«Trond Giske – Makta rår» til TIFF 2022

«Trond Giske – Makta rår» til TIFF 2022

Portrettet av politikeren Trond Giskes vekst og fall får norgespremiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar. Se den nye traileren her.

Trond Giske – Makta rår, Håvard Bustnes sitt portrett av politikeren Trond Giskes vekst og fall (og, som filmen også berører, hans mulige gjenoppstandelse) får norgespremiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar. Filmen hadde sin internasjonale premiere under IDFA i november der den fikk god mottakelse.

Bustnes har gjennom mange år ønsket å lage et portrett av Giske, lenge før kontroversene rundt politikeren nådde sitt klimaks for et par år siden. For 20 år siden sendte han en henvendelse til Giske første gangen, i håp om å kunne følge «en av Norges mest lovende unge politikere». Ideen var å filme fram til politikeren kanskje ble statsminister, men Giske svarte aldri på henvendelsen. «Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende «damehistorier».

Vi siterer fra festivalens omtale av filmen:

«Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp leder til at Giske trekker seg som nestleder i AP. Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Etter at media publiserte de første anklagene mot Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere.»

Lisa Hoen, festivalsjef i TIFF, mener det er en god og interessant film om politikk, makt, #metoo og medias rolle.

– I filmen kommer vi tett på Giske og følger utviklingen i hans politiske karriere etter at varslingene mot han begynner å komme frem. Filmen viser hvordan #metoo-bevegelsen har påvirket norsk politikk, det norske samfunnet og ført til holdningsendringer blant oss alle. Det er en relevant film om et veldig viktig fenomen i vår tid, sier

Håvard Bustnes har regissert og produsert dokumentarfilm i over 20 år. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med filmen Blod & ære i 2008 som vant en rekke priser, inkludert Amandaprisen for beste dokumentarfilm. Hans filmer har vært vist på flere av verdens største filmfestivaler og Bustnes deltok også på TIFF i 2018 med sin forrige film Hatets vugge, om det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i Hellas.

Trond Giske – Makta rår får norgespremiere på TIFF tirsdag 18. januar. Filmen har ordinær kinopremiere i Norge 18. mars og distribueres av Storytelling Media.

«Trond Giske – Makta rår» til TIFF 2022

«Trond Giske – Makta rår» til TIFF 2022

Portrettet av politikeren Trond Giskes vekst og fall får norgespremiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar. Se den nye traileren her.

Trond Giske – Makta rår, Håvard Bustnes sitt portrett av politikeren Trond Giskes vekst og fall (og, som filmen også berører, hans mulige gjenoppstandelse) får norgespremiere på Tromsø internasjonale filmfestival i januar. Filmen hadde sin internasjonale premiere under IDFA i november der den fikk god mottakelse.

Bustnes har gjennom mange år ønsket å lage et portrett av Giske, lenge før kontroversene rundt politikeren nådde sitt klimaks for et par år siden. For 20 år siden sendte han en henvendelse til Giske første gangen, i håp om å kunne følge «en av Norges mest lovende unge politikere». Ideen var å filme fram til politikeren kanskje ble statsminister, men Giske svarte aldri på henvendelsen. «Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende «damehistorier».

Vi siterer fra festivalens omtale av filmen:

«Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp leder til at Giske trekker seg som nestleder i AP. Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Etter at media publiserte de første anklagene mot Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere.»

Lisa Hoen, festivalsjef i TIFF, mener det er en god og interessant film om politikk, makt, #metoo og medias rolle.

– I filmen kommer vi tett på Giske og følger utviklingen i hans politiske karriere etter at varslingene mot han begynner å komme frem. Filmen viser hvordan #metoo-bevegelsen har påvirket norsk politikk, det norske samfunnet og ført til holdningsendringer blant oss alle. Det er en relevant film om et veldig viktig fenomen i vår tid, sier

Håvard Bustnes har regissert og produsert dokumentarfilm i over 20 år. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med filmen Blod & ære i 2008 som vant en rekke priser, inkludert Amandaprisen for beste dokumentarfilm. Hans filmer har vært vist på flere av verdens største filmfestivaler og Bustnes deltok også på TIFF i 2018 med sin forrige film Hatets vugge, om det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i Hellas.

Trond Giske – Makta rår får norgespremiere på TIFF tirsdag 18. januar. Filmen har ordinær kinopremiere i Norge 18. mars og distribueres av Storytelling Media.

MENY