Viken prioriterer seksuell frigjøring og miljøaktivisme

Viken prioriterer seksuell frigjøring og miljøaktivisme

Nye prosjekter av Thomas Østbye, Ragnhild Nøst Bergem og Fanny Ovesen var blant de som ble tilgodesett av Viken filmsenter under denne ukens tildelinger.

Foto: «Kim og Wenche – Retten til å elske»

I årets første kvartal behandlet Viken filmsenter 40 søknader og innvilget tilskudd til 14. Av disse var 8 dokumentarer, 4 fiksjonsprosjekter og 2 interaktive produksjoner.

Mange sterke dokumentarprosjekter mottar tilskudd, melder senteret:

Point of View produserer Liew Ceng Tengs Kim og Wenche – Retten til å elske, en film som er høyaktuell med tanke på 50-års jubileet for avkriminaliseringen av homofili i 2022. Filmen har fokus på hvordan relasjonen mellom Kim Friele og Wenche Lowzow ble avgjørende i kampen for seksuell frigjøring.

Ragnhild Nøst Bergem og Einar film holder på å utvikle en dokumentar om Ola, en 30-åring med medfødt mild utviklingshemming. «Han snakker åpent og undrende om dette, men lurer parallelt på om folk først og fremst ser på han som en person med en diagnose. Kan han ikke få lov til å bare være Ola?»

Blant filmene i tidlig utvikling finner vi Thomas Østbys Climatetrilogy#2, en film om miljøaktivisme. Dette prosjektet har den siste tiden fått mye omtale etter at regissøren ble arrestert under en miljøaksjon fra aktivister. Field Productions følger opp kinosuksessen Aksel med en film om ekstremsport: Matias Myklebusts Momentum

Flere internasjonale co-produksjoner preger dokumentartildelingene, her finner vi prosjekter fra Tenk TV og Ten Thousand Images, samt Vikings, the Secrets of the Ghost Ship, en fransk produksjon fra ZED om Gjellestadutgravningen. Mechanix Film er norsk samprodusent og mottar 400.000 NOK.

På fiksjonssiden får Mikrofilm et tilskudd på 250.000 til Annette Saugestad Helland og Johan Kaos’ Morgenfugl og murmeldyr: Bilracet. Fanny Ovesen mottar 175.000 i produksjonstilskudd til kortfilmen Om du vil.

Les mer om alle tildelingene.

Viken prioriterer seksuell frigjøring og miljøaktivisme

Viken prioriterer seksuell frigjøring og miljøaktivisme

Nye prosjekter av Thomas Østbye, Ragnhild Nøst Bergem og Fanny Ovesen var blant de som ble tilgodesett av Viken filmsenter under denne ukens tildelinger.

Foto: «Kim og Wenche – Retten til å elske»

I årets første kvartal behandlet Viken filmsenter 40 søknader og innvilget tilskudd til 14. Av disse var 8 dokumentarer, 4 fiksjonsprosjekter og 2 interaktive produksjoner.

Mange sterke dokumentarprosjekter mottar tilskudd, melder senteret:

Point of View produserer Liew Ceng Tengs Kim og Wenche – Retten til å elske, en film som er høyaktuell med tanke på 50-års jubileet for avkriminaliseringen av homofili i 2022. Filmen har fokus på hvordan relasjonen mellom Kim Friele og Wenche Lowzow ble avgjørende i kampen for seksuell frigjøring.

Ragnhild Nøst Bergem og Einar film holder på å utvikle en dokumentar om Ola, en 30-åring med medfødt mild utviklingshemming. «Han snakker åpent og undrende om dette, men lurer parallelt på om folk først og fremst ser på han som en person med en diagnose. Kan han ikke få lov til å bare være Ola?»

Blant filmene i tidlig utvikling finner vi Thomas Østbys Climatetrilogy#2, en film om miljøaktivisme. Dette prosjektet har den siste tiden fått mye omtale etter at regissøren ble arrestert under en miljøaksjon fra aktivister. Field Productions følger opp kinosuksessen Aksel med en film om ekstremsport: Matias Myklebusts Momentum

Flere internasjonale co-produksjoner preger dokumentartildelingene, her finner vi prosjekter fra Tenk TV og Ten Thousand Images, samt Vikings, the Secrets of the Ghost Ship, en fransk produksjon fra ZED om Gjellestadutgravningen. Mechanix Film er norsk samprodusent og mottar 400.000 NOK.

På fiksjonssiden får Mikrofilm et tilskudd på 250.000 til Annette Saugestad Helland og Johan Kaos’ Morgenfugl og murmeldyr: Bilracet. Fanny Ovesen mottar 175.000 i produksjonstilskudd til kortfilmen Om du vil.

Les mer om alle tildelingene.

MENY