Fire film- og serieskapere får «idéfordypningsstipend»

Fire film- og serieskapere får «idéfordypningsstipend»

Izer Aliu, Gunhild Enger, Magnus Martens og Thomas Solli mottar hver sitt stipend «som skal legge til rette for fordypning og modning av nye ideer og fortellinger.» Les mer om prosjektene her.

Tidligere het det Vekst i prosjekt-stipendet (VIP) – nå heter det idéfordypningsstipend. Det skal altså legge til rette for fordypning og modning av nye ideer og fortellinger, som igjen kan bli til nyskapende filmprosjekter – enten spillefilm, dramaserier eller dokumentarer.

Idéfordypningsstipendet retter seg mot etablerte regissører og serieskapere som har hatt en film eller serie i profesjonell distribusjon de siste tre årene. Stipendet, som er på 250 000 kroner, skal kunne lede til nye prosjekter. Norsk filminstitutt (NFI) gir totalt åtte idéfordypningsstipender per år, med ny søknadsfrist til våren.

Dette er prosjektene de aktuelle film og serieskaperne skal fordype seg i:

Izer Aliu skal utvikle en ny spillefilm med arbeidstittel Act 4, med handling fra teatermiljøet.

– Dette stipendet muliggjør at jeg kan få lov til å jobbe med og utvikle det jeg har aller mest lyst til å jobbe med, og et prosjekt som er svært viktig for meg. Jeg håper også det kan være viktig for andre. De siste årene har vært svært lærerike, og jeg håper å kunne alt jeg har opplevd og lært i det videre arbeidet arbeidet med Act 4, sier Aliu.

Gunhild Enger får stipend for å arbeide videre med en ny spillefilm, Lyden av Europa. Dette er en komedie der hovedkarakteren er på kulturutvekslingsaling fra Norge til Romania. Filmen er en videreføring av Engers kortfilm Play Schengen. Hun jobber nå på manus sammen med den anerkjente rumenske manusforfatteren Razvan Radulescu.

Magnus Martens får stipend til å fordype seg i å skape en ny dramaserie, med arbeidstittelen Super. Serien tar utgangspunkt i en serie oljemalerier.

– Dette er et drømmeprosjekt jeg har holdt på med i hodet i mange år, og det betyr selvsagt veldig mye å få ro til å få tid til å virkelig sette seg inn i dette rare universet om en eldre mann som tror han er superhelt. Det å ta utgangspunkt i en serie oljemalerier og lage et filmatisk univers ut av det, er tidkrevende og jeg setter enormt pris på at NFI ser at dette har potensialet til å bli noe helt spesielt.

Thomas Solli får idefordypningsstipend fra NFI for å skape sin første dramaserie, med arbeidstittel Tid nok.

– Jeg er svært takknemlig for at NFI gir meg tillit til å utvikle forfatterskapet mitt i en mer personlig retning med dette idefordypningsstipendet. Tid Nok er en dramaserie for voksne med sci-fi elementer, og jeg er glad for å få bekreftet at det fremdeles er rom for slike historier i NFI. Jeg ser frem til å gi meg i kast med arbeidet, sier Solli.

Les mer om idéfordypning.

Les mer om hver enkelt av stipdendmottakerne

Fire film- og serieskapere får «idéfordypningsstipend»

Fire film- og serieskapere får «idéfordypningsstipend»

Izer Aliu, Gunhild Enger, Magnus Martens og Thomas Solli mottar hver sitt stipend «som skal legge til rette for fordypning og modning av nye ideer og fortellinger.» Les mer om prosjektene her.

Tidligere het det Vekst i prosjekt-stipendet (VIP) – nå heter det idéfordypningsstipend. Det skal altså legge til rette for fordypning og modning av nye ideer og fortellinger, som igjen kan bli til nyskapende filmprosjekter – enten spillefilm, dramaserier eller dokumentarer.

Idéfordypningsstipendet retter seg mot etablerte regissører og serieskapere som har hatt en film eller serie i profesjonell distribusjon de siste tre årene. Stipendet, som er på 250 000 kroner, skal kunne lede til nye prosjekter. Norsk filminstitutt (NFI) gir totalt åtte idéfordypningsstipender per år, med ny søknadsfrist til våren.

Dette er prosjektene de aktuelle film og serieskaperne skal fordype seg i:

Izer Aliu skal utvikle en ny spillefilm med arbeidstittel Act 4, med handling fra teatermiljøet.

– Dette stipendet muliggjør at jeg kan få lov til å jobbe med og utvikle det jeg har aller mest lyst til å jobbe med, og et prosjekt som er svært viktig for meg. Jeg håper også det kan være viktig for andre. De siste årene har vært svært lærerike, og jeg håper å kunne alt jeg har opplevd og lært i det videre arbeidet arbeidet med Act 4, sier Aliu.

Gunhild Enger får stipend for å arbeide videre med en ny spillefilm, Lyden av Europa. Dette er en komedie der hovedkarakteren er på kulturutvekslingsaling fra Norge til Romania. Filmen er en videreføring av Engers kortfilm Play Schengen. Hun jobber nå på manus sammen med den anerkjente rumenske manusforfatteren Razvan Radulescu.

Magnus Martens får stipend til å fordype seg i å skape en ny dramaserie, med arbeidstittelen Super. Serien tar utgangspunkt i en serie oljemalerier.

– Dette er et drømmeprosjekt jeg har holdt på med i hodet i mange år, og det betyr selvsagt veldig mye å få ro til å få tid til å virkelig sette seg inn i dette rare universet om en eldre mann som tror han er superhelt. Det å ta utgangspunkt i en serie oljemalerier og lage et filmatisk univers ut av det, er tidkrevende og jeg setter enormt pris på at NFI ser at dette har potensialet til å bli noe helt spesielt.

Thomas Solli får idefordypningsstipend fra NFI for å skape sin første dramaserie, med arbeidstittel Tid nok.

– Jeg er svært takknemlig for at NFI gir meg tillit til å utvikle forfatterskapet mitt i en mer personlig retning med dette idefordypningsstipendet. Tid Nok er en dramaserie for voksne med sci-fi elementer, og jeg er glad for å få bekreftet at det fremdeles er rom for slike historier i NFI. Jeg ser frem til å gi meg i kast med arbeidet, sier Solli.

Les mer om idéfordypning.

Les mer om hver enkelt av stipdendmottakerne

MENY