«Verdens verste menneske» og «Aksel» klatrer mot kinotoppen

«Verdens verste menneske» og «Aksel» klatrer mot kinotoppen

«Verdens verste menneske» rundet nesten 30 000 besøkende åpningshelgen og ligger på en god andreplass bak James Bond. «Aksel» gjør det også godt.

Joachim Triers Verdens verste menneske har klatret opp til en andre plass på kinotoppen. Etter premierehelgen rundet filmen 32 000 besøkende på kino. Det er rimelig godt for en arthouse-film hvis hovedpublikum befinner seg utenfor Norge. Filmen er allerede sett av 53 000 etter premieren i Frankrike 10.oktober. Til sammenlikning ble Triers Oslo, 31. august sett av 9 892 i åpningshelgen i Norge og totalt av 180 000 på kino i Frankrike. Mye tyder på at Verdens verste menneske blir Triers best besøkte film både her hjemme og ute.

En annen norsk film som klatret opp på kinolistene er Aksel som har rundet 16 000 besøkende etter åpningshelgen. Det er solid for en dokumentar på kino. Field Productions har oppnådd gode besøkstall innen ekstremsport-sjangeren før, med de to Supervention-filmene, og er på god vei til å nå like mange med Aksel.

Forøvrig holder Clue-Maltesergåten stand på niende plass med 60 000 besøkende etter ni uker, mens Ingenting å le av ligger på 16.plass med 38 000 etter åtte uker. De Uskyldige er nede på en 26.plass med 14 000 besøkende etter 11 uker. I likhet med Verdens verste menneske er det en film som vil hente sitt største publikum utenfor Norge.

2021 er så langt et vanskelig kinoår å trekke noen som helst konklusjoner fra. Etter gjenåpningen har besøket vært ganske labert, til tross for James Bonds besøksrekord. Så mange av de norske filmene fikk premierene på nyåret ødelagt av nedstengning og begrenset kapasitet. Men tre potensielt store publikumssuksesser gjenstår: Nordsjøen, som har premiere neste uke, Tre nøtter til Askepott med premiere i november og Kampen om Narvik som kommer i desember.

«Verdens verste menneske» og «Aksel» klatrer mot kinotoppen

«Verdens verste menneske» og «Aksel» klatrer mot kinotoppen

«Verdens verste menneske» rundet nesten 30 000 besøkende åpningshelgen og ligger på en god andreplass bak James Bond. «Aksel» gjør det også godt.

Joachim Triers Verdens verste menneske har klatret opp til en andre plass på kinotoppen. Etter premierehelgen rundet filmen 32 000 besøkende på kino. Det er rimelig godt for en arthouse-film hvis hovedpublikum befinner seg utenfor Norge. Filmen er allerede sett av 53 000 etter premieren i Frankrike 10.oktober. Til sammenlikning ble Triers Oslo, 31. august sett av 9 892 i åpningshelgen i Norge og totalt av 180 000 på kino i Frankrike. Mye tyder på at Verdens verste menneske blir Triers best besøkte film både her hjemme og ute.

En annen norsk film som klatret opp på kinolistene er Aksel som har rundet 16 000 besøkende etter åpningshelgen. Det er solid for en dokumentar på kino. Field Productions har oppnådd gode besøkstall innen ekstremsport-sjangeren før, med de to Supervention-filmene, og er på god vei til å nå like mange med Aksel.

Forøvrig holder Clue-Maltesergåten stand på niende plass med 60 000 besøkende etter ni uker, mens Ingenting å le av ligger på 16.plass med 38 000 etter åtte uker. De Uskyldige er nede på en 26.plass med 14 000 besøkende etter 11 uker. I likhet med Verdens verste menneske er det en film som vil hente sitt største publikum utenfor Norge.

2021 er så langt et vanskelig kinoår å trekke noen som helst konklusjoner fra. Etter gjenåpningen har besøket vært ganske labert, til tross for James Bonds besøksrekord. Så mange av de norske filmene fikk premierene på nyåret ødelagt av nedstengning og begrenset kapasitet. Men tre potensielt store publikumssuksesser gjenstår: Nordsjøen, som har premiere neste uke, Tre nøtter til Askepott med premiere i november og Kampen om Narvik som kommer i desember.

MENY