Erlend Loe skriver et av de mørkeste kapitlene i svensk historie

Erlend Loe skriver et av de mørkeste kapitlene i svensk historie

Erlend Loe har skrevet manus til Viaplay-filmen «Stockholms Blodbad» – om en tre dager lang massehenrettelse ledet av Christian II i 1520.

Erlend Loe fortsetter å fordype seg i redelsfulle svenske historier. I fjor var det premiere på hans gjenfortelling av hvordan den utilregnelige Thomas Quick ble overtalt eller manipulert til å erkjenne straffeskyld for et tredvetalls mord. Nå har Loe gått løs på en av Sveriges mest notoriske historiske begivenheter, Stockholms Blodbad – en tre dager lang massehenrettelse ledet av Christian II i 1520. Dette blir samtidig den neste originalfilmen i Viaplays satsing på nordisk film for et internasjonalt publikum.

Filmen er regissert av Oscar-nominerte Mikael Håfström (Ondskan, 1408, Ritualen, Quick, og den kommende sci-fi-thrilleren Slingshot). Innspillingen starter høsten 2022. Nora Landsrød er medforfatter og filmen er produsert av Viaplay Studios med Helena Danielsson som produsent og Lone Korslund i Nordisk Film som medprodusent.

– Det er en edgy, mørk humoristisk, dristig og dypt menneskelig historie som er like aktuell nå som den var for 500 år siden, sier Mikael Håfström i en pressemelding.

– Manusforfatteren Erlend Loe har skrevet en skikkelig «page turner». For meg er det det perfekte grunnlaget for en kvinnedrevet, stilistisk sylskarp hevnhistorie, mot den blodige bakgrunnen fra Stockholm på 1520-tallet, sier Håfstrøm.

«Stockholms Blodbad finner sted i 1520 i et splittet samfunn. En gruppe svenske aristokrater vil ut av den skandinaviske Kalmarunionen og konspirerer for å styrte den danske kongen Christian II – som igjen er på vei til Stockholm for å stoppe Sten Sture og de svenske rebellenes opprør. Samtidig får vi i en annen del av Sverige følge Anne Eriksson og hennes fostersøster Freja som søker hevn over mennene som myrdet familien deres på Annes bryllupsdag. De trekkes begge inn i et hensynsløst makt- og intrigespill, som senere kulminerer i en tre dager lang massehenrettelse ledet av Christian II. Begivenheten ble senere kjent som Stockholms Blodbad.»

– Det er en edgy, mørk humoristisk, dristig og dypt menneskelig historie som er like aktuell nå som den var for 500 år siden, sier Håfström.

Viaplay ble nylig lansert i USA og har som mål å være til stede i 16 markeder – innen utgangen av 2023. Med en ny nordisk film for et internasjonalt publikum, styrker Nordic Entertainment Group ambisjonen om å bli Europas ledende strømmeselskap, heter det i pressemeldingen.

– Det er gledelig å nå kunne fortelle at Stockholms Blodbad blir den neste filmen i vår satsing på nordiske historier. Det er en episk dramafilm om et politisk maktspill som gjorde stort inntrykk i Sverige og som deretter ga gjenklang som et av de mørkeste kapitlene i svensk historie, sier Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i Nordic Entertainment Group.

Stockholms Blodbad er planlagt å ha premiere på Nordic Enteratainment Groups strømmetjeneste Viaplay i 2023.

Erlend Loe skriver et av de mørkeste kapitlene i svensk historie

Erlend Loe skriver et av de mørkeste kapitlene i svensk historie

Erlend Loe har skrevet manus til Viaplay-filmen «Stockholms Blodbad» – om en tre dager lang massehenrettelse ledet av Christian II i 1520.

Erlend Loe fortsetter å fordype seg i redelsfulle svenske historier. I fjor var det premiere på hans gjenfortelling av hvordan den utilregnelige Thomas Quick ble overtalt eller manipulert til å erkjenne straffeskyld for et tredvetalls mord. Nå har Loe gått løs på en av Sveriges mest notoriske historiske begivenheter, Stockholms Blodbad – en tre dager lang massehenrettelse ledet av Christian II i 1520. Dette blir samtidig den neste originalfilmen i Viaplays satsing på nordisk film for et internasjonalt publikum.

Filmen er regissert av Oscar-nominerte Mikael Håfström (Ondskan, 1408, Ritualen, Quick, og den kommende sci-fi-thrilleren Slingshot). Innspillingen starter høsten 2022. Nora Landsrød er medforfatter og filmen er produsert av Viaplay Studios med Helena Danielsson som produsent og Lone Korslund i Nordisk Film som medprodusent.

– Det er en edgy, mørk humoristisk, dristig og dypt menneskelig historie som er like aktuell nå som den var for 500 år siden, sier Mikael Håfström i en pressemelding.

– Manusforfatteren Erlend Loe har skrevet en skikkelig «page turner». For meg er det det perfekte grunnlaget for en kvinnedrevet, stilistisk sylskarp hevnhistorie, mot den blodige bakgrunnen fra Stockholm på 1520-tallet, sier Håfstrøm.

«Stockholms Blodbad finner sted i 1520 i et splittet samfunn. En gruppe svenske aristokrater vil ut av den skandinaviske Kalmarunionen og konspirerer for å styrte den danske kongen Christian II – som igjen er på vei til Stockholm for å stoppe Sten Sture og de svenske rebellenes opprør. Samtidig får vi i en annen del av Sverige følge Anne Eriksson og hennes fostersøster Freja som søker hevn over mennene som myrdet familien deres på Annes bryllupsdag. De trekkes begge inn i et hensynsløst makt- og intrigespill, som senere kulminerer i en tre dager lang massehenrettelse ledet av Christian II. Begivenheten ble senere kjent som Stockholms Blodbad.»

– Det er en edgy, mørk humoristisk, dristig og dypt menneskelig historie som er like aktuell nå som den var for 500 år siden, sier Håfström.

Viaplay ble nylig lansert i USA og har som mål å være til stede i 16 markeder – innen utgangen av 2023. Med en ny nordisk film for et internasjonalt publikum, styrker Nordic Entertainment Group ambisjonen om å bli Europas ledende strømmeselskap, heter det i pressemeldingen.

– Det er gledelig å nå kunne fortelle at Stockholms Blodbad blir den neste filmen i vår satsing på nordiske historier. Det er en episk dramafilm om et politisk maktspill som gjorde stort inntrykk i Sverige og som deretter ga gjenklang som et av de mørkeste kapitlene i svensk historie, sier Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i Nordic Entertainment Group.

Stockholms Blodbad er planlagt å ha premiere på Nordic Enteratainment Groups strømmetjeneste Viaplay i 2023.

MENY