Oslo filmfond støtter tre nye langfilmprosjekter

Oslo filmfond støtter tre nye langfilmprosjekter

Oslo filmfond går inn i tre nye prosjekter: Qvisten Animations «Bukkene Bruse i badeland», Dag Johan Haugeruds «Sex, Drømmer og Kjærlighet» og debutant Eirik Sæter Stordahls «Lars er LOL».

Foto fra teateroppsetningen av «Lars er LOL»

Annerledeshet og animasjon er fokus for andre runde av Oslo filmfonds investeringer, heter det i pressemeldingen fra fondet.

«Tre filmprosjekter som på ulikt vis bygger opp under fondets målsetninger om bærekraft og mangfold, og som styrker produksjonsmiljøet og profileringen av byen.»

«Denne runden har en investeringsramme på inntil fire millioner samlet. Fondet skal investere i prosjekter der vi mener vi kan få pengene tilbake for å kunne investere i nye prosjekter i fremtiden. Vi er fornøyd søknadsmengden og med de prosjektene vi går inn i. Det var også flere andre sterke prosjekter vi mener burde fått midler fra oss, men potten strekker ikke til. Dessverre klarer vi ikke å hindre at enkelte prosjekter er nødt til å søke seg ut av landet for å hente finansiering», sier daglig leder Leif Holst Jensen.

«Bukkene Bruse i badeland»

Basert på Bjørn Rørvik og Gry Moursunds moderne barnebokklassikere kommer regissør Will Ashurst, manusforfatter Karsten Fullu og Qvisten Animation med en morsom og ellevill animert roadmovie for hele familien. Historiene om de tre Bukkene Bruse er hittil fortalt i bøker som til sammen har nådd et opplag på over 700 000. Suksessen har også nådd langt utover Norges grenser med over tretti bok- og teater-rettigheter solgt til 11 ulike land, blant annet Tyskland, Frankrike, Japan, Sør-Korea og Sverige for å nevne noen.

«Oslo filmfond ønsker å styrke det unike animasjonsmiljøet i byen, og mener animasjonsproduksjon er bærekraftig og mangfoldig. Filmprosjektet er lekent og vi forventer mangfold i cast, artister og musikk. Videre er det et spennende internasjonalt miljø i animasjonsbransjen i Norge, der vi er i stand til å hente kompetanse og beholde dem i lange perioder. Det er også verdt å merke seg at Bjørneparken på Flå er med i prosjektet, og vi ønsker å omfavne fylkene i Viken, da vi ønsker Viken inn på eiersiden i fondet sammen med Oslo kommune som i dag er eneeier».

«Sex, Drømmer og Kjærlighet»

Produsentene Hege Hauff Hvattum og Yngve Sæther skriver «Vi har som ambisjon at Sex, Drømmer og Kjærlighet skal fortelle relevante og spennende historier om seksualitetens og kjærlighetens kår i Oslo anno 2024. Alle tre premierene er lagt til 2024, 100-års jubileet for Oslo, og 400-års jubileet for Christiania, og tanken er å være både et underholdende og tankevekkende bidrag til byens jubileumsfeiring. Alle filmene vil handle om liv som leves i ulike bydeler i Oslo».

Prosjektet består av tre individuelle spillefilmer som alle skal ha kinopremierer for deretter senere å tilbys på Viaplay.

«For Oslo filmfond fremstår dette som et unikt og nyskapende prosjekt med god mulighet for kunstnerisk å profilere byen. Tre filmer er et dristig valg, men vil også skape synlighet. Gjennom fortellingene og tematikken får vi vist at byen er mangfoldig. Vi tror og håper også at prosjektet skal lykkes internasjonalt».

«Lars er LOL»»

Filmens hovedfortelling handler om mangfold og annerledeshet, og hvordan vi behandler de som er annerledes enn oss. Amanda (11) får oppgaven å være fadder for den nye gutten med Downs Syndrom, tittelrollen Lars, noe hun først anser for å være en sosial katastrofe, innen hun lærer ham å kjenne og innser at hans vennskap beriker livet hennes.

Lars er LOL vant ARKs Barnebokpris 2016, og ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Den er oversatt til 13 språk.

Filmen regisseres av debutanten Eirik Sæter Stordahl, som også har skrevet filmmanuset sammen med Iben Akerlie. Produsenter er Caroline Hitland og Sveinung Golimo.

«Prosjektet har fått på plass mye av finansieringen, men manglet noe før et endelig klarsignal og vårt bidrag vil utgjøre en stor forskjell. Produsentene har funnet tittelrollen og det er viktig å få startet produksjonen i år. For fondet er historien viktig, og vi tror det er mulighet til å skape en varm og fin film som også kan bli en publikumssuksess».

Oslo filmfond støtter tre nye langfilmprosjekter

Oslo filmfond støtter tre nye langfilmprosjekter

Oslo filmfond går inn i tre nye prosjekter: Qvisten Animations «Bukkene Bruse i badeland», Dag Johan Haugeruds «Sex, Drømmer og Kjærlighet» og debutant Eirik Sæter Stordahls «Lars er LOL».

Foto fra teateroppsetningen av «Lars er LOL»

Annerledeshet og animasjon er fokus for andre runde av Oslo filmfonds investeringer, heter det i pressemeldingen fra fondet.

«Tre filmprosjekter som på ulikt vis bygger opp under fondets målsetninger om bærekraft og mangfold, og som styrker produksjonsmiljøet og profileringen av byen.»

«Denne runden har en investeringsramme på inntil fire millioner samlet. Fondet skal investere i prosjekter der vi mener vi kan få pengene tilbake for å kunne investere i nye prosjekter i fremtiden. Vi er fornøyd søknadsmengden og med de prosjektene vi går inn i. Det var også flere andre sterke prosjekter vi mener burde fått midler fra oss, men potten strekker ikke til. Dessverre klarer vi ikke å hindre at enkelte prosjekter er nødt til å søke seg ut av landet for å hente finansiering», sier daglig leder Leif Holst Jensen.

«Bukkene Bruse i badeland»

Basert på Bjørn Rørvik og Gry Moursunds moderne barnebokklassikere kommer regissør Will Ashurst, manusforfatter Karsten Fullu og Qvisten Animation med en morsom og ellevill animert roadmovie for hele familien. Historiene om de tre Bukkene Bruse er hittil fortalt i bøker som til sammen har nådd et opplag på over 700 000. Suksessen har også nådd langt utover Norges grenser med over tretti bok- og teater-rettigheter solgt til 11 ulike land, blant annet Tyskland, Frankrike, Japan, Sør-Korea og Sverige for å nevne noen.

«Oslo filmfond ønsker å styrke det unike animasjonsmiljøet i byen, og mener animasjonsproduksjon er bærekraftig og mangfoldig. Filmprosjektet er lekent og vi forventer mangfold i cast, artister og musikk. Videre er det et spennende internasjonalt miljø i animasjonsbransjen i Norge, der vi er i stand til å hente kompetanse og beholde dem i lange perioder. Det er også verdt å merke seg at Bjørneparken på Flå er med i prosjektet, og vi ønsker å omfavne fylkene i Viken, da vi ønsker Viken inn på eiersiden i fondet sammen med Oslo kommune som i dag er eneeier».

«Sex, Drømmer og Kjærlighet»

Produsentene Hege Hauff Hvattum og Yngve Sæther skriver «Vi har som ambisjon at Sex, Drømmer og Kjærlighet skal fortelle relevante og spennende historier om seksualitetens og kjærlighetens kår i Oslo anno 2024. Alle tre premierene er lagt til 2024, 100-års jubileet for Oslo, og 400-års jubileet for Christiania, og tanken er å være både et underholdende og tankevekkende bidrag til byens jubileumsfeiring. Alle filmene vil handle om liv som leves i ulike bydeler i Oslo».

Prosjektet består av tre individuelle spillefilmer som alle skal ha kinopremierer for deretter senere å tilbys på Viaplay.

«For Oslo filmfond fremstår dette som et unikt og nyskapende prosjekt med god mulighet for kunstnerisk å profilere byen. Tre filmer er et dristig valg, men vil også skape synlighet. Gjennom fortellingene og tematikken får vi vist at byen er mangfoldig. Vi tror og håper også at prosjektet skal lykkes internasjonalt».

«Lars er LOL»»

Filmens hovedfortelling handler om mangfold og annerledeshet, og hvordan vi behandler de som er annerledes enn oss. Amanda (11) får oppgaven å være fadder for den nye gutten med Downs Syndrom, tittelrollen Lars, noe hun først anser for å være en sosial katastrofe, innen hun lærer ham å kjenne og innser at hans vennskap beriker livet hennes.

Lars er LOL vant ARKs Barnebokpris 2016, og ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Den er oversatt til 13 språk.

Filmen regisseres av debutanten Eirik Sæter Stordahl, som også har skrevet filmmanuset sammen med Iben Akerlie. Produsenter er Caroline Hitland og Sveinung Golimo.

«Prosjektet har fått på plass mye av finansieringen, men manglet noe før et endelig klarsignal og vårt bidrag vil utgjøre en stor forskjell. Produsentene har funnet tittelrollen og det er viktig å få startet produksjonen i år. For fondet er historien viktig, og vi tror det er mulighet til å skape en varm og fin film som også kan bli en publikumssuksess».

MENY