Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland tar over som dramasjef i NRK. – Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv.

 Foto: Julia Marie Naglestad, NRK.

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK. Hun kommer fra stillingen som produsent i NRKs dramaavdeling og har tidligere jobbet på Skam, Lykkeland og Exit.

Da Rushprint tok en ringerunde på forsommeren for å høre om hvem bransjen mener var den ideelle kandidaten, var det kombinasjonen av bransje-erfaring og evne til nytenkning mange fremhevet som viktige kvalifikasjoner. En leder i NRK Drama må ikke bare forholde seg til det eksterne produksjonsmiljøet og en stadig sterkere konkurranse fra strømmeaktørene – vedkommende må også være med på å definere hva slags bedrift NRK ønsker å være i tiden framover.

I lys av det framstår Furevold-Boland som en akseptabel kandidat, selv om hun for noen kanskje er for mye av en «insider».

– Det er fantastisk å få lov til å være med på å skape historier som åpner opp hoder og hjerter, og kan skape arenaer for samtaler og undring. At jeg nå får muligheten til det som redaktør for NRK Drama, sammen med alle de flinke folkene i NRK og i det norske drama miljøet, er jeg veldig glad og takknemlig for, sier Furevold-Boland til Kampanje.

Furevold-Boland tar over jobben etter Ivar Køhn som ga seg etter åtte år til fordel for Rubicon. Hun er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og har lang erfaring som både skuespiller og som programleder i NRK, før hun selv begynte å produsere radio og TV for barn og voksne. Hun var produsent for noen av NRKs største suksesser gjennom tidene: Skam. Hun begynte som eksekutiv produsent i dramaavdelingen i 2017, og har siden hatt ansvaret for prosjekter som Livstid, Exit, Lykkeland, Verden er min og Norskish.

– En god dramaserie kan gi oss mennesker noen verktøy som kan hjelpe oss med livets små og store utfordringer. Å skape godt og underholdende drama som gir opplevelser som treffer hele følelsesregistret hos våre seere er både utfordrende, vanskelig, men også veldig gøy og givende. Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv, og jeg ser frem til å fortsette å finne og løfte det beste innholdet for publikum som NRKs dramaredaktør, sier hun.

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK

Marianne Furevold-Boland tar over som dramasjef i NRK. – Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv.

 Foto: Julia Marie Naglestad, NRK.

Marianne Furevold-Boland blir ny dramaredaktør i NRK. Hun kommer fra stillingen som produsent i NRKs dramaavdeling og har tidligere jobbet på Skam, Lykkeland og Exit.

Da Rushprint tok en ringerunde på forsommeren for å høre om hvem bransjen mener var den ideelle kandidaten, var det kombinasjonen av bransje-erfaring og evne til nytenkning mange fremhevet som viktige kvalifikasjoner. En leder i NRK Drama må ikke bare forholde seg til det eksterne produksjonsmiljøet og en stadig sterkere konkurranse fra strømmeaktørene – vedkommende må også være med på å definere hva slags bedrift NRK ønsker å være i tiden framover.

I lys av det framstår Furevold-Boland som en akseptabel kandidat, selv om hun for noen kanskje er for mye av en «insider».

– Det er fantastisk å få lov til å være med på å skape historier som åpner opp hoder og hjerter, og kan skape arenaer for samtaler og undring. At jeg nå får muligheten til det som redaktør for NRK Drama, sammen med alle de flinke folkene i NRK og i det norske drama miljøet, er jeg veldig glad og takknemlig for, sier Furevold-Boland til Kampanje.

Furevold-Boland tar over jobben etter Ivar Køhn som ga seg etter åtte år til fordel for Rubicon. Hun er utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og har lang erfaring som både skuespiller og som programleder i NRK, før hun selv begynte å produsere radio og TV for barn og voksne. Hun var produsent for noen av NRKs største suksesser gjennom tidene: Skam. Hun begynte som eksekutiv produsent i dramaavdelingen i 2017, og har siden hatt ansvaret for prosjekter som Livstid, Exit, Lykkeland, Verden er min og Norskish.

– En god dramaserie kan gi oss mennesker noen verktøy som kan hjelpe oss med livets små og store utfordringer. Å skape godt og underholdende drama som gir opplevelser som treffer hele følelsesregistret hos våre seere er både utfordrende, vanskelig, men også veldig gøy og givende. Jeg har vært privilegert som har hatt muligheten til å jobbe med dette i NRK i nesten et helt liv, og jeg ser frem til å fortsette å finne og løfte det beste innholdet for publikum som NRKs dramaredaktør, sier hun.

MENY