Viaplay med norsk «popcornverdig» krigsfilm

Viaplay med norsk «popcornverdig» krigsfilm

Viaplays første norske spillefilm «Gulltransporten» skildrer nordmennene som måtte stjele Norges gull før nazistene fikk tak i det. Jon Øigarden i hovedrollen lover en «popkornverdig» krigsfilm.

Viaplay høyner innsatsen i sin voksende norske produksjon med denne uhøytidelige tilnærmingen til en av krigshistoriens myteomspunne hendelser. Gulltransporten er dessuten kanalens første norske spillefilm.

«9. april 1940 okkuperer tyske soldater Norge. I hovedstaden har de tre mål: Kongen, regjeringen og den norske gullbeholdningen. Gulltransporten er en film om en uvanlig gjeng med motstandshelter som i all hemmelighet reddet den norske gullbeholdningen med tyske soldater og bombefly hakk i hæl».

Jon Øigarden spiller stortingssekretæren Fredrik Haslund – som ble satt til å lede den farlige ekspedisjonen.

«I løpet av noen kaotiske timer på okkupasjonsdagen satte han sammen et ganske tilfeldig knippe mennesker som ikke hadde militærtrening: Søsteren Nini, bankfunksjonæren, lastebilsjåfører og kanskje datidens største norske kjendis – dikteren Nordahl Grieg. Alle skulle snart begi seg ut på en hasardiøs reise som ble helt avgjørende for Norge som nasjon.»

«De påfølgende to månedene var 50 tonn gull på en landsomspennende tur. Fra Oslo via Hamar til Lillehammer, videre til Dombås og Åndalsnes, og derfra til Molde og videre til Tromsø før gullet kunne seile trygt ut med de allierte som vaktmannskap.»

I tillegg til Øigarden er Sven Nordin og Axel Bøyum også bekreftet til filmen, som regisseres av Børning­-regissør Hallvard Bræin. Manus er skrevet av Thomas Moldestad og Sofia Lersol Lund (som så ofte er ikke forfatterne nevnt i Viaplays egen pressemelding).

Øigarden lover en «popkornverdig» krigsfilm.

– Mange krigsfilmer blir veldig seriøse og skildrer forferdelige menneskelige tragedier. Gulltransporten skiller seg ut i sjangeren som en morsom og underholdende film med glimt i øyet. Seerne skal kunne slenge seg ned med popkorn i fanget og bli underholdt fra første sekund, sier Øigarden.

– Dette er en norsk film vi aldri har sett maken til. Historiske filmer har ofte en global appell, og jeg er overbevist om at Gulltransporten vil finne et stort publikum også utenfor Norge, tror innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Gulltransporten lages av produksjonsselskapet 74 Entertainment ved produsentene Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg. Eksekutiv produsent for NENT Group er Tanya Nanette Badendyck.

Innspillingen av Gulltransporten starter tidlig neste år. Forventet premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay mot slutten av 2022.

Viaplay med norsk «popcornverdig» krigsfilm

Viaplay med norsk «popcornverdig» krigsfilm

Viaplays første norske spillefilm «Gulltransporten» skildrer nordmennene som måtte stjele Norges gull før nazistene fikk tak i det. Jon Øigarden i hovedrollen lover en «popkornverdig» krigsfilm.

Viaplay høyner innsatsen i sin voksende norske produksjon med denne uhøytidelige tilnærmingen til en av krigshistoriens myteomspunne hendelser. Gulltransporten er dessuten kanalens første norske spillefilm.

«9. april 1940 okkuperer tyske soldater Norge. I hovedstaden har de tre mål: Kongen, regjeringen og den norske gullbeholdningen. Gulltransporten er en film om en uvanlig gjeng med motstandshelter som i all hemmelighet reddet den norske gullbeholdningen med tyske soldater og bombefly hakk i hæl».

Jon Øigarden spiller stortingssekretæren Fredrik Haslund – som ble satt til å lede den farlige ekspedisjonen.

«I løpet av noen kaotiske timer på okkupasjonsdagen satte han sammen et ganske tilfeldig knippe mennesker som ikke hadde militærtrening: Søsteren Nini, bankfunksjonæren, lastebilsjåfører og kanskje datidens største norske kjendis – dikteren Nordahl Grieg. Alle skulle snart begi seg ut på en hasardiøs reise som ble helt avgjørende for Norge som nasjon.»

«De påfølgende to månedene var 50 tonn gull på en landsomspennende tur. Fra Oslo via Hamar til Lillehammer, videre til Dombås og Åndalsnes, og derfra til Molde og videre til Tromsø før gullet kunne seile trygt ut med de allierte som vaktmannskap.»

I tillegg til Øigarden er Sven Nordin og Axel Bøyum også bekreftet til filmen, som regisseres av Børning­-regissør Hallvard Bræin. Manus er skrevet av Thomas Moldestad og Sofia Lersol Lund (som så ofte er ikke forfatterne nevnt i Viaplays egen pressemelding).

Øigarden lover en «popkornverdig» krigsfilm.

– Mange krigsfilmer blir veldig seriøse og skildrer forferdelige menneskelige tragedier. Gulltransporten skiller seg ut i sjangeren som en morsom og underholdende film med glimt i øyet. Seerne skal kunne slenge seg ned med popkorn i fanget og bli underholdt fra første sekund, sier Øigarden.

– Dette er en norsk film vi aldri har sett maken til. Historiske filmer har ofte en global appell, og jeg er overbevist om at Gulltransporten vil finne et stort publikum også utenfor Norge, tror innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Gulltransporten lages av produksjonsselskapet 74 Entertainment ved produsentene Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg. Eksekutiv produsent for NENT Group er Tanya Nanette Badendyck.

Innspillingen av Gulltransporten starter tidlig neste år. Forventet premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay mot slutten av 2022.

MENY