Tonje Hessen Schei og Bjarte Mørner Tveit går til Oslo Pictures

Tonje Hessen Schei og Bjarte Mørner Tveit går til Oslo Pictures

Det nye samarbeidet med Tommy Gulliksen og Oslo Pictures inngår i strategien med å lage kinofilmer for et internasjonalt publikum. Det første samarbeidsprosjektet er klimadokumentaren «Sound of Ice».

To av landets mest erfarne og anerkjente dokumentarister skal sammen med Tommy Gulliksen lede Oslo Pictures´ storsatsning på dokumentarfilm, heter det i en pressemelding fra selskapet. Oslo Pictures er et uavhengig norsk produksjonsselskap som lager spillefilm, drama og dokumentarfilm. Deres største suksess er Oscar-nominerte Verdens verste menneske, men selskapet har også store ambisjoner på dokumentarfronten.

– Det føles nesten uvirkelig å kunne ønske Bjarte og Tonje velkommen til oss. Dette er to personer som jeg har beundret og respektert i årevis. De har ideer, erfaring og ferdigheter i verdensklasse som jeg gleder meg enormt til å få oppleve på nært hold, sier Tommy Gulliksen.

Tonje Hessen Schei er mest kjent som regissøren av iHuman (2019) og Drone (2014). Dokumentarfilmene vant en rekke priser i inn- og utland som Amanda, Gullruten og Nymphe d´Or. Hun var med å starte UpNorth Film i 2017 og er nå klar for et nytt kapittel i karrieren.

– Det blir skikkelig spennende å se hva Tommy, Bjarte og jeg kan få til sammen. Jeg er stolt av hva vi har fått til i UpNorth Film, og vi satser på videre samarbeid. Nå er det viktig for meg å jobbe med sterke kreative krefter her i Oslo. Tommy, Bjarte og jeg utfyller hverandre godt og jeg har vært en stor fan av de begge lenge! Samla har vi en track record og et internasjonalt nettverk med veldig god trøkk og jeg har tro på at vi skal spille hverandre gode, forteller Tonje Hessen Schei.

Bjarte Mørner Tveit er en erfaren dokumentarfilmprodusent med over 20 års fartstid i bransjen, blant annet i Piraya Film. Han er spesialisert i store, kreative og modige dokumentarer for distribusjon både i Norge og resten av verden. Her hjemme har han skapt stor debatt med filmene Griseindustriens hemmeligheter (2019) og Pels (2014) sammen med regissør Ola Waagen. Tveits siste produksjon, Muldvarpen (2020), regissert av Mads Brügger, er en dokumentar som vekket oppsikt over hele verden. Dokumentaren hadde premiere på BBC, DR, SVT og NRK samtidig i oktober 2020 og har siden vunnet flere internasjonale priser, inkludert Robert i Danmark og Grierson Award i England. Tveit har også produsert Sundancevinneren Cold Case Hammarskjöld (2019).

– Jeg føler meg heldig som nå skal åpne et nytt kapittel i livet mitt, og jeg kunne ikke funnet en bedre flokk enn de kloke, positive og flinke folkene i Oslo Pictures!

– Erfaring viser at de store dokumentarfilmene krever et dedikert og profesjonelt lag som alle drar i riktig retning. Det teamet vi nå har satt sammen i Oslo Pictures er erfarent og energisk, nysgjerrig og ambisiøst. Det er veldig inspirerende, og det er en stor glede å nå produsere dokumentarfilmer sammen med dem, forteller Bjarte Mørner Tveit.

Det første samarbeidsprosjektet til de tre er Sound of Ice som handler om Terje Isungsets forsøk på å øke klimabevissthet ved å lage musikk av is-instrumenter fra klodens mest truede isbreer. Filmen er den del av selskapets strategi med kinofilmer for et internasjonalt publikum. Oslo Pictures har de seneste årene produsert filmer som Verdens verste menneske (2021) og Arven etter 22. juli (2021), samt co-produsert Håp (2019) og The Body Remembers When The World Broke Open (2019).

Tonje Hessen Schei og Bjarte Mørner Tveit går til Oslo Pictures

Tonje Hessen Schei og Bjarte Mørner Tveit går til Oslo Pictures

Det nye samarbeidet med Tommy Gulliksen og Oslo Pictures inngår i strategien med å lage kinofilmer for et internasjonalt publikum. Det første samarbeidsprosjektet er klimadokumentaren «Sound of Ice».

To av landets mest erfarne og anerkjente dokumentarister skal sammen med Tommy Gulliksen lede Oslo Pictures´ storsatsning på dokumentarfilm, heter det i en pressemelding fra selskapet. Oslo Pictures er et uavhengig norsk produksjonsselskap som lager spillefilm, drama og dokumentarfilm. Deres største suksess er Oscar-nominerte Verdens verste menneske, men selskapet har også store ambisjoner på dokumentarfronten.

– Det føles nesten uvirkelig å kunne ønske Bjarte og Tonje velkommen til oss. Dette er to personer som jeg har beundret og respektert i årevis. De har ideer, erfaring og ferdigheter i verdensklasse som jeg gleder meg enormt til å få oppleve på nært hold, sier Tommy Gulliksen.

Tonje Hessen Schei er mest kjent som regissøren av iHuman (2019) og Drone (2014). Dokumentarfilmene vant en rekke priser i inn- og utland som Amanda, Gullruten og Nymphe d´Or. Hun var med å starte UpNorth Film i 2017 og er nå klar for et nytt kapittel i karrieren.

– Det blir skikkelig spennende å se hva Tommy, Bjarte og jeg kan få til sammen. Jeg er stolt av hva vi har fått til i UpNorth Film, og vi satser på videre samarbeid. Nå er det viktig for meg å jobbe med sterke kreative krefter her i Oslo. Tommy, Bjarte og jeg utfyller hverandre godt og jeg har vært en stor fan av de begge lenge! Samla har vi en track record og et internasjonalt nettverk med veldig god trøkk og jeg har tro på at vi skal spille hverandre gode, forteller Tonje Hessen Schei.

Bjarte Mørner Tveit er en erfaren dokumentarfilmprodusent med over 20 års fartstid i bransjen, blant annet i Piraya Film. Han er spesialisert i store, kreative og modige dokumentarer for distribusjon både i Norge og resten av verden. Her hjemme har han skapt stor debatt med filmene Griseindustriens hemmeligheter (2019) og Pels (2014) sammen med regissør Ola Waagen. Tveits siste produksjon, Muldvarpen (2020), regissert av Mads Brügger, er en dokumentar som vekket oppsikt over hele verden. Dokumentaren hadde premiere på BBC, DR, SVT og NRK samtidig i oktober 2020 og har siden vunnet flere internasjonale priser, inkludert Robert i Danmark og Grierson Award i England. Tveit har også produsert Sundancevinneren Cold Case Hammarskjöld (2019).

– Jeg føler meg heldig som nå skal åpne et nytt kapittel i livet mitt, og jeg kunne ikke funnet en bedre flokk enn de kloke, positive og flinke folkene i Oslo Pictures!

– Erfaring viser at de store dokumentarfilmene krever et dedikert og profesjonelt lag som alle drar i riktig retning. Det teamet vi nå har satt sammen i Oslo Pictures er erfarent og energisk, nysgjerrig og ambisiøst. Det er veldig inspirerende, og det er en stor glede å nå produsere dokumentarfilmer sammen med dem, forteller Bjarte Mørner Tveit.

Det første samarbeidsprosjektet til de tre er Sound of Ice som handler om Terje Isungsets forsøk på å øke klimabevissthet ved å lage musikk av is-instrumenter fra klodens mest truede isbreer. Filmen er den del av selskapets strategi med kinofilmer for et internasjonalt publikum. Oslo Pictures har de seneste årene produsert filmer som Verdens verste menneske (2021) og Arven etter 22. juli (2021), samt co-produsert Håp (2019) og The Body Remembers When The World Broke Open (2019).

MENY