Joachim Trier medlem av hovedjuryen i Cannes

Joachim Trier medlem av hovedjuryen i Cannes

Joachim Trier skal sammen med blant andre Noomi Rapace kåre årets Gullpalmevinner. Det er andre gang en norsk filmskaper sitter i Cannesfestivalens hovedjury, som i år ledes av Vincent Lindon.

Det er et celebert knippe filmpersonligheter som skal sitte sammen med Joachim Trier i årets hovedjury under filmfestivalen i Cannes. Juryarbeidet skal ledes av den franske skuespilleren Vincent Lindon som medvirket i fjorårets Gullpalmevinner Titane. Lindon er en institusjon i fransk film og teater, kanskje det nærmeste man kommer en arvtaker etter ikoniske mannlige skuespillerlegender som Deloin og Belmondo. Han er den første franske filmstjernen som er president for Cannesjuryen siden Isabelle Huppert var det i 2009.

Av norske filmskapere er det bare Liv Ullmann som tidligere har sittet i hovedjuryen; første gangen som medlem i 1978, så som president i 2001. Hennes datter Linn Ullmann satt i juryen i 2011. Den norske journalisten og kritikeren Arne Hestnes var jurymedlem i 1984. Trier var jurypresident for sideseksjonen Kritikeruken i 2018, offisielt kjent som La Semaine de la Critique.

Her er medlemmene av årets jury:

Vincent Lindon – President
Skuespiller, Frankrike.
Rebecca Hall 
Skuespiller, produsent, manusforfatter, regissør
UK/USA
Deepika Padukone
Skuespiller
India
Noomi Rapace
Skuespiller
Sverige
Jasmine Trinca
Skuespiller, regissør.
Italia
Asghar Farhadi
Regissør, produsent, manusforfatter.
Iran
Ladj Ly
Regissør, manusforfatter, skuespiller, produsent.
Frankrike
Jeff Nichols
Regissør, manusforfatter
USA
Joachim Trier
Regissør, manusforfatter
Norge

 Les mer om hvert jurymedlem.

Joachim Trier medlem av hovedjuryen i Cannes

Joachim Trier medlem av hovedjuryen i Cannes

Joachim Trier skal sammen med blant andre Noomi Rapace kåre årets Gullpalmevinner. Det er andre gang en norsk filmskaper sitter i Cannesfestivalens hovedjury, som i år ledes av Vincent Lindon.

Det er et celebert knippe filmpersonligheter som skal sitte sammen med Joachim Trier i årets hovedjury under filmfestivalen i Cannes. Juryarbeidet skal ledes av den franske skuespilleren Vincent Lindon som medvirket i fjorårets Gullpalmevinner Titane. Lindon er en institusjon i fransk film og teater, kanskje det nærmeste man kommer en arvtaker etter ikoniske mannlige skuespillerlegender som Deloin og Belmondo. Han er den første franske filmstjernen som er president for Cannesjuryen siden Isabelle Huppert var det i 2009.

Av norske filmskapere er det bare Liv Ullmann som tidligere har sittet i hovedjuryen; første gangen som medlem i 1978, så som president i 2001. Hennes datter Linn Ullmann satt i juryen i 2011. Den norske journalisten og kritikeren Arne Hestnes var jurymedlem i 1984. Trier var jurypresident for sideseksjonen Kritikeruken i 2018, offisielt kjent som La Semaine de la Critique.

Her er medlemmene av årets jury:

Vincent Lindon – President
Skuespiller, Frankrike.
Rebecca Hall 
Skuespiller, produsent, manusforfatter, regissør
UK/USA
Deepika Padukone
Skuespiller
India
Noomi Rapace
Skuespiller
Sverige
Jasmine Trinca
Skuespiller, regissør.
Italia
Asghar Farhadi
Regissør, produsent, manusforfatter.
Iran
Ladj Ly
Regissør, manusforfatter, skuespiller, produsent.
Frankrike
Jeff Nichols
Regissør, manusforfatter
USA
Joachim Trier
Regissør, manusforfatter
Norge

 Les mer om hvert jurymedlem.

MENY