Satirisk dukkefilmserie fikk mest av Midtnorsk filmsenter

Satirisk dukkefilmserie fikk mest av Midtnorsk filmsenter

En mørk satirisk dukkefilmserie fikk mest da Midtnorsk filmsenter hadde sin tredje tildelingsrunde for året. Men også en lang rekke etablerte dokumentarister fikk tilskudd til utvikling av nye prosjekter. Les mer om de her.

16 trønderske film- og spillprosjekt får godt og vel 2,3 millioner kroner i støtte i årets tredje tildelingsrunde fra Midtnorsk filmsenter. Det største tilskuddet i denne runden går til Klipp og Lims dukkefilmserie for voksne, Bug City, med regi av Jøran Wærdahl (foto). Den beskrives som en «mørk, satirisk og spinnvill dukkeserie for voksne»:

«Etter at hennes skolestreik gikk totalt ad undas, må tenårings-flua Addie ty til drastiske grep for å få frem sitt klimabudskap, men å få overbevist de idiotiske og kyniske insektene i og rundt musikkbaren hvor hennes far jobber, viser seg å være lettere sagt enn gjort.»

Filmkonsulent Solveig Melkeraaen begrunner tildelingen på følgende måte:

«Jeg har stor tro på at selskapet Klipp og Lim har kompetansen som skal til for å oppnå et resultat av høy kunstnerisk kvalitet. De har lang erfaring med å lage og bruke dukker i sine produksjoner, og nå tar de steget videre med en hel dramaserie. Klipp og Lim har også ambisjoner om å viske ut grensen mellom live dukkespill og stopmotion, noe som også øker seriens visuelle originalitet.»

Kjersti Greger er produsent, Magnus Aspli har skrevet manus. Totalbudsjett er på 950 000, hvorav 350 000 er tilskudd fra Midnorsk filmsenter.

Det andre fiksjonsprosjektet som fikk tilskudd er Losing Nobody med manus og regi av Denise Hauser. Produsent er Tagline ved Ida H. Eldøen. «Kortfilmen handler om ufrivillig abort og tabu knyttet til dette. Losing Nobody er en historie som går i dybden av de sterke følelsene som svært mange kvinner må gjennom en eller flere ganger i løpet av livet, og har en visuell form som forsterker temaet.

Profilerte dokumentarister med nye prosjekter

En rekke andre prosjekter ble også tildelt tilskudd, deriblant flere dokumentarprosjekter fra profilerte regissører og produsenter. Både Håvard Bustnes, Tonje Hessen Schei, Dag Hoel og Magnus Skatvold er underveis med nye prosjekter:

Kysteventyret: Produsent: Spætt Film ved Håvard Wettland Gossé / Manus og regi: Dag Hoel og Magnus Skatvold / «Kysteventyret er en dokumentarserie der filmskaperne forteller historien om norsk lakseoppdrett fra dens spede begynnelse til dagens næring. Kysteventyret er ikke en serie som velger side, men som derimot ønsker å gi et fullstendig bilde av norsk lakseoppdrett. Her får gründere, politikere, fagmiljøer og forskere slippe til med sitt syn og sin kunnskap. Jeg mener dette er en interessant og svært aktuell historie som bør fortelles.»

The Upgrade: Produsent: UpNorth Film ved Christian Aune Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch, Torstein Parelius / Manus: Kristian Landmark / Regi: Tonje Hessen Schei / «Den prisvinnende regissøren Tonje Hessen Schei bygger med The Upgrade videre på sin tydelige stemme innen temaene menneskerettigheter, maktstrukturer og teknologi versus Mennesket. Hessen Schei har allerede bevist at dette er noe hun behersker til fulle, og jeg er sikker på at også The Upgrade vil hevde seg i verdenstoppen innen dette segmentet av dokumentarfilm-genren.»

 If_UN_0kt20_02: Produsent: Indie Film ved Carsten Aanonsen / Manus og regi: Håvard Bustnes / «Seerne blir tatt med på en reise man sent vil glemme, og muligens ender vi opp uten et klart svar, noe som er en interessant slutt i seg selv. For; hvem eier egentlig sannheten? Dette er i hovedsak en observerende dokumentarfilm hvor veien blir til mens man går, men regissør Håvard Bustnes planlegger også rekonstruksjoner med skuespillere i deler av den, noe som er et krevende, men spennende formgrep når det lykkes.»

Click the Link Below: Produsent: Gonzodocs ved Audun Amundsen / Manus og regi: Audun Amundsen / «Filmen er en deltakende og performativ dokumentar hvor handlingen delvis spinner rundt at regissør Audun Amundsen velger å satse sine siste sparepenger på en online coach som lover å tidoble hans investering. Filmskaperen viser i sin søknad at han har et bevisst forhold til både innhold og form. Han trekker blant annet frem The Social Dilemma og Supersize Me som inspirasjon, men setter samtidig sitt personlige stempel på prosjektet.»

Les mer om de øvrige prosjektene som fikk tilskudd

Satirisk dukkefilmserie fikk mest av Midtnorsk filmsenter

Satirisk dukkefilmserie fikk mest av Midtnorsk filmsenter

En mørk satirisk dukkefilmserie fikk mest da Midtnorsk filmsenter hadde sin tredje tildelingsrunde for året. Men også en lang rekke etablerte dokumentarister fikk tilskudd til utvikling av nye prosjekter. Les mer om de her.

16 trønderske film- og spillprosjekt får godt og vel 2,3 millioner kroner i støtte i årets tredje tildelingsrunde fra Midtnorsk filmsenter. Det største tilskuddet i denne runden går til Klipp og Lims dukkefilmserie for voksne, Bug City, med regi av Jøran Wærdahl (foto). Den beskrives som en «mørk, satirisk og spinnvill dukkeserie for voksne»:

«Etter at hennes skolestreik gikk totalt ad undas, må tenårings-flua Addie ty til drastiske grep for å få frem sitt klimabudskap, men å få overbevist de idiotiske og kyniske insektene i og rundt musikkbaren hvor hennes far jobber, viser seg å være lettere sagt enn gjort.»

Filmkonsulent Solveig Melkeraaen begrunner tildelingen på følgende måte:

«Jeg har stor tro på at selskapet Klipp og Lim har kompetansen som skal til for å oppnå et resultat av høy kunstnerisk kvalitet. De har lang erfaring med å lage og bruke dukker i sine produksjoner, og nå tar de steget videre med en hel dramaserie. Klipp og Lim har også ambisjoner om å viske ut grensen mellom live dukkespill og stopmotion, noe som også øker seriens visuelle originalitet.»

Kjersti Greger er produsent, Magnus Aspli har skrevet manus. Totalbudsjett er på 950 000, hvorav 350 000 er tilskudd fra Midnorsk filmsenter.

Det andre fiksjonsprosjektet som fikk tilskudd er Losing Nobody med manus og regi av Denise Hauser. Produsent er Tagline ved Ida H. Eldøen. «Kortfilmen handler om ufrivillig abort og tabu knyttet til dette. Losing Nobody er en historie som går i dybden av de sterke følelsene som svært mange kvinner må gjennom en eller flere ganger i løpet av livet, og har en visuell form som forsterker temaet.

Profilerte dokumentarister med nye prosjekter

En rekke andre prosjekter ble også tildelt tilskudd, deriblant flere dokumentarprosjekter fra profilerte regissører og produsenter. Både Håvard Bustnes, Tonje Hessen Schei, Dag Hoel og Magnus Skatvold er underveis med nye prosjekter:

Kysteventyret: Produsent: Spætt Film ved Håvard Wettland Gossé / Manus og regi: Dag Hoel og Magnus Skatvold / «Kysteventyret er en dokumentarserie der filmskaperne forteller historien om norsk lakseoppdrett fra dens spede begynnelse til dagens næring. Kysteventyret er ikke en serie som velger side, men som derimot ønsker å gi et fullstendig bilde av norsk lakseoppdrett. Her får gründere, politikere, fagmiljøer og forskere slippe til med sitt syn og sin kunnskap. Jeg mener dette er en interessant og svært aktuell historie som bør fortelles.»

The Upgrade: Produsent: UpNorth Film ved Christian Aune Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch, Torstein Parelius / Manus: Kristian Landmark / Regi: Tonje Hessen Schei / «Den prisvinnende regissøren Tonje Hessen Schei bygger med The Upgrade videre på sin tydelige stemme innen temaene menneskerettigheter, maktstrukturer og teknologi versus Mennesket. Hessen Schei har allerede bevist at dette er noe hun behersker til fulle, og jeg er sikker på at også The Upgrade vil hevde seg i verdenstoppen innen dette segmentet av dokumentarfilm-genren.»

 If_UN_0kt20_02: Produsent: Indie Film ved Carsten Aanonsen / Manus og regi: Håvard Bustnes / «Seerne blir tatt med på en reise man sent vil glemme, og muligens ender vi opp uten et klart svar, noe som er en interessant slutt i seg selv. For; hvem eier egentlig sannheten? Dette er i hovedsak en observerende dokumentarfilm hvor veien blir til mens man går, men regissør Håvard Bustnes planlegger også rekonstruksjoner med skuespillere i deler av den, noe som er et krevende, men spennende formgrep når det lykkes.»

Click the Link Below: Produsent: Gonzodocs ved Audun Amundsen / Manus og regi: Audun Amundsen / «Filmen er en deltakende og performativ dokumentar hvor handlingen delvis spinner rundt at regissør Audun Amundsen velger å satse sine siste sparepenger på en online coach som lover å tidoble hans investering. Filmskaperen viser i sin søknad at han har et bevisst forhold til både innhold og form. Han trekker blant annet frem The Social Dilemma og Supersize Me som inspirasjon, men setter samtidig sitt personlige stempel på prosjektet.»

Les mer om de øvrige prosjektene som fikk tilskudd

MENY