Nye dokumentarer om «Chirag og Magdi» og Taliban

Nye dokumentarer om «Chirag og Magdi» og Taliban

Tommy Gulliksen, Anders Hammer og Silje Evensmo Jacobsen fikk mest da Viken filmsenter ga årets første tildeling. Les mer om de nye prosjektene.

Tommy Gulliksens dokumentar Når knoklene blir til gele var et utradisjonelt portrett av Michael Krohn, frontfigur, vokalist og låtskriver i Raga Rockers. Vi vet ikke om hans planlagte dokumentar om Chirag og Magdi i Karpe har den samme tilnærmingen. Prosjektet er blant de som fikk mest under Viken filmsenters første tildelingsrunde for 2022. Produsent er Oslo pictures ved Andrea Ottmar og som co-regissør har han Erik Treimann.

«I dokumentaren «Chirag & Magdi» følger vi to av Norges største popstjerner gjennom to dramatiske år hvor de investerer alt av penger og tid i et «immersive» konsert-teater som kun skal fremføres for 100 personer. Prosjektet skulle være tidenes gave til fansen og en kreativ oppvåkning etter 20 år som artister, men kostet dem nesten karrien og vennskapet. «Chirag & Magdi» er en film om kjærlighet. Hvorfor fortsette sammen når man har oppnådd tilsynelatende alt?»

Blant de øvrige prosjektene som får de største summene finner vi Anders Hammer som er tilbake i Afghanistan med produksjonen Talibans retur til makten, som fokuserer spesielt på unge kvinners situasjon i det nye regimet. Hva skjer med menneskerettighetene når Talibans strenge religiøse lover og regler skal gjennomsyre hele Afghanistan?

Silje Evensmo Jacobsen har regissert flere dokumentarfilmer og serier, og er kanskje mest kjent for å stå bak Team Ingebrigtsen og nå sist Tro kan flytte fjell. Vi vet ikke mye om Ukjent Landskap, som er produsert av Mari Bakke Riise i A5 Film. «En familie lever ut drømmen om et alternativt liv i naturen, men de står i fare for å miste alt da mammaen dør av kreft. Hvordan fortsetter man å leve når man mister det kjæreste man har?»

Det er film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen som står bak tildelingene. Hun gjør oppmerksom på at 2020 var preget av unntakstilstand under pandemien med stor spredning av tilskuddsmidler. «I 2021 kunne vi komme tilbake til det som var grunntanken med omleggingen (av Vikens tilskuddsordning): å kunne øke fleksibiliteten med mindre tilskudd for prosjekter i utforskende fase, samtidig som vi har mulighet til å gå inn med større summer for prosjekter som er i ferd med å gå i produksjon.»

Du kan lese mer om de øvrige tildelingene her – blant annet til Julian Nazario Vargas, Kristine Gausereide Jacobsen og Thea Haavet.

Nye dokumentarer om «Chirag og Magdi» og Taliban

Nye dokumentarer om «Chirag og Magdi» og Taliban

Tommy Gulliksen, Anders Hammer og Silje Evensmo Jacobsen fikk mest da Viken filmsenter ga årets første tildeling. Les mer om de nye prosjektene.

Tommy Gulliksens dokumentar Når knoklene blir til gele var et utradisjonelt portrett av Michael Krohn, frontfigur, vokalist og låtskriver i Raga Rockers. Vi vet ikke om hans planlagte dokumentar om Chirag og Magdi i Karpe har den samme tilnærmingen. Prosjektet er blant de som fikk mest under Viken filmsenters første tildelingsrunde for 2022. Produsent er Oslo pictures ved Andrea Ottmar og som co-regissør har han Erik Treimann.

«I dokumentaren «Chirag & Magdi» følger vi to av Norges største popstjerner gjennom to dramatiske år hvor de investerer alt av penger og tid i et «immersive» konsert-teater som kun skal fremføres for 100 personer. Prosjektet skulle være tidenes gave til fansen og en kreativ oppvåkning etter 20 år som artister, men kostet dem nesten karrien og vennskapet. «Chirag & Magdi» er en film om kjærlighet. Hvorfor fortsette sammen når man har oppnådd tilsynelatende alt?»

Blant de øvrige prosjektene som får de største summene finner vi Anders Hammer som er tilbake i Afghanistan med produksjonen Talibans retur til makten, som fokuserer spesielt på unge kvinners situasjon i det nye regimet. Hva skjer med menneskerettighetene når Talibans strenge religiøse lover og regler skal gjennomsyre hele Afghanistan?

Silje Evensmo Jacobsen har regissert flere dokumentarfilmer og serier, og er kanskje mest kjent for å stå bak Team Ingebrigtsen og nå sist Tro kan flytte fjell. Vi vet ikke mye om Ukjent Landskap, som er produsert av Mari Bakke Riise i A5 Film. «En familie lever ut drømmen om et alternativt liv i naturen, men de står i fare for å miste alt da mammaen dør av kreft. Hvordan fortsetter man å leve når man mister det kjæreste man har?»

Det er film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen som står bak tildelingene. Hun gjør oppmerksom på at 2020 var preget av unntakstilstand under pandemien med stor spredning av tilskuddsmidler. «I 2021 kunne vi komme tilbake til det som var grunntanken med omleggingen (av Vikens tilskuddsordning): å kunne øke fleksibiliteten med mindre tilskudd for prosjekter i utforskende fase, samtidig som vi har mulighet til å gå inn med større summer for prosjekter som er i ferd med å gå i produksjon.»

Du kan lese mer om de øvrige tildelingene her – blant annet til Julian Nazario Vargas, Kristine Gausereide Jacobsen og Thea Haavet.

MENY