Lars Skorpen med ny film

Lars Skorpen med ny film

Vestnorsk runder av filmåret med to produksjonstilskudd og en lang rekke utviklingstilskudd. Les mer om prosjektene her.

Under årets siste tildelinger fra Vestnorsk filmsenter ble to prosjekter tildelt produksjonstilskudd: Lars Skorpens kortfilm Blodet i oss og Sturla Pilskogs dokumentar Dropen. Det ble også bevilget utviklingstilskudd til 8 nye prosjekter.

Blodet i oss er en 7 minutters metaforisk fiksjonsfilm, heter det i beskrivelsen: «Andrea er lam fra livet og ned men hennes armer er sterke og hun nyter å bruke kroppen. På en treningstur en vakker sommerdag blir Andrea ydmyket og mobbet helt til situasjonen snur og hun er den som har makten; hva vil hun så bruke den til?»

Manus og regi er ved Skorpen. Produsent er Blinkfilm ved Njål Lambrechts. Prosjektet tildeldes 375 000 kroner. Filmkonsulent, Lasse Gallefoss, som nylig sluttet i sin stilling, ser for seg at Blodet i oss kan bli «en morsom, men også alvorlig, historie om hva et menneske kan drives til å gjøre mot sine medmennesker».

Pilskogs Dropen er på 30 minutter og mottar 350 000 kroner. Manus, regi og produksjon er ved Pilskog.

Gallefoss omtaler Dropen som «en filmskapers møte med et musikkstykket som blir en personlig og kunstnerisk dokumentar om avstanden og nærheten mellom mennesker.»

«Komponisten Magnar Åm har skapt ein fiolinkonsert inspirert av ei vandring i ei dryppsteinsgrotte. Ein gong i veka fell ein drope frå stalaktitten og treff stalagmitten. Sakte, i løpet av millionar av år veks dei saman. I dette tidsperspektiv er mennesket sitt liv nådelaust kort – men kan ein likevel få auge på livet i dropen som fell? Filmregissøren vil skape eit filmatisk verk basert på komposisjonen og finne inn til sin eigen drope.»

En rekke prosjekter fikk utviklingstilskudd. Her finner vi nye samarbeidsprosjekter av Elin Sander,  Elisabeth Kleppe og Kieran Kolle, en kunstdokumentar av Skafti Gudmundsson og en animert tv-serie for barn av Kristine Knudsen – for å nevne noen. Les mer om disse prosjektene her.

Lars Skorpen med ny film

Lars Skorpen med ny film

Vestnorsk runder av filmåret med to produksjonstilskudd og en lang rekke utviklingstilskudd. Les mer om prosjektene her.

Under årets siste tildelinger fra Vestnorsk filmsenter ble to prosjekter tildelt produksjonstilskudd: Lars Skorpens kortfilm Blodet i oss og Sturla Pilskogs dokumentar Dropen. Det ble også bevilget utviklingstilskudd til 8 nye prosjekter.

Blodet i oss er en 7 minutters metaforisk fiksjonsfilm, heter det i beskrivelsen: «Andrea er lam fra livet og ned men hennes armer er sterke og hun nyter å bruke kroppen. På en treningstur en vakker sommerdag blir Andrea ydmyket og mobbet helt til situasjonen snur og hun er den som har makten; hva vil hun så bruke den til?»

Manus og regi er ved Skorpen. Produsent er Blinkfilm ved Njål Lambrechts. Prosjektet tildeldes 375 000 kroner. Filmkonsulent, Lasse Gallefoss, som nylig sluttet i sin stilling, ser for seg at Blodet i oss kan bli «en morsom, men også alvorlig, historie om hva et menneske kan drives til å gjøre mot sine medmennesker».

Pilskogs Dropen er på 30 minutter og mottar 350 000 kroner. Manus, regi og produksjon er ved Pilskog.

Gallefoss omtaler Dropen som «en filmskapers møte med et musikkstykket som blir en personlig og kunstnerisk dokumentar om avstanden og nærheten mellom mennesker.»

«Komponisten Magnar Åm har skapt ein fiolinkonsert inspirert av ei vandring i ei dryppsteinsgrotte. Ein gong i veka fell ein drope frå stalaktitten og treff stalagmitten. Sakte, i løpet av millionar av år veks dei saman. I dette tidsperspektiv er mennesket sitt liv nådelaust kort – men kan ein likevel få auge på livet i dropen som fell? Filmregissøren vil skape eit filmatisk verk basert på komposisjonen og finne inn til sin eigen drope.»

En rekke prosjekter fikk utviklingstilskudd. Her finner vi nye samarbeidsprosjekter av Elin Sander,  Elisabeth Kleppe og Kieran Kolle, en kunstdokumentar av Skafti Gudmundsson og en animert tv-serie for barn av Kristine Knudsen – for å nevne noen. Les mer om disse prosjektene her.

MENY