Åpningskonferansen på TIFF – det endelige programmet

Åpningskonferansen på TIFF – det endelige programmet

Nå er det endelige programmet for åpningskonferansen under TIFF klart. Sammen med kulturminister Anette Trettebergstuen sparker vi arrangementet i gang førstkommende mandag med en direktesendt digital utgave. Her kan du oppdatere deg på deltakerne og programmet.

Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF) og RUSHPRINT løsner startskuddet for det nye filmåret med den tradisjonsrike åpningskonferansen førstkommende mandag 17. januar. Fra studio i Tromsø vil ordstyrer Hilde Sandvik lose oss gjennom en rekke spennende problemstillinger og utfordringer sammen med et knippe gjester. Konferansen formidles digitalt og åpner kl.12.00. Du kan følge den live her på Rushprint.no.

Det endelige programmet:

Kl 12:00 VELKOMMEN ved Ronald Wærnes, fylkesråd for økonomi og kultur, Troms og Finnmark fylkeskommune

Kl 12:15 KULTURMINISTER ANETTE TRETTEBERGSTUEN

Kulturminister Anette Trettebergstuen (AP) ønsker å styrke regional filmsatsing. Men hva legger hun i det? Det er mange baller i luften for vår fortsatt ferske statsråd. Vi ønsker kulturminister Anette Trettebergstuen velkommen til Tromsø og et 2022 som kan bli svært spennende for norsk filmbransje.

Kl 12:30 VEIEN TIL OSCAR

Produsent og regissør Thomas Robsahm har lagt bak seg et utrolig år. Han kommer for å fortelle om opplevelsen av å produsere Verdens verste menneske – fra pris og kritikerros i Cannes til Oscar-kandidatur og distribusjon over store deler av verden. Filmen topper Variety’s liste over Oscar-favoritter for beste internasjonale film

Kl 12:40 NFI: HVILKE UTSLAG GIR NY STRATEGI FOR NFIs FILMFOND?

På åpningskonferansen i 2021 la direktør Kjersti Mo frem Norsk Filminstitutts sin nye strategi. Endringene skapte høy temperatur i bransjen. Vi inviterer NFI tilbake til Tromsø for en oppdatering på strategien og hvilke utslag den vil gi. Hvem blir vinnerne og hvem blir taperne med fondets nye disponeringer?

Kl 13:15 FILMREGIONENE PÅ VEKTSKÅLEN

Oslo Economics presenterer den ferske evalueringen av filmregionene. Hvilke endringer blir foreslått? Rapporten er nå ute på høring, og vi får tilbakemeldinger fra bransjen. Vi spør også om Oslo egentlig hører hjemme i en regional filmpolitikk, og hva som skal til for å skape «kraftsentre utenfor Oslo»? Og blir det for mange utredninger, og for lite politikk?

Panel: Nora Austad Sværen, Oslo Economics / Tor Vadseth, Nordnorsk filmsenter / Magnus Thomassen, Mediefondet Zefyr / Tomas Eskilsson, Film i Väst / Leif Holst Jensen, Oslo Filmfond

Kl 13:55 KAMPEN OM ANDRE VERDENSKRIG

Fra pandemiens frontlinje tar vi en fot i bakken med Kampen om Narvik og Krigsseileren, to kommende storfilmer med regionalt perspektiv. Hvordan har det vært å løfte frem noen av Norges-historiens største produksjoner gjennom koronaåret? Hva skiller disse krigsfilmene fra andre i sin sjanger? Produsentene Maria Ekerhovd i Mer Film og Sveinung Golimo i Nordisk Film forteller.

Kl 14:15 BRANSJERÅDET MØTER KULTURKOMITEEN

Bransjerådet for film gir innspill til Stortingets kulturkomite. Hvilke saker brenner mest? VIRKE Produsentforeningen, Film&Kino og Norsk filmforbund kommer med sine utfordringer.

Deltakere: Bransjerådet for film ved Åse Kringstad og Elisabeth Sjaastad / Grunde Almeland (Venstre) / Tage Pettersen (Høyre) / Torgeir Knag Fylkesnes (SV) / Åslaug Sem-Jacobsen (Senterpartiet) / Torstein Solberg Tvedt (Arbeiderpartiet)


Konferansen finner sted mandag 17. januar kl. 12.00-14.30, og kan følges live på Rushprint.no og TIFF.no.

Arrangører: Tromsø internasjonale filmfestival, Rushprint og Troms og Finnmark fylkeskommune,


 

Åpningskonferansen på TIFF – det endelige programmet

Åpningskonferansen på TIFF – det endelige programmet

Nå er det endelige programmet for åpningskonferansen under TIFF klart. Sammen med kulturminister Anette Trettebergstuen sparker vi arrangementet i gang førstkommende mandag med en direktesendt digital utgave. Her kan du oppdatere deg på deltakerne og programmet.

Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF) og RUSHPRINT løsner startskuddet for det nye filmåret med den tradisjonsrike åpningskonferansen førstkommende mandag 17. januar. Fra studio i Tromsø vil ordstyrer Hilde Sandvik lose oss gjennom en rekke spennende problemstillinger og utfordringer sammen med et knippe gjester. Konferansen formidles digitalt og åpner kl.12.00. Du kan følge den live her på Rushprint.no.

Det endelige programmet:

Kl 12:00 VELKOMMEN ved Ronald Wærnes, fylkesråd for økonomi og kultur, Troms og Finnmark fylkeskommune

Kl 12:15 KULTURMINISTER ANETTE TRETTEBERGSTUEN

Kulturminister Anette Trettebergstuen (AP) ønsker å styrke regional filmsatsing. Men hva legger hun i det? Det er mange baller i luften for vår fortsatt ferske statsråd. Vi ønsker kulturminister Anette Trettebergstuen velkommen til Tromsø og et 2022 som kan bli svært spennende for norsk filmbransje.

Kl 12:30 VEIEN TIL OSCAR

Produsent og regissør Thomas Robsahm har lagt bak seg et utrolig år. Han kommer for å fortelle om opplevelsen av å produsere Verdens verste menneske – fra pris og kritikerros i Cannes til Oscar-kandidatur og distribusjon over store deler av verden. Filmen topper Variety’s liste over Oscar-favoritter for beste internasjonale film

Kl 12:40 NFI: HVILKE UTSLAG GIR NY STRATEGI FOR NFIs FILMFOND?

På åpningskonferansen i 2021 la direktør Kjersti Mo frem Norsk Filminstitutts sin nye strategi. Endringene skapte høy temperatur i bransjen. Vi inviterer NFI tilbake til Tromsø for en oppdatering på strategien og hvilke utslag den vil gi. Hvem blir vinnerne og hvem blir taperne med fondets nye disponeringer?

Kl 13:15 FILMREGIONENE PÅ VEKTSKÅLEN

Oslo Economics presenterer den ferske evalueringen av filmregionene. Hvilke endringer blir foreslått? Rapporten er nå ute på høring, og vi får tilbakemeldinger fra bransjen. Vi spør også om Oslo egentlig hører hjemme i en regional filmpolitikk, og hva som skal til for å skape «kraftsentre utenfor Oslo»? Og blir det for mange utredninger, og for lite politikk?

Panel: Nora Austad Sværen, Oslo Economics / Tor Vadseth, Nordnorsk filmsenter / Magnus Thomassen, Mediefondet Zefyr / Tomas Eskilsson, Film i Väst / Leif Holst Jensen, Oslo Filmfond

Kl 13:55 KAMPEN OM ANDRE VERDENSKRIG

Fra pandemiens frontlinje tar vi en fot i bakken med Kampen om Narvik og Krigsseileren, to kommende storfilmer med regionalt perspektiv. Hvordan har det vært å løfte frem noen av Norges-historiens største produksjoner gjennom koronaåret? Hva skiller disse krigsfilmene fra andre i sin sjanger? Produsentene Maria Ekerhovd i Mer Film og Sveinung Golimo i Nordisk Film forteller.

Kl 14:15 BRANSJERÅDET MØTER KULTURKOMITEEN

Bransjerådet for film gir innspill til Stortingets kulturkomite. Hvilke saker brenner mest? VIRKE Produsentforeningen, Film&Kino og Norsk filmforbund kommer med sine utfordringer.

Deltakere: Bransjerådet for film ved Åse Kringstad og Elisabeth Sjaastad / Grunde Almeland (Venstre) / Tage Pettersen (Høyre) / Torgeir Knag Fylkesnes (SV) / Åslaug Sem-Jacobsen (Senterpartiet) / Torstein Solberg Tvedt (Arbeiderpartiet)


Konferansen finner sted mandag 17. januar kl. 12.00-14.30, og kan følges live på Rushprint.no og TIFF.no.

Arrangører: Tromsø internasjonale filmfestival, Rushprint og Troms og Finnmark fylkeskommune,


 

MENY