Nordisk toppfinansiør med tilskudd til Haugerud og Tehrani

Nordisk toppfinansiør med tilskudd til Haugerud og Tehrani

Nordens fremste toppfinansiør, Nordisk Film & Tv Fond, gir tilskudd til Dag Johan Haugerud og Kaveh Tehranis nye filmprosjekter.

Dag Johan Haugerud og Motlys får 2,1 millioner i toppfinansiering fra Nordisk Film & Tv Fond. De har allerede fått 19,1 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til prosjektet Sex, Drømmer og Kjærlighet – tre filmer som består av «tre løst sammenhengende historier som på ulike måter skildrer seksualitet, lengsler og drømmer i Oslo i dag».

NFI-konsulent Cecilie Aspenes var ikke snau i sin begrunnelse for tildelingen i våres:

«Sex, Drømmer og Kjærlighet er både innholdsmessig og finansielt nybrottsarbeid. På lik linje med Kieślowskis Tre Farger-trilogi Rød, Hvit og Blå, er Haugeruds filmer selvstendige verker som fint kan ses hver for seg, men får helt klart en ekstra dimensjon og en dypere betydning når man ser dem i rekkefølge.»

De tre filmene får hver sin eksklusive kinolansering, før de etter hvert skal vises hos strømmetjenesten Viaplay. Produsenter er Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i Motlys.

Fortellingene beskrives på denne måten: «En feier har sex med en annen mann, men insisterer overfor kona at det ikke er utroskap. Kollegaen hans har nattlige drømmer som ikke stemmer overens med hans mannlige selvbilde. En femten år gammel jente opplever en seksuell oppvåkning da hun forelsker seg nesegrust i sin kvinnelige lærer. Hun skriver dette ned i en dagbok, og skriver så bra, levende og gjenkjennelig at både mor og bestemor synes boken bør utgis. Uten å ta høyde for at jenta kun har skrevet det for å holde forelskelsen levende for seg selv. En kvinnelig lege i slutten av førtiårene har ingen ønsker om et fast forhold. Men da en mannlig sykepleier forteller om hvordan tilfeldige møter med menn iblant fører til givende og uforpliktende sex, merker hun hvordan dette er akkurat det hun har ønsket seg.»

Hør her´a! av Kaveh Tehrani er også et spillefilmprosjekt som Motlys produserer. Prosjektet tildeles 1,3 millioner i toppfinansering fra NFTF. Fra før har prosjektet fått tilskudd fra NFI og Oslo Filmfond. Produsenter er Yngve Sæther og Ingvil Berger.

Filmen er «en energisk, politisk, varm, morsom og raus fortelling fra det flerkulturelle Oslo, basert på Gulraiz Sharifs kritikerroste debutroman. Vi møter Mahmoud, snart seksten år. Det er sommerferie, og han har ikke søkt sommerjobb fordi han vet at folk som heter Mahmoud Mahrof ikke blir kalt inn på intervju. Han bor i tolvte etasje i en blokk i utkanten av byen og ser for seg lange dager sammen med kompisen sin, enøyde Arif fra Somalia. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan, og lillebror Ali har en stor hemmelighet som Mahmoud må hjelpe han med.»


Toppfotoene er tatt av Fin Serck Hansen og Achy Ouafik


 

Nordisk toppfinansiør med tilskudd til Haugerud og Tehrani

Nordisk toppfinansiør med tilskudd til Haugerud og Tehrani

Nordens fremste toppfinansiør, Nordisk Film & Tv Fond, gir tilskudd til Dag Johan Haugerud og Kaveh Tehranis nye filmprosjekter.

Dag Johan Haugerud og Motlys får 2,1 millioner i toppfinansiering fra Nordisk Film & Tv Fond. De har allerede fått 19,1 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt til prosjektet Sex, Drømmer og Kjærlighet – tre filmer som består av «tre løst sammenhengende historier som på ulike måter skildrer seksualitet, lengsler og drømmer i Oslo i dag».

NFI-konsulent Cecilie Aspenes var ikke snau i sin begrunnelse for tildelingen i våres:

«Sex, Drømmer og Kjærlighet er både innholdsmessig og finansielt nybrottsarbeid. På lik linje med Kieślowskis Tre Farger-trilogi Rød, Hvit og Blå, er Haugeruds filmer selvstendige verker som fint kan ses hver for seg, men får helt klart en ekstra dimensjon og en dypere betydning når man ser dem i rekkefølge.»

De tre filmene får hver sin eksklusive kinolansering, før de etter hvert skal vises hos strømmetjenesten Viaplay. Produsenter er Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum i Motlys.

Fortellingene beskrives på denne måten: «En feier har sex med en annen mann, men insisterer overfor kona at det ikke er utroskap. Kollegaen hans har nattlige drømmer som ikke stemmer overens med hans mannlige selvbilde. En femten år gammel jente opplever en seksuell oppvåkning da hun forelsker seg nesegrust i sin kvinnelige lærer. Hun skriver dette ned i en dagbok, og skriver så bra, levende og gjenkjennelig at både mor og bestemor synes boken bør utgis. Uten å ta høyde for at jenta kun har skrevet det for å holde forelskelsen levende for seg selv. En kvinnelig lege i slutten av førtiårene har ingen ønsker om et fast forhold. Men da en mannlig sykepleier forteller om hvordan tilfeldige møter med menn iblant fører til givende og uforpliktende sex, merker hun hvordan dette er akkurat det hun har ønsket seg.»

Hør her´a! av Kaveh Tehrani er også et spillefilmprosjekt som Motlys produserer. Prosjektet tildeles 1,3 millioner i toppfinansering fra NFTF. Fra før har prosjektet fått tilskudd fra NFI og Oslo Filmfond. Produsenter er Yngve Sæther og Ingvil Berger.

Filmen er «en energisk, politisk, varm, morsom og raus fortelling fra det flerkulturelle Oslo, basert på Gulraiz Sharifs kritikerroste debutroman. Vi møter Mahmoud, snart seksten år. Det er sommerferie, og han har ikke søkt sommerjobb fordi han vet at folk som heter Mahmoud Mahrof ikke blir kalt inn på intervju. Han bor i tolvte etasje i en blokk i utkanten av byen og ser for seg lange dager sammen med kompisen sin, enøyde Arif fra Somalia. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan, og lillebror Ali har en stor hemmelighet som Mahmoud må hjelpe han med.»


Toppfotoene er tatt av Fin Serck Hansen og Achy Ouafik


 

MENY