33 nye norske filmer er kjøpt inn til Filmbib

33 nye norske filmer er kjøpt inn til Filmbib

33 dokumentar- og kortfilmer, deriblant «A-Ha The Movie» og «Generasjon Utøya», er kjøpt inn til strømmetjenesten Filmbib. Her kan du lese mer om filmene.

Norsk filminstitutt kjøper inn 33 nye filmer til distribusjon gjennom strømmetjenesten Filmbib.

Formålet med NFIs innkjøpsordning «er å gjøre mangfoldet av norskproduserte dokumentar- og kortfilmer mer tilgjengelig for publikum, og styrke filmformidlingen på norske bibliotek».

Alle de nye filmene blir lagt ut i strømmetjenesten Filmbib i løpet av vinteren, og vil være gratis tilgjengelig for bibliotekbrukere med nasjonale lånekort.

– Det er en glede å se variasjonen i alle filmene som sendes inn til Filmbib og dagens utvalg er intet unntak, sier Gunhild Enger, leder for utvalget som velger ut filmene som skal kjøpes inn.

– I høst har vi særlig lagt merke til mengden sterke og rykende ferske dokumentarer, som nå blir tilgjengelig gratis for alle som har et lånekort på landets biblioteker. Det er gøy å se hvordan Filmbib lykkes med å få inn filmer som nylig har hatt premier og at denne ordningen er like aktuell som andre store visningsplattformer som kino og tv. Filmene som nå blir del av Filmbib representerer en god spredning i både geografi, tematikk og mangfold.

Innkjøpsordningen er søknadsbasert og filmene blir nøye vurdert av et utvalg bestående av regissører, produsenter og bibliotekansatte. Utvalget har denne gang bestått av filmregissør Gunhild Enger, Jarle Bjørknes og Bodil Aga Aandstad.

Her er oversikt over filmene som blir kjøpt inn i denne omgang:

Dokumentarfilmer

A New Beginning, Substans Film As, regi: Ala’a Mohsen.  A-Ha The Movie, Motlys As, regi: Thomas Robsahm.  Enhver har rett til, Plymserafin, regi: Thomas Østbye.  For vi er gutta, Fuglene As, regi: Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen.  Generasjon Utøya, Fenris As, regi: Aslaug Holm og Sigve Endresen.  Monster, Helge Kallevik, regi: Helge Kallevik.  Oh, It Hertz!, Upnorth Film As, regi: Gunnar Hall Jensen.  Stol på meg, Motlys As, regi: Emil Trier.  Vinden snur, Aldeles As, regi: Kieran Kolle

Kortdokumentarer

Kor faen blei det av Norge? Rosenlund-Hauglid Film, regi: Signe Rosenlund-Hauglid.  Lykkejegerne, Folkefiender As, Runar Sørheim.  Ikke her nå (Not In Tanzania), Rosenlund-Hauglid Film, regi: Signe Rosenlund-Haugli

Kortfilmer

Alle andre, Anna Fredrikke Bjerke, regi: Anna Fredrikke Bjerke.  Amira – jenta som drømte i stedet, David Berget Film, regi: Annie Feldsott, David B. Berget.  Cor_1-A, New Dawn Productions Aa, regi: Simen Nyland.  Den som ler sist, Aase & Wiig As, regi: Ivar Aase.  Det er lov å si nei, Aurora of Norway, regi: Aurora Kollerud Nossen.  Eksponert, Anna Fredrikke Bjerke og Vilde Moberg, regi: Anna Fredrikke Bjerke.  Elveleie, Aldeles As, regi: Sylvelin Måkestad.  En eller to løgner, Them Girls As, regi: Odd Einar Ingebretsen.  Julenissens fall, Godt Sagt As, regi: Robert Depuis.  Karlsens i karantene, Tove Undheim, regi: Tove Undheim.  Lykke til, Film Related Goksøyr, regi: Mattis Ohana Goksøyr.  Neste dør, Vinterfilm As, regi: Sander Lid Fiskå.  Omriss, Anna Fredrikke Bjerke og Andrea Backstrom, regi: Anna Fredrikke Bjerke.  Ras, Aldeles As, regi: Simone Hooymans.  Stillhetens Uro, Vinterfilm AS, reig: Svein Molaug.  The Wonders Beneath the Sea, Twentyone Pictures As, regi: Ellen Ugelstad.  Tjenestemann, Staur Film As, regi: Jonas Grimeland.  True North, New Dawn Productions As, regi: Simen Nyland.  Ursa – Nordlysets sang, Ulvenfilm As, regi: Natalia Malykhina Bratli.  Vannskrekk, Blinkfilm As, regi: Vigdis Nielsen.  Zara og dei – Missekonkurransen, Piggsvin Film AS, regi: Nils Johan Lund og Bjørn Sortland


Mer om ordningen:

Innkjøpsordningen for film er opprettet ”for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet, for voksne og barn, og stimulere filmkulturen i Norge”. Et uavhengig utvalg vurderer hvilke filmer som skal inngå i ordningen basert på to årlige søknadsrunder. Utvalget består av tre medlemmer nominert av Norsk filmforbund, Virke Produsentforeningen, Norske Dramatikeres Forbund og Norske Filmregissører, samt en kandidat fra Deichman med filmkompetanse og bibliotekfaglig bakgrunn.


 

33 nye norske filmer er kjøpt inn til Filmbib

33 nye norske filmer er kjøpt inn til Filmbib

33 dokumentar- og kortfilmer, deriblant «A-Ha The Movie» og «Generasjon Utøya», er kjøpt inn til strømmetjenesten Filmbib. Her kan du lese mer om filmene.

Norsk filminstitutt kjøper inn 33 nye filmer til distribusjon gjennom strømmetjenesten Filmbib.

Formålet med NFIs innkjøpsordning «er å gjøre mangfoldet av norskproduserte dokumentar- og kortfilmer mer tilgjengelig for publikum, og styrke filmformidlingen på norske bibliotek».

Alle de nye filmene blir lagt ut i strømmetjenesten Filmbib i løpet av vinteren, og vil være gratis tilgjengelig for bibliotekbrukere med nasjonale lånekort.

– Det er en glede å se variasjonen i alle filmene som sendes inn til Filmbib og dagens utvalg er intet unntak, sier Gunhild Enger, leder for utvalget som velger ut filmene som skal kjøpes inn.

– I høst har vi særlig lagt merke til mengden sterke og rykende ferske dokumentarer, som nå blir tilgjengelig gratis for alle som har et lånekort på landets biblioteker. Det er gøy å se hvordan Filmbib lykkes med å få inn filmer som nylig har hatt premier og at denne ordningen er like aktuell som andre store visningsplattformer som kino og tv. Filmene som nå blir del av Filmbib representerer en god spredning i både geografi, tematikk og mangfold.

Innkjøpsordningen er søknadsbasert og filmene blir nøye vurdert av et utvalg bestående av regissører, produsenter og bibliotekansatte. Utvalget har denne gang bestått av filmregissør Gunhild Enger, Jarle Bjørknes og Bodil Aga Aandstad.

Her er oversikt over filmene som blir kjøpt inn i denne omgang:

Dokumentarfilmer

A New Beginning, Substans Film As, regi: Ala’a Mohsen.  A-Ha The Movie, Motlys As, regi: Thomas Robsahm.  Enhver har rett til, Plymserafin, regi: Thomas Østbye.  For vi er gutta, Fuglene As, regi: Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen.  Generasjon Utøya, Fenris As, regi: Aslaug Holm og Sigve Endresen.  Monster, Helge Kallevik, regi: Helge Kallevik.  Oh, It Hertz!, Upnorth Film As, regi: Gunnar Hall Jensen.  Stol på meg, Motlys As, regi: Emil Trier.  Vinden snur, Aldeles As, regi: Kieran Kolle

Kortdokumentarer

Kor faen blei det av Norge? Rosenlund-Hauglid Film, regi: Signe Rosenlund-Hauglid.  Lykkejegerne, Folkefiender As, Runar Sørheim.  Ikke her nå (Not In Tanzania), Rosenlund-Hauglid Film, regi: Signe Rosenlund-Haugli

Kortfilmer

Alle andre, Anna Fredrikke Bjerke, regi: Anna Fredrikke Bjerke.  Amira – jenta som drømte i stedet, David Berget Film, regi: Annie Feldsott, David B. Berget.  Cor_1-A, New Dawn Productions Aa, regi: Simen Nyland.  Den som ler sist, Aase & Wiig As, regi: Ivar Aase.  Det er lov å si nei, Aurora of Norway, regi: Aurora Kollerud Nossen.  Eksponert, Anna Fredrikke Bjerke og Vilde Moberg, regi: Anna Fredrikke Bjerke.  Elveleie, Aldeles As, regi: Sylvelin Måkestad.  En eller to løgner, Them Girls As, regi: Odd Einar Ingebretsen.  Julenissens fall, Godt Sagt As, regi: Robert Depuis.  Karlsens i karantene, Tove Undheim, regi: Tove Undheim.  Lykke til, Film Related Goksøyr, regi: Mattis Ohana Goksøyr.  Neste dør, Vinterfilm As, regi: Sander Lid Fiskå.  Omriss, Anna Fredrikke Bjerke og Andrea Backstrom, regi: Anna Fredrikke Bjerke.  Ras, Aldeles As, regi: Simone Hooymans.  Stillhetens Uro, Vinterfilm AS, reig: Svein Molaug.  The Wonders Beneath the Sea, Twentyone Pictures As, regi: Ellen Ugelstad.  Tjenestemann, Staur Film As, regi: Jonas Grimeland.  True North, New Dawn Productions As, regi: Simen Nyland.  Ursa – Nordlysets sang, Ulvenfilm As, regi: Natalia Malykhina Bratli.  Vannskrekk, Blinkfilm As, regi: Vigdis Nielsen.  Zara og dei – Missekonkurransen, Piggsvin Film AS, regi: Nils Johan Lund og Bjørn Sortland


Mer om ordningen:

Innkjøpsordningen for film er opprettet ”for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet, for voksne og barn, og stimulere filmkulturen i Norge”. Et uavhengig utvalg vurderer hvilke filmer som skal inngå i ordningen basert på to årlige søknadsrunder. Utvalget består av tre medlemmer nominert av Norsk filmforbund, Virke Produsentforeningen, Norske Dramatikeres Forbund og Norske Filmregissører, samt en kandidat fra Deichman med filmkompetanse og bibliotekfaglig bakgrunn.


 

MENY