Toppfinansiering til Sandemose og Hvistendahl

Toppfinansiering til Sandemose og Hvistendahl

Mikkel Sandemoses nye versjon av «Kvitebjørn kong Valemon» og Thea Hvistendahls «Håndtering av udøde» får begge tilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond.

Foto: Kvitebjørn kong Valemon

Det er over 30 år siden folkeeventyret Kvitebjørn kong Valemon første gangen ble festet til kinolerretet. Regissør Mikkel Brenne Sandemose og Maipo Film er godt i gang med en ny versjon. I 2020 fikk de 15.000.000 kroner i tilskudd fra NFI til animasjonsfilmen som er skrevet av Maja Lunde og produsert av Cornelia Boysen.

Denne uken fikk prosjektet også tre millioner kroner fra Nordens fremste toppfinansiør Nordisk Film & Tv Fond.

Det blir en storsatsing med et budsjett på 80 millioner kroner. Det loves en storslått og moderne animasjonsfilm, om kjærlighet, grådighet og mot – fylt av spenning, humor og musikk og der også norsk natur løftes frem, ifølge omtalen.

Håndtering av de udøde blir Thea Hvistendahls debut som spillefilmregissør, med Einar Drama som produsent. Prosjektet fikk to millioner kroner i tilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond. Fra før har prosjektet fått tilskudd fra NFI og Oslo filmfond.

Det skal bli «en vakker og mørk fortelling om det å miste noen, satt på spissen gjennom et antall døde som gjennoppstår. Filmen tar for seg tre familiers opplevelse av det uforståelige, og foregår over tre intenst varme sommerdager i Oslo. Det er en film som blander sjanger med realisme på et troverdig vis, men også en gripende beretning om å akseptere det vi ikke kan kontrollere – og om kjærlighet sterkere enn døden.»

Håndtering av Udøde er en spillefilm med manus av svenske John Ajvide Lindqvist, basert på romanen med samme navn. Lindqvist debuterte med romanen La Den Rette Komme Inn som siden ble adaptert til film. Hvistendahl har regissert flere kortfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer og i 2018 produserte Einar Film Drama hennes debutfilm Adjø Montebello. Filmen produserer av Einar film Drama i samarbeid med svenske Zentropa.

Toppfinansiering til Sandemose og Hvistendahl

Toppfinansiering til Sandemose og Hvistendahl

Mikkel Sandemoses nye versjon av «Kvitebjørn kong Valemon» og Thea Hvistendahls «Håndtering av udøde» får begge tilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond.

Foto: Kvitebjørn kong Valemon

Det er over 30 år siden folkeeventyret Kvitebjørn kong Valemon første gangen ble festet til kinolerretet. Regissør Mikkel Brenne Sandemose og Maipo Film er godt i gang med en ny versjon. I 2020 fikk de 15.000.000 kroner i tilskudd fra NFI til animasjonsfilmen som er skrevet av Maja Lunde og produsert av Cornelia Boysen.

Denne uken fikk prosjektet også tre millioner kroner fra Nordens fremste toppfinansiør Nordisk Film & Tv Fond.

Det blir en storsatsing med et budsjett på 80 millioner kroner. Det loves en storslått og moderne animasjonsfilm, om kjærlighet, grådighet og mot – fylt av spenning, humor og musikk og der også norsk natur løftes frem, ifølge omtalen.

Håndtering av de udøde blir Thea Hvistendahls debut som spillefilmregissør, med Einar Drama som produsent. Prosjektet fikk to millioner kroner i tilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond. Fra før har prosjektet fått tilskudd fra NFI og Oslo filmfond.

Det skal bli «en vakker og mørk fortelling om det å miste noen, satt på spissen gjennom et antall døde som gjennoppstår. Filmen tar for seg tre familiers opplevelse av det uforståelige, og foregår over tre intenst varme sommerdager i Oslo. Det er en film som blander sjanger med realisme på et troverdig vis, men også en gripende beretning om å akseptere det vi ikke kan kontrollere – og om kjærlighet sterkere enn døden.»

Håndtering av Udøde er en spillefilm med manus av svenske John Ajvide Lindqvist, basert på romanen med samme navn. Lindqvist debuterte med romanen La Den Rette Komme Inn som siden ble adaptert til film. Hvistendahl har regissert flere kortfilmer, reklamefilmer og musikkvideoer og i 2018 produserte Einar Film Drama hennes debutfilm Adjø Montebello. Filmen produserer av Einar film Drama i samarbeid med svenske Zentropa.

MENY