Trier og Vogt forlater Oslo Pictures

Trier og Vogt forlater Oslo Pictures

Joachim Trier og Eskil Vogt går ut av Oslo Pictures for å utvikle prosjekter i eget selskap. Også Andrea Berentsen Ottmar og Dyveke Graver forlater selskapet, kort tid etter at Thomas Robsahm gikk ut av det.

Joachim Trier og Eskil Vogt går ut av Oslo Pictures for å utvikle prosjekter i deres eget selskap Don’t Look Now mens de etablerer nye produksjonssamarbeid. Det melder de to regissørene, forfatterne og produsentene i en pressemelding.

«Vi er takknemlige for tiden vi har hatt i Oslo Pictures og den eventyrlige suksessen vi alle der har delt med Verdens verste menneske, men nå var det på tide å gå nye veier, og det ryddigste er da å gjøre det klart at vi ikke lenger er knyttet til Oslo Pictures eller noen av selskapets fremtidige prosjekter. Vi er nå i full gang med å skrive og utvikle Joachims kommende prosjekter i vårt eget selskap og gleder oss til et nytt kapittel med nye produksjonspartnere.»

Trier og Vogt skrev sammen og Trier regisserte Verdens Verste Menneske som hadde premiere i hovedkonkurransen i Cannes i 2021 der den vant prisen for Beste Skuespillerinne for Renate Reinsve. Filmen var produsert av Thomas Robsahm og Andrea Berentsen Ottmar hos Oslo Pictures og var selskapets første spillefilm under dette navnet. Filmen var nylig nominert til to Oscar og er for tiden en kinosuksess i land over hele verden.

Andrea Berentsen Ottmar og Dyveke Graver (executive produsent på Verdens Verste Menneske) er også på vei ut av Oslo Pictures, etter lansering av Syk Pike i årets Un Certain Regard-program i Cannes. Thomas Robsahm har tidligere annonsert at han går til Nordisk Film og ansettes som produsent der.

Don’t Look Now Productions er heleid av Trier og Vogt og selskapet har vært med-produsent på alle Trier og Vogts filmer fra og med Oslo 31. august i 2011.

Hva som skjer videre med Oslo Pictures kommer ikke fram av pressemeldingen. Men selskapet skal fullføre påbegynte prosjekter, blant annet innen dokumentar.

Toppfoto er tatt av Terje Bendiksby, NTB.

Trier og Vogt forlater Oslo Pictures

Trier og Vogt forlater Oslo Pictures

Joachim Trier og Eskil Vogt går ut av Oslo Pictures for å utvikle prosjekter i eget selskap. Også Andrea Berentsen Ottmar og Dyveke Graver forlater selskapet, kort tid etter at Thomas Robsahm gikk ut av det.

Joachim Trier og Eskil Vogt går ut av Oslo Pictures for å utvikle prosjekter i deres eget selskap Don’t Look Now mens de etablerer nye produksjonssamarbeid. Det melder de to regissørene, forfatterne og produsentene i en pressemelding.

«Vi er takknemlige for tiden vi har hatt i Oslo Pictures og den eventyrlige suksessen vi alle der har delt med Verdens verste menneske, men nå var det på tide å gå nye veier, og det ryddigste er da å gjøre det klart at vi ikke lenger er knyttet til Oslo Pictures eller noen av selskapets fremtidige prosjekter. Vi er nå i full gang med å skrive og utvikle Joachims kommende prosjekter i vårt eget selskap og gleder oss til et nytt kapittel med nye produksjonspartnere.»

Trier og Vogt skrev sammen og Trier regisserte Verdens Verste Menneske som hadde premiere i hovedkonkurransen i Cannes i 2021 der den vant prisen for Beste Skuespillerinne for Renate Reinsve. Filmen var produsert av Thomas Robsahm og Andrea Berentsen Ottmar hos Oslo Pictures og var selskapets første spillefilm under dette navnet. Filmen var nylig nominert til to Oscar og er for tiden en kinosuksess i land over hele verden.

Andrea Berentsen Ottmar og Dyveke Graver (executive produsent på Verdens Verste Menneske) er også på vei ut av Oslo Pictures, etter lansering av Syk Pike i årets Un Certain Regard-program i Cannes. Thomas Robsahm har tidligere annonsert at han går til Nordisk Film og ansettes som produsent der.

Don’t Look Now Productions er heleid av Trier og Vogt og selskapet har vært med-produsent på alle Trier og Vogts filmer fra og med Oslo 31. august i 2011.

Hva som skjer videre med Oslo Pictures kommer ikke fram av pressemeldingen. Men selskapet skal fullføre påbegynte prosjekter, blant annet innen dokumentar.

Toppfoto er tatt av Terje Bendiksby, NTB.

MENY