«Tre nøtter til Askepott» trosser pandemien

«Tre nøtter til Askepott» trosser pandemien

Til tross for pandemi og koronatiltak: «Tre nøtter til Askepott» er blant de ti mest sette norske kinofilmene i moderne tid.

Kinobesøket til Tre nøtter til Askepott rammes av pandemien og de nye koronatiltakene, men filmen fortsetter å klatre på listene, og har nå funnet sin plass på den prestisjetunge lista over de ti mest sette norske kinofilmene i moderne tid, melder Kulturmeglerne.

«Kinotallene har gått markant ned siden smitten økte fra midt i november og nye koronatiltak gjorde sitt inntog, men Tre nøtter til Askepott markerer seg som en film publikum fortsatt prioriterer på kino. Nå har besøket passert 500 000, og dermed er filmen inne på topp 10 over de best besøkte norske filmene i moderne tid.»

Allerede etter premierehelgen 12. november gikk Tre nøtter til Askepott rett inn på kinotoppen med over 100 000 besøkende. Dette ga filmen den tredje beste åpningshelgen for en norsk familiefilm gjennom historien.

– I all elendigheten er det en glede å se at når publikum går på kino, prioriterer de å få med seg Tre nøtter til Askepott. Vi skulle selvfølgelig gjerne sett hvor langt den kunne nådd under normale forhold, for spådommene var opp mot millionen, men dette er uansett en seier for oss som har laget filmen, sier produsent  Frederick P N Howard i Storm Films.

– Drømmen nå blir å slå James Bond, så nå håper vi at alle som ikke har fått sett filmen går på kino. Over hele landet er kinoene er åpne gjennom jula og smittevernet er på topp. All statistikk tilsier at det er trygt å gå på kino.

Om filmen
Tre nøtter til Askepott er en storslagen nyinnspilling av den folkekjære juletradisjonen. Bli med Askepott inn i snøtunge skoger, og opp på det gnistrende norske høyfjellet i hennes kamp mot den onde stemoren. Astrid Smeplass spillefilmdebuterer i hovedrollen som Askepott, med seg har hun et stjernespekket og fargerikt skuespillerlag. Det blir et heseblesende ritt, briljant bueskyting og selvfølgelig – slottsball med vanvittige kjoler og en solid porsjon magi.

I rollene: Astrid Smeplass, Cengiz Al, Ellen Dorrit Petersen, Thorbjørn Harr, Nils Jørgen Kaalstad, Kristofer Hivju, Bjørn Sundquist, Nader Khademi, Anne Marit Jacobsen, Jonis Josef, Ingrid Giæver, Sjur Vatne Brean, Arthur Hakalahti, Nasrin Khusrawi, Toivo Ty Terjesen

Regi: Cecilie Mosli
Produsent: Frederick P. N. Howard & Petter J. Borgli
Manus: Kamilla Krogsveen, Karsten Fullu, Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen
Manus er basert på filmen «Tri orísky pro Popelku» av Václav Vorlíček
Produksjonsselskap: Storm Films AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS

«Tre nøtter til Askepott» trosser pandemien

«Tre nøtter til Askepott» trosser pandemien

Til tross for pandemi og koronatiltak: «Tre nøtter til Askepott» er blant de ti mest sette norske kinofilmene i moderne tid.

Kinobesøket til Tre nøtter til Askepott rammes av pandemien og de nye koronatiltakene, men filmen fortsetter å klatre på listene, og har nå funnet sin plass på den prestisjetunge lista over de ti mest sette norske kinofilmene i moderne tid, melder Kulturmeglerne.

«Kinotallene har gått markant ned siden smitten økte fra midt i november og nye koronatiltak gjorde sitt inntog, men Tre nøtter til Askepott markerer seg som en film publikum fortsatt prioriterer på kino. Nå har besøket passert 500 000, og dermed er filmen inne på topp 10 over de best besøkte norske filmene i moderne tid.»

Allerede etter premierehelgen 12. november gikk Tre nøtter til Askepott rett inn på kinotoppen med over 100 000 besøkende. Dette ga filmen den tredje beste åpningshelgen for en norsk familiefilm gjennom historien.

– I all elendigheten er det en glede å se at når publikum går på kino, prioriterer de å få med seg Tre nøtter til Askepott. Vi skulle selvfølgelig gjerne sett hvor langt den kunne nådd under normale forhold, for spådommene var opp mot millionen, men dette er uansett en seier for oss som har laget filmen, sier produsent  Frederick P N Howard i Storm Films.

– Drømmen nå blir å slå James Bond, så nå håper vi at alle som ikke har fått sett filmen går på kino. Over hele landet er kinoene er åpne gjennom jula og smittevernet er på topp. All statistikk tilsier at det er trygt å gå på kino.

Om filmen
Tre nøtter til Askepott er en storslagen nyinnspilling av den folkekjære juletradisjonen. Bli med Askepott inn i snøtunge skoger, og opp på det gnistrende norske høyfjellet i hennes kamp mot den onde stemoren. Astrid Smeplass spillefilmdebuterer i hovedrollen som Askepott, med seg har hun et stjernespekket og fargerikt skuespillerlag. Det blir et heseblesende ritt, briljant bueskyting og selvfølgelig – slottsball med vanvittige kjoler og en solid porsjon magi.

I rollene: Astrid Smeplass, Cengiz Al, Ellen Dorrit Petersen, Thorbjørn Harr, Nils Jørgen Kaalstad, Kristofer Hivju, Bjørn Sundquist, Nader Khademi, Anne Marit Jacobsen, Jonis Josef, Ingrid Giæver, Sjur Vatne Brean, Arthur Hakalahti, Nasrin Khusrawi, Toivo Ty Terjesen

Regi: Cecilie Mosli
Produsent: Frederick P. N. Howard & Petter J. Borgli
Manus: Kamilla Krogsveen, Karsten Fullu, Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen
Manus er basert på filmen «Tri orísky pro Popelku» av Václav Vorlíček
Produksjonsselskap: Storm Films AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS

MENY