Vibeke Idsøe med film om Harald & Sonja

Vibeke Idsøe med film om Harald & Sonja

Vibeke Idsøe og Paradox skal lage filmen om kongeparets mye omtalte kamp for kjærligheten. Men hvem skal spille hovedrollene?

Foto: Harald, Sonja og Kong Olav som i starten motsatte seg forholdet (Scanpix)

Regissør Vibeke Idsøe og produsenten Paradox skal lage filmen Harald & Sonja. Eller «den utrolige historien om Norges kongepar, og deres ni år lange kamp for å få gifte seg».

Norsk filminstitutt bevilger 12 millioner kroner i tilskudd til Harald & Sonja gjennom NFIs markedsordning – en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial.

Det er ikke klart hvem som skal spille de to sentrale rollene i filmen. Vi vet heller ikke om historien er avklart med kongehuset eller om kongen og dronningen på noen som helst måte er involvert. Men vi vet at produsent Paradox hadde en god dialog med kongehuset under arbeidet med Kongens Nei

Filmen skal skildre hvordan «forlovelsen mellom to forelskede ledet til den største konstitusjonelle krisen i Norge siden krigen. Det engasjerte alt fra menigmann til den øverste politiske ledelse med statsministeren i spissen. Alle hadde en mening om Sonja og Harald. Det politiske spillet og dramaet som foregikk i kulissene, folkehetsen mot Sonja og hennes familie, medienes hardkjør, monarken som stilles overfor et umulig valg, og i sentrum for det hele to unge mennesker som kjemper for kjærligheten,» heter det i omtalen.

Harald & Sonja produseres av Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae og Thea Røhr Østvold i Paradox, og regisseres av Idsøe, kjent for Jakten på nyresteinen, 37 og et halvt og sist Løvekvinnen i 2016. Filmen har også fått utviklingstilskudd fra NFI tidligere.

Markedsordningen er en ordning for kinofilmer med et stort publikumspotensial. Det er et bransjepanel bestående av erfarne filmprodusenter og distributører, som basert på sin publikumsinnsikt, vurderer hvilken av filmene som har størst potensial for høyt billettsalg på kino. Det var totalt ni søkere i denne tilskuddsrunden.

Vibeke Idsøe med film om Harald & Sonja

Vibeke Idsøe med film om Harald & Sonja

Vibeke Idsøe og Paradox skal lage filmen om kongeparets mye omtalte kamp for kjærligheten. Men hvem skal spille hovedrollene?

Foto: Harald, Sonja og Kong Olav som i starten motsatte seg forholdet (Scanpix)

Regissør Vibeke Idsøe og produsenten Paradox skal lage filmen Harald & Sonja. Eller «den utrolige historien om Norges kongepar, og deres ni år lange kamp for å få gifte seg».

Norsk filminstitutt bevilger 12 millioner kroner i tilskudd til Harald & Sonja gjennom NFIs markedsordning – en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial.

Det er ikke klart hvem som skal spille de to sentrale rollene i filmen. Vi vet heller ikke om historien er avklart med kongehuset eller om kongen og dronningen på noen som helst måte er involvert. Men vi vet at produsent Paradox hadde en god dialog med kongehuset under arbeidet med Kongens Nei

Filmen skal skildre hvordan «forlovelsen mellom to forelskede ledet til den største konstitusjonelle krisen i Norge siden krigen. Det engasjerte alt fra menigmann til den øverste politiske ledelse med statsministeren i spissen. Alle hadde en mening om Sonja og Harald. Det politiske spillet og dramaet som foregikk i kulissene, folkehetsen mot Sonja og hennes familie, medienes hardkjør, monarken som stilles overfor et umulig valg, og i sentrum for det hele to unge mennesker som kjemper for kjærligheten,» heter det i omtalen.

Harald & Sonja produseres av Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae og Thea Røhr Østvold i Paradox, og regisseres av Idsøe, kjent for Jakten på nyresteinen, 37 og et halvt og sist Løvekvinnen i 2016. Filmen har også fått utviklingstilskudd fra NFI tidligere.

Markedsordningen er en ordning for kinofilmer med et stort publikumspotensial. Det er et bransjepanel bestående av erfarne filmprodusenter og distributører, som basert på sin publikumsinnsikt, vurderer hvilken av filmene som har størst potensial for høyt billettsalg på kino. Det var totalt ni søkere i denne tilskuddsrunden.

MENY