Mads Ousdal som gretten kirurg ved Odda sykehus

Mads Ousdal som gretten kirurg ved Odda sykehus

Døden, kirurgien og Odda står sentralt i Viaplays nyeste dramasatsing med Mads Ousdal i hovedrollen og Arild Fröhlich på regi.

Mads Ousdal spiller rollen som den svært arrogante kirurgen Henry Johnsen i R.I.P. Henry som får premiere på strømmetjenesten Viaplay i 2023.

Handlingen i serien er lagt til sykehuset i det naturskjønne industrisamfunnet Odda og det ikke like skjønne livet til den gretne kirurgen.

«Henry Johnsen er en arrogant mann, som ser på seg selv som bedre enn de andre ved det lille sykehuset. Når Henry oppdager at han har fått en uhelbredelig hjernesvulst og bare ett år igjen å leve, nekter han å innse dødsdommen. Han starter en desperat kamp for finne en kur, samtidig som han er fast bestemt på å holde sykdommen skjult for alle rundt seg.

Samtidig som Henry skal håndtere sin egen dødsdom, står han overfor et valg: Skal han fortsette å møte verden med sinne og arroganse eller skal han åpne seg opp og vekke sine egne følelser til live? Følelser han har stengt fullstendig inne etter at hans høyt elskede kone døde.»»

Å gjøre en drittsekk sympatisk, med samvittighet og indre demoner er jo en skuespillers drøm. I hvert fall min, sier hovedrolleinnehaver Mads Ousdal.

«Det kan bli intenst når jeg jobber så nært med karakteren og håndterer så mange aspekter av livet, over så lang tid. Det er den vanskeligste delen og den beste delen»

I tillegg til nevnte Ousdal, spiller blant annet Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen og danske Julie Agnete Vang i serien.

R.I.P. Henry regisseres av Arild Fröhlich, som blant annet står bak Fatso, Doktor Proktor-filmene, Norske Byggeklosser og Helt Perfekt.

«R.I.P. Henry er en morsom og varm dramaserie om døden og om hvordan tilfeldigheter og krefter man ikke har kontroll over plutselig kan endre livene våre. Jeg er utrolig glad for at vi har fått til dette prosjektet sammen med Viaplay», forteller Fröhlich.

Serieskapere bak R.I.P. Henry er Linn-Jeanette Kyed (Rådebank, Børning) og John Kåre Raake (Gåten Ragnarok, Bølgen, Skjelvet). Serien produseres av ITV Studios Norway for Viaplay og Viaplay Group med Ørjan Karlsen som ansvarlig produsent. Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent for Viaplay Group. Hun gleder seg til å vise serien frem til Viaplays seere over hele verden:

«R.I.P. Henry er et medrivende drama som vi tror mange vil kjenne seg igjen i. Et stjernelag både foran og bak kamera har klart å tilføre mye varme og humor til en serie med alvorstynget tematikk. Mads Ousdal portretterer den komplekse rollen som Henry Johnsen på en sår og fandenivoldsk måte som er veldig imponerende. Vi gleder oss til å vise R.I.P. Henry og den fantastiske naturen og omgivelsene i Odda frem til våre seere både nasjonalt og internasjonalt», sier Badendyck.

R.I.P. Henry vil bestå av åtte episoder og har forventet premiere på Viaplay i 2023.

Mads Ousdal som gretten kirurg ved Odda sykehus

Mads Ousdal som gretten kirurg ved Odda sykehus

Døden, kirurgien og Odda står sentralt i Viaplays nyeste dramasatsing med Mads Ousdal i hovedrollen og Arild Fröhlich på regi.

Mads Ousdal spiller rollen som den svært arrogante kirurgen Henry Johnsen i R.I.P. Henry som får premiere på strømmetjenesten Viaplay i 2023.

Handlingen i serien er lagt til sykehuset i det naturskjønne industrisamfunnet Odda og det ikke like skjønne livet til den gretne kirurgen.

«Henry Johnsen er en arrogant mann, som ser på seg selv som bedre enn de andre ved det lille sykehuset. Når Henry oppdager at han har fått en uhelbredelig hjernesvulst og bare ett år igjen å leve, nekter han å innse dødsdommen. Han starter en desperat kamp for finne en kur, samtidig som han er fast bestemt på å holde sykdommen skjult for alle rundt seg.

Samtidig som Henry skal håndtere sin egen dødsdom, står han overfor et valg: Skal han fortsette å møte verden med sinne og arroganse eller skal han åpne seg opp og vekke sine egne følelser til live? Følelser han har stengt fullstendig inne etter at hans høyt elskede kone døde.»»

Å gjøre en drittsekk sympatisk, med samvittighet og indre demoner er jo en skuespillers drøm. I hvert fall min, sier hovedrolleinnehaver Mads Ousdal.

«Det kan bli intenst når jeg jobber så nært med karakteren og håndterer så mange aspekter av livet, over så lang tid. Det er den vanskeligste delen og den beste delen»

I tillegg til nevnte Ousdal, spiller blant annet Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen og danske Julie Agnete Vang i serien.

R.I.P. Henry regisseres av Arild Fröhlich, som blant annet står bak Fatso, Doktor Proktor-filmene, Norske Byggeklosser og Helt Perfekt.

«R.I.P. Henry er en morsom og varm dramaserie om døden og om hvordan tilfeldigheter og krefter man ikke har kontroll over plutselig kan endre livene våre. Jeg er utrolig glad for at vi har fått til dette prosjektet sammen med Viaplay», forteller Fröhlich.

Serieskapere bak R.I.P. Henry er Linn-Jeanette Kyed (Rådebank, Børning) og John Kåre Raake (Gåten Ragnarok, Bølgen, Skjelvet). Serien produseres av ITV Studios Norway for Viaplay og Viaplay Group med Ørjan Karlsen som ansvarlig produsent. Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent for Viaplay Group. Hun gleder seg til å vise serien frem til Viaplays seere over hele verden:

«R.I.P. Henry er et medrivende drama som vi tror mange vil kjenne seg igjen i. Et stjernelag både foran og bak kamera har klart å tilføre mye varme og humor til en serie med alvorstynget tematikk. Mads Ousdal portretterer den komplekse rollen som Henry Johnsen på en sår og fandenivoldsk måte som er veldig imponerende. Vi gleder oss til å vise R.I.P. Henry og den fantastiske naturen og omgivelsene i Odda frem til våre seere både nasjonalt og internasjonalt», sier Badendyck.

R.I.P. Henry vil bestå av åtte episoder og har forventet premiere på Viaplay i 2023.

MENY