Spiderman setter omsetningsrekord

Spiderman setter omsetningsrekord

«Spider-man: No Way Home» har slått alle tidligere omsetningsrekorder i Norge etter åpningshelgen. Samtidig hektes de norske filmene av ti på topp-listen.

Spider-man: No Way Home har slått alle tidligere omsetningsrekorder i Norge, melder distributøren SF Studios i en euforisk pressemelding. Den åpnet med en rekordomsetning på 24,45 millioner kroner og har rundet 175 000 besøkende. Den forrige rekorden sto James Bond for høsten 2021, med 22,7 millioner i omsetning på James Bond: No Time to Die.

Spider-Man: No Way Home er også den største åpningen til en Sony Pictures film noensinne, og den største Marvel-åpningen i Norge.

Dette er en kraftig boost for kino-Norge etter en periode med strenge restriksjoner som har gjort det vanskelig å drive kino. Kinoene har fortsatt en makskapasitet på 200 personer eller 50 prosent.

«Dette er en helt fantastisk åpning. Vi er bare en uke etter at de strenge restriksjonene på kino er hevet, og nå et slikt resultat allerede, er helt enestående. Dette hadde ikke vært mulig uten en tålmodige fans, fantastisk film og flinke kinoer», sier distribusjonsansvarlig hos SF Studios, Atle Ellingsen.

Forrige uke åpnet regjeringen for opptil 1500 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser. Men det hersker usikkerhet med hensyn til hvordan de nye reglene skal tolkes, og mye tyder på at det i realiteten ikke vil innebære noen markant endring av den forrige grensen på maks 200 personer (les mer om det her)

Samtidig ser vi at de norske filmene er hektet av ti på topp-listen. Tre nøtter til Askepott ligger nå på en 11.plass med totalt 594 920 besøkende. På 12.plass følger Verdens verste menneske som har rundet 226 000 besøkende.

Spiderman setter omsetningsrekord

Spiderman setter omsetningsrekord

«Spider-man: No Way Home» har slått alle tidligere omsetningsrekorder i Norge etter åpningshelgen. Samtidig hektes de norske filmene av ti på topp-listen.

Spider-man: No Way Home har slått alle tidligere omsetningsrekorder i Norge, melder distributøren SF Studios i en euforisk pressemelding. Den åpnet med en rekordomsetning på 24,45 millioner kroner og har rundet 175 000 besøkende. Den forrige rekorden sto James Bond for høsten 2021, med 22,7 millioner i omsetning på James Bond: No Time to Die.

Spider-Man: No Way Home er også den største åpningen til en Sony Pictures film noensinne, og den største Marvel-åpningen i Norge.

Dette er en kraftig boost for kino-Norge etter en periode med strenge restriksjoner som har gjort det vanskelig å drive kino. Kinoene har fortsatt en makskapasitet på 200 personer eller 50 prosent.

«Dette er en helt fantastisk åpning. Vi er bare en uke etter at de strenge restriksjonene på kino er hevet, og nå et slikt resultat allerede, er helt enestående. Dette hadde ikke vært mulig uten en tålmodige fans, fantastisk film og flinke kinoer», sier distribusjonsansvarlig hos SF Studios, Atle Ellingsen.

Forrige uke åpnet regjeringen for opptil 1500 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser. Men det hersker usikkerhet med hensyn til hvordan de nye reglene skal tolkes, og mye tyder på at det i realiteten ikke vil innebære noen markant endring av den forrige grensen på maks 200 personer (les mer om det her)

Samtidig ser vi at de norske filmene er hektet av ti på topp-listen. Tre nøtter til Askepott ligger nå på en 11.plass med totalt 594 920 besøkende. På 12.plass følger Verdens verste menneske som har rundet 226 000 besøkende.

MENY