Kinobransjen feirer rekordartet oktober

Kinobransjen feirer rekordartet oktober

«Nordsjøen» gikk rett inn på kinotoppen og kinobransjen jubler over rekordartet oktober. «Kinopublikummet kan være tilbake for fullt.»

Etter den første åpningshelgen rykket Nordsjøen rett inn på kinotoppen med over 64 000 besøkende. James Bond ble skvist ned på annenplass, mens Verdens verste menneske puster den i nakken på tredje med over 128 000 besøkende i sin tredje uke.

Samtidig feirer kinobransjen en rekordartet oktober måned. Kinobesøket for denne måneden er det nest-beste dette årtusenet, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino.

«I dette årtusen er det bare oktober 2016 med 1.480.423 kinobesøk som er høyere enn oktober 2021 med hele 1.290.893 besøk».

Dette skyldes, som vi tidligere har meldt om, i stor grad James Bond-filmen No Time to Die. Men mye tyder på at kinopublikummet allerede kan være tilbake for fullt, mener Film & Kinos direktør Guttorm Petterson.

 «Flere norske filmer har bidratt, og flere kommer det i tiden framover. Lørdag 6. november er kinoenes store festdag, Den store kinodagen, med halv pris og vanligvis ca. 200.000 kinobesøk bare denne dagen alene. Det er all grunn til å være optimister for tiden som kommer.»

Så langt ser det ut til at kinobesøket i 2021 vil passere 6 millioner, spår Film & Kino.

«Det er over halvparten av hva som er vanlig et år med full drift. I år har kinoene bare hatt tre måneder uten restriksjoner med kinoene i Oslo-regionen helt nedstengt nesten halvparten av året. Det har også betydd at færre filmer enn vanlig har blitt sluppet fordi Oslo-området har en så stor markedsandel at det har ført til at flere filmer har blitt holdt tilbake.»

Nå gjenstår to norske kinofilmer som kinobransjen har store forhåpninger til: Tre nøtter til Askepott, som har premiere i november, og Kampen om Narvik som kommer i desember.

Kinobransjen feirer rekordartet oktober

Kinobransjen feirer rekordartet oktober

«Nordsjøen» gikk rett inn på kinotoppen og kinobransjen jubler over rekordartet oktober. «Kinopublikummet kan være tilbake for fullt.»

Etter den første åpningshelgen rykket Nordsjøen rett inn på kinotoppen med over 64 000 besøkende. James Bond ble skvist ned på annenplass, mens Verdens verste menneske puster den i nakken på tredje med over 128 000 besøkende i sin tredje uke.

Samtidig feirer kinobransjen en rekordartet oktober måned. Kinobesøket for denne måneden er det nest-beste dette årtusenet, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino.

«I dette årtusen er det bare oktober 2016 med 1.480.423 kinobesøk som er høyere enn oktober 2021 med hele 1.290.893 besøk».

Dette skyldes, som vi tidligere har meldt om, i stor grad James Bond-filmen No Time to Die. Men mye tyder på at kinopublikummet allerede kan være tilbake for fullt, mener Film & Kinos direktør Guttorm Petterson.

 «Flere norske filmer har bidratt, og flere kommer det i tiden framover. Lørdag 6. november er kinoenes store festdag, Den store kinodagen, med halv pris og vanligvis ca. 200.000 kinobesøk bare denne dagen alene. Det er all grunn til å være optimister for tiden som kommer.»

Så langt ser det ut til at kinobesøket i 2021 vil passere 6 millioner, spår Film & Kino.

«Det er over halvparten av hva som er vanlig et år med full drift. I år har kinoene bare hatt tre måneder uten restriksjoner med kinoene i Oslo-regionen helt nedstengt nesten halvparten av året. Det har også betydd at færre filmer enn vanlig har blitt sluppet fordi Oslo-området har en så stor markedsandel at det har ført til at flere filmer har blitt holdt tilbake.»

Nå gjenstår to norske kinofilmer som kinobransjen har store forhåpninger til: Tre nøtter til Askepott, som har premiere i november, og Kampen om Narvik som kommer i desember.

MENY