Nordisk tilskudd til Sivertsen, Eckerbom og De Geer

Nordisk tilskudd til Sivertsen, Eckerbom og De Geer

Nordens fremste toppfinansiør gir tilskudd til Rasmus Sivertsens superheltinne-film, Eckerboms nye Prøysen-fortelling og Ernst De Geers debutfilm Hypnosen.

Rasmus Sivertsens nye helaftens animasjonsfilm, Helt Super, skal bli «en hjertevarm fortelling om å tro på seg selv», og ikke minst å tro på superhelter. Eneste problemet er at hovedpersonen, 11-årige Hedvig, ikke har de egenskapene man forbinder med en superhelt. Det blir en utfordring da hun må overta farens rolle som superhelt i den lokale byen.

Omtrent slik lyder beskrivelsen av prosjektet som denne uken ble tildelt 1,2 millioner fra Nordisk Film & Tv Fond. Det er Qvisten Animasjon ved Åshild Ramborg som produserer, manus er ved Kamilla Krogsveen. Premieren er satt til september 2022.

Det andre norske prosjektet som fikk tilskudd (1,6 mill.) er Teddybjørnens jul med regi av Andrea Eckerbom.

 «Teddybjørnens Jul er en sjarmerende familiefilm fra Alf Prøysens magiske univers, om Teddybjørnenes reise fra premiehylla på julemarkedet og ut i verden. Den kommer som en naturlig fortsettelse av Fantefilms tidligere julefilmer fra Prøysens univers.»

Produsent er Thea Benedikte Karlsen, manus ved Fantefilms faste «husdiktere» Lars Gudmestad og Harald Rosenlow Eeg. Regissør Andrea Eckerbom har arbeidet i en årrekke i filmbransjen. Hun castet Gåten Ragnarok, Kon-Tiki og Bølgen – de senere årene har hun regissert reklamefilm og spillefilmen Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul.

Tidligere i år fikk Teddybjørnens Jul tilskudd fra NFI. Det fikk også regissør Ernst De Geer og produsent Mer Film til spillefilmen Hypnosen, «en samlivskomedie om å passe inn og det store spørsmålet: Er det alltid bra å være seg selv?»

Dette blir De Geers debut som spillefilmregissør. Han var nylig aktuell som en av ideskaperne og regissørene bak dramaserien Nach – en serie han utviklet sammen med blant andre Mads Stegger som også står for manus på Hypnosen (og som tilhørte samme avgangskullet på Den norske filmskolen). På Hypnosen samarbeider de med produsent Mimmi Spång for Garagefilm i Stockholm og Elisa Fernanda Pirir som norsk samprodusent i Mer Film.

Nordisk tilskudd til Sivertsen, Eckerbom og De Geer

Nordisk tilskudd til Sivertsen, Eckerbom og De Geer

Nordens fremste toppfinansiør gir tilskudd til Rasmus Sivertsens superheltinne-film, Eckerboms nye Prøysen-fortelling og Ernst De Geers debutfilm Hypnosen.

Rasmus Sivertsens nye helaftens animasjonsfilm, Helt Super, skal bli «en hjertevarm fortelling om å tro på seg selv», og ikke minst å tro på superhelter. Eneste problemet er at hovedpersonen, 11-årige Hedvig, ikke har de egenskapene man forbinder med en superhelt. Det blir en utfordring da hun må overta farens rolle som superhelt i den lokale byen.

Omtrent slik lyder beskrivelsen av prosjektet som denne uken ble tildelt 1,2 millioner fra Nordisk Film & Tv Fond. Det er Qvisten Animasjon ved Åshild Ramborg som produserer, manus er ved Kamilla Krogsveen. Premieren er satt til september 2022.

Det andre norske prosjektet som fikk tilskudd (1,6 mill.) er Teddybjørnens jul med regi av Andrea Eckerbom.

 «Teddybjørnens Jul er en sjarmerende familiefilm fra Alf Prøysens magiske univers, om Teddybjørnenes reise fra premiehylla på julemarkedet og ut i verden. Den kommer som en naturlig fortsettelse av Fantefilms tidligere julefilmer fra Prøysens univers.»

Produsent er Thea Benedikte Karlsen, manus ved Fantefilms faste «husdiktere» Lars Gudmestad og Harald Rosenlow Eeg. Regissør Andrea Eckerbom har arbeidet i en årrekke i filmbransjen. Hun castet Gåten Ragnarok, Kon-Tiki og Bølgen – de senere årene har hun regissert reklamefilm og spillefilmen Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul.

Tidligere i år fikk Teddybjørnens Jul tilskudd fra NFI. Det fikk også regissør Ernst De Geer og produsent Mer Film til spillefilmen Hypnosen, «en samlivskomedie om å passe inn og det store spørsmålet: Er det alltid bra å være seg selv?»

Dette blir De Geers debut som spillefilmregissør. Han var nylig aktuell som en av ideskaperne og regissørene bak dramaserien Nach – en serie han utviklet sammen med blant andre Mads Stegger som også står for manus på Hypnosen (og som tilhørte samme avgangskullet på Den norske filmskolen). På Hypnosen samarbeider de med produsent Mimmi Spång for Garagefilm i Stockholm og Elisa Fernanda Pirir som norsk samprodusent i Mer Film.

MENY