Nye norske spillefilmer presenteres i Gøteborg

Nye norske spillefilmer presenteres i Gøteborg

Nye norske spillefilmprosjekter presenteres under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg, deriblant av Gunnar Vikene , Kajsa Næss og Brwa Vahabpour.

Foto: Pål Sverre Hagen og Kristoffer Joner medvirker i «Krigsseileren»

Nordic Film Market (NFM) er Gøteborgfestivalens svar på Haugesundfestivalens New Nordic Films – en mønstring av nye nordiske prosjekter. Men den er også et møtested der nye nordiske coproduksjoner planlegges og vises. NFM er derfor den fremste visningsarenaen for norsk film utenfor Norge. I år deltar en rekke filmer i arrangementets Works in progress-sesjon. Blant de finner vi allerede godt kjente titler som Gunnar Vikenes Krigsseileren og Kajsa Næss’ Titina, men også Mona Hoel og Erika Calmeyer er snart klare med spillefilmene Storm og Natt. Det er også Leiv Igor Devold med Norwegian Dream.

Det er i år påmeldt over 400 deltakere til NFM og programmet der til sammen 50 nye nordiske spillefilmer vises. I likhet med i fjor gjennomføres programmet både digitalt og fysisk. Tradisjonen tro er tidligere vinnere av Nordic Talent-prisene invitert tilbake for å presentere et spillefilmprosjekt i Discovery-programmet. Fra norsk side kommer Brwa Vahabpour som var Nordic Talents Special Mention-vinner i 2018. Han skal pitche Europa, en historie «om kurdisk-norske Akam som lever et komfortabelt liv i Oslo, helt til den dagen hans onkel ankommer som ulovlig innvandrer». Renée Mlodyszewski produserer for True Content Entertainment. Også Gunhild Enger skal pitche Stone Life, med Ingvild Evjemo og Håkon Øverås i 4 ½ som produsenter.

Deltakerne under WiP Nordic Film Market 2020:

The Great Silence av Katrine Bricks (Monolit Film, Danmark

The Quiet Migration av Malene Choi (Manna Film, Danmark)

Unruly av Malou Reymann (Nordisk Film Production, Danmark)

The Cake Dynasty av Christian Lollike, (Tales Inc, Danmark)

The Kiss av Bille August, (Nordisk Film, Danmark)

Hit Big av JP Valkeapää (Lomeetta, Finland

Siblings av Saara Cantell (Making Movies, Finland)

War Sailor av Gunnar Vikene (Mer Film, Norge)

Titina av Katja Næss (Mikrofilm, Norge)

Night av Mona Johanne Hoel (Freedom From Fear, Norge)

Storm av Erika Calmeyer (Paradox, Norge)

Norwegian Dream av Leiv Igor Devold (Spætt film, Norge)

Dogborn av Isabella Carbonell (Memento Film, Sweden)

Burn All My Letters av Björn Runge (SF Studios, Sweden)

The Andersson Brothers av Johanna Bernhardsson (Cinenic Film, Sweden)

Exodus av Abbe Hassan (B-Reel Films, Sweden)

Road Trip with Mom av Hilmar Oddsson (Ursus Parvus, Iceland).

 

Nye norske spillefilmer presenteres i Gøteborg

Nye norske spillefilmer presenteres i Gøteborg

Nye norske spillefilmprosjekter presenteres under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg, deriblant av Gunnar Vikene , Kajsa Næss og Brwa Vahabpour.

Foto: Pål Sverre Hagen og Kristoffer Joner medvirker i «Krigsseileren»

Nordic Film Market (NFM) er Gøteborgfestivalens svar på Haugesundfestivalens New Nordic Films – en mønstring av nye nordiske prosjekter. Men den er også et møtested der nye nordiske coproduksjoner planlegges og vises. NFM er derfor den fremste visningsarenaen for norsk film utenfor Norge. I år deltar en rekke filmer i arrangementets Works in progress-sesjon. Blant de finner vi allerede godt kjente titler som Gunnar Vikenes Krigsseileren og Kajsa Næss’ Titina, men også Mona Hoel og Erika Calmeyer er snart klare med spillefilmene Storm og Natt. Det er også Leiv Igor Devold med Norwegian Dream.

Det er i år påmeldt over 400 deltakere til NFM og programmet der til sammen 50 nye nordiske spillefilmer vises. I likhet med i fjor gjennomføres programmet både digitalt og fysisk. Tradisjonen tro er tidligere vinnere av Nordic Talent-prisene invitert tilbake for å presentere et spillefilmprosjekt i Discovery-programmet. Fra norsk side kommer Brwa Vahabpour som var Nordic Talents Special Mention-vinner i 2018. Han skal pitche Europa, en historie «om kurdisk-norske Akam som lever et komfortabelt liv i Oslo, helt til den dagen hans onkel ankommer som ulovlig innvandrer». Renée Mlodyszewski produserer for True Content Entertainment. Også Gunhild Enger skal pitche Stone Life, med Ingvild Evjemo og Håkon Øverås i 4 ½ som produsenter.

Deltakerne under WiP Nordic Film Market 2020:

The Great Silence av Katrine Bricks (Monolit Film, Danmark

The Quiet Migration av Malene Choi (Manna Film, Danmark)

Unruly av Malou Reymann (Nordisk Film Production, Danmark)

The Cake Dynasty av Christian Lollike, (Tales Inc, Danmark)

The Kiss av Bille August, (Nordisk Film, Danmark)

Hit Big av JP Valkeapää (Lomeetta, Finland

Siblings av Saara Cantell (Making Movies, Finland)

War Sailor av Gunnar Vikene (Mer Film, Norge)

Titina av Katja Næss (Mikrofilm, Norge)

Night av Mona Johanne Hoel (Freedom From Fear, Norge)

Storm av Erika Calmeyer (Paradox, Norge)

Norwegian Dream av Leiv Igor Devold (Spætt film, Norge)

Dogborn av Isabella Carbonell (Memento Film, Sweden)

Burn All My Letters av Björn Runge (SF Studios, Sweden)

The Andersson Brothers av Johanna Bernhardsson (Cinenic Film, Sweden)

Exodus av Abbe Hassan (B-Reel Films, Sweden)

Road Trip with Mom av Hilmar Oddsson (Ursus Parvus, Iceland).

 

MENY