Anne Sewitskys BBC-serie utløser skandale-oppslag

Anne Sewitskys BBC-serie utløser skandale-oppslag

BBC-serien «A Very British Scandal», med regi av Anne Sewitsky, skaper overskrifter i Storbritannia etter premieren i romjulen. Kvalitetsavisene gir serien gode kritikker, mens tabloidene på nytt lager skandaleoppslag.

I romjulen var det britisk premiere på dramaserien A Very British Scandal med Claire Foy (foto) og Paul Bettany i de sentrale rollene. Anne Sewitsky har regien på alle episodene og står også oppført som produsent. Foy spiller den skandaleombruste Hertuginnen av Argyll som dominerte forsidene på de britiske tabloidavisene gjennom store deler av 1960-tallet. Hennes største synd var at hun var åpen på det alle visste foregikk blant den britiske overklassen: man giftet seg til status, men lå med hvem man ville.

Da Sewitsky var gjest i podcasten Filmsamtalen tidligere i desember kunne hun fortelle om arbeidet med serien som er en samproduksjon mellom BBC og Amazon Studios (serien får premiere på Amazon Prime til våren). Hun ga også uttrykk for en viss engstelse for hvordan de britiske tabloidene – som i flere tiår hadde hertuginnen som skyteskive – ville forholde seg til serien.

Og ganske riktig: noen av tabloidene er kritiske til framstillingen av hertuginnen og medias rolle. Men i hovedsak er de fortsatt mest opptatt av å fråtse i detaljene rundt hertuginnens sexliv, og ikke minst: hvem var egentlig den mystiske «hodeløse» mannen på fotografiet som ble brukt mot hertuginnen under skilsmisse-oppgjøret?

Kritikerne synes mer fornøyde med serien enn avisenes tabloide vinklinger gir inntrykk av. Claire Foy er mesterlig i rollen som hertuginnen, skriver The Guardians anmelder som gir serien full pott på stjernebarometeret. Også The Independent gir serien toppscore: Claire Foy og Paul Bettany takler en aristokratisk sex-skandale som er like medrivende som forløperen A Very English Scandal, mener avisens kritiker.

Anne Sewitsky ble invitert inn som regissør og medskaper på A Very British Scandal av BBC som ønsket noen utenfra til å titte inn i denne erkebritiske historien. Hun har regien på alle episodene og står også oppført som produsent. Det har gitt henne større innflytelse enn på noen av hennes tidligere serier, kunne hun fortelle i podcast-samtalen med Kjetil Lismoen.

Hun kunne også fortelle om opplevelsen av å møte Claire Foy og Paul Bettany på hjemmebane. Hvordan gi så suverene skuespillere, som er flasket opp med Shakespeare og nylig oppnådd global stjernestatus med The Crown og Wanda Vision, kreativ motstand? Alt dette kan du høre mer om i Filmsamtalen.

Anne Sewitskys BBC-serie utløser skandale-oppslag

Anne Sewitskys BBC-serie utløser skandale-oppslag

BBC-serien «A Very British Scandal», med regi av Anne Sewitsky, skaper overskrifter i Storbritannia etter premieren i romjulen. Kvalitetsavisene gir serien gode kritikker, mens tabloidene på nytt lager skandaleoppslag.

I romjulen var det britisk premiere på dramaserien A Very British Scandal med Claire Foy (foto) og Paul Bettany i de sentrale rollene. Anne Sewitsky har regien på alle episodene og står også oppført som produsent. Foy spiller den skandaleombruste Hertuginnen av Argyll som dominerte forsidene på de britiske tabloidavisene gjennom store deler av 1960-tallet. Hennes største synd var at hun var åpen på det alle visste foregikk blant den britiske overklassen: man giftet seg til status, men lå med hvem man ville.

Da Sewitsky var gjest i podcasten Filmsamtalen tidligere i desember kunne hun fortelle om arbeidet med serien som er en samproduksjon mellom BBC og Amazon Studios (serien får premiere på Amazon Prime til våren). Hun ga også uttrykk for en viss engstelse for hvordan de britiske tabloidene – som i flere tiår hadde hertuginnen som skyteskive – ville forholde seg til serien.

Og ganske riktig: noen av tabloidene er kritiske til framstillingen av hertuginnen og medias rolle. Men i hovedsak er de fortsatt mest opptatt av å fråtse i detaljene rundt hertuginnens sexliv, og ikke minst: hvem var egentlig den mystiske «hodeløse» mannen på fotografiet som ble brukt mot hertuginnen under skilsmisse-oppgjøret?

Kritikerne synes mer fornøyde med serien enn avisenes tabloide vinklinger gir inntrykk av. Claire Foy er mesterlig i rollen som hertuginnen, skriver The Guardians anmelder som gir serien full pott på stjernebarometeret. Også The Independent gir serien toppscore: Claire Foy og Paul Bettany takler en aristokratisk sex-skandale som er like medrivende som forløperen A Very English Scandal, mener avisens kritiker.

Anne Sewitsky ble invitert inn som regissør og medskaper på A Very British Scandal av BBC som ønsket noen utenfra til å titte inn i denne erkebritiske historien. Hun har regien på alle episodene og står også oppført som produsent. Det har gitt henne større innflytelse enn på noen av hennes tidligere serier, kunne hun fortelle i podcast-samtalen med Kjetil Lismoen.

Hun kunne også fortelle om opplevelsen av å møte Claire Foy og Paul Bettany på hjemmebane. Hvordan gi så suverene skuespillere, som er flasket opp med Shakespeare og nylig oppnådd global stjernestatus med The Crown og Wanda Vision, kreativ motstand? Alt dette kan du høre mer om i Filmsamtalen.

MENY