick som har fått den amerikanske bransjen til å se lysere på framtiden. Det eldre kinopublikummet vender endelig tilbake til kinosalene, kunne Indiewire melde entusiastisk etter åpningshelgen. Filmen rager suverent alene på kinotoppen i mange land, inkludert Norge. Den er den mest sette filmen noensinne med Tom Cruise i USA, og den åttende mest sette filmen i Norge så langt i år.

Slik ser kurven ut for kinobesøket til mai siste tre år målt mot snittet for 2015-2019:

 

MENY