Ny direktør i Film & Kino

Ny direktør i Film & Kino

Bransjeorganisasjonen Film & Kino har ansatt Espen Lundberg Pedersen som direktør når nåværende direktør, Guttorm Petterson, går av med pensjon.

Foto: Påtroppende og avtroppende direktør i Film & Kino

«Med hele 34 søkere til stillingen hadde vi et godt utgangspunkt i prosessen med å finne ny direktør», sier styreleder for Film & Kino, Arild Kalkvik.

Espen Lundberg Pedersen er godt kjent med kinobransjen gjennom ulike posisjoner og verv i Norsk Kinodrift, Oslo Kino, Nordisk Film Kino og Norske Kinosjefers Forbund. Pedersen har de siste årene vært kundesjef i energiselskapet Glitre.

De siste årene har Film & Kino som bransjeorganisasjon krympet i antall årsverk, men er viktigere enn noen gang i en tid da kinoene gjennomgår sin verste krise på over 100 år.

«Vi kjenner Espen som en dyktig leder og han kjenner bransjen godt», sier Kalkvik i samme pressemeldingen. «Tiden i Glitre har i tillegg gitt ham verdifull erfaring med myndighetskontakt og kommunikasjon».

Lundberg Pedersen har yrkesbakgrunn fra ledelse i McDonald’s og har arbeidet i over 13 år i ulike roller i kinobransjen. Pedersen er 39 år og bor i Drammen.

«Jeg gleder meg til å komme tilbake til norsk kinobransje», uttaler den påtroppende direktøren. «Bransjen står overfor spennende utfordringer og bransjeorganisasjonen vil derfor være et viktig verktøy for kinoene i tiden fremover. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med de ansatte i Film & Kino, Bygdekinoen og Den norske filmfestivalen», legger Pedersen til.

«Min oppgave blir å videreføre det gode arbeidet organisasjonen i dag gjør, samtidig som at vi må se på måter vi kan videreutvikle og fornye oss på i det nye medielandskapet», sier Pedersen.

Den påtroppende direktøren starter opp 1. juni, hvor det blir en overlapp før Guttorm Petterson går av med pensjon.

Film & Kino er en bransje- og medlemsorganisasjon for samtlige norske kommunale og private kinoer. Organisasjonen ble stiftet i 1917 under navnet Kommunale Kinematografers Landsforbund (KKL), og driver i tillegg Bygdekinoen og er hovedeier i Den norske filmfestivalen. Direktør i Film & Kino er styreleder for festivalen

Ny direktør i Film & Kino

Ny direktør i Film & Kino

Bransjeorganisasjonen Film & Kino har ansatt Espen Lundberg Pedersen som direktør når nåværende direktør, Guttorm Petterson, går av med pensjon.

Foto: Påtroppende og avtroppende direktør i Film & Kino

«Med hele 34 søkere til stillingen hadde vi et godt utgangspunkt i prosessen med å finne ny direktør», sier styreleder for Film & Kino, Arild Kalkvik.

Espen Lundberg Pedersen er godt kjent med kinobransjen gjennom ulike posisjoner og verv i Norsk Kinodrift, Oslo Kino, Nordisk Film Kino og Norske Kinosjefers Forbund. Pedersen har de siste årene vært kundesjef i energiselskapet Glitre.

De siste årene har Film & Kino som bransjeorganisasjon krympet i antall årsverk, men er viktigere enn noen gang i en tid da kinoene gjennomgår sin verste krise på over 100 år.

«Vi kjenner Espen som en dyktig leder og han kjenner bransjen godt», sier Kalkvik i samme pressemeldingen. «Tiden i Glitre har i tillegg gitt ham verdifull erfaring med myndighetskontakt og kommunikasjon».

Lundberg Pedersen har yrkesbakgrunn fra ledelse i McDonald’s og har arbeidet i over 13 år i ulike roller i kinobransjen. Pedersen er 39 år og bor i Drammen.

«Jeg gleder meg til å komme tilbake til norsk kinobransje», uttaler den påtroppende direktøren. «Bransjen står overfor spennende utfordringer og bransjeorganisasjonen vil derfor være et viktig verktøy for kinoene i tiden fremover. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med de ansatte i Film & Kino, Bygdekinoen og Den norske filmfestivalen», legger Pedersen til.

«Min oppgave blir å videreføre det gode arbeidet organisasjonen i dag gjør, samtidig som at vi må se på måter vi kan videreutvikle og fornye oss på i det nye medielandskapet», sier Pedersen.

Den påtroppende direktøren starter opp 1. juni, hvor det blir en overlapp før Guttorm Petterson går av med pensjon.

Film & Kino er en bransje- og medlemsorganisasjon for samtlige norske kommunale og private kinoer. Organisasjonen ble stiftet i 1917 under navnet Kommunale Kinematografers Landsforbund (KKL), og driver i tillegg Bygdekinoen og er hovedeier i Den norske filmfestivalen. Direktør i Film & Kino er styreleder for festivalen

MENY